6 дни в неизвестност в САЩ: Къде са българките Натали и Велина?

Гаджето на едно от момичетата: Абсурд да е избягала!
Обновена: 21 май 2018 19:01 | 21 май 2018 17:15,
119
6 дни в неизвестност в САЩ: Къде са българките Натали и Велина?
Снимка: BG VOICE

Вече 6 дни българските тийнейджърки Натали и Велина са в неизвестност в САЩ. Те живеят там със семействата си в чикагското предградие Арлингтън Хайтс. Местната полиция разследва случая като бягство, но приятелите и родителите на двете момичета отхвърлят този вариант.

Според източници на BG VOICE, българско издание за българите в САЩ, тийнейджърките са били отвлечени от една от най-опасните улични банди Latin Kings. Според полицията обаче няма данни за това.

Какви са фактите?

Натали е на 16 години, а Велина – на 18 години. Натали не се прибира от училище миналия вторник, а Велина не отива на училище в сряда. И двете са ученички в Rolling Meadows High School и според близките им са неразделни. Родителите на момичетата твърдят, че нямат проблеми с децата си.

Още по темата

"В много добри отношения сме с дъщеря ми", казва Делчо Шентов, бащата на Велина. Той не смята, че е имало знаци, че момичето планира да бяга, напротив - семейството й е купило билет за България, където тя трябвало да има абитуриентски бал със стария си випуск.

"На 22 май има билет за България. На 24-и нейният випуск има бал, купили сме обувки, чанти", разказва бащата.

Същото потвърди за BG VOICE и приятелят на Велина, Тихомир, който живее в Англия.

"Аз ще се прибирам в България за бала й, за да й бъда кавалер. Купила си е всичко, запази си час за фризьор и маникюр", разказа Тихомир и допълни: "Питате ли ме какво ми е да чуя, че е избягала".

Според него е абсурдно Велина да е избягала умишлено и да не поддържа връзка със семейството си в продължение на дни. Той разказа и че с Велина поддържали непрекъснато връзка и говорели по пет часа на ден. "Казваше ми всичко", сподели младежът.

Родителите на 16-годишната Натали също казват, че нямало очевидни знаци, че дъщеря им възнамерява да бяга, въпреки че слухове твърдят, че е имало и предишни опити от нейна страна.

Майката на Натали, Наталия Пенчева, разказа, че е разговаряла с Велина във вторник вечерта. "Аз я молих, ако знае нещо за Натали, да ми каже, но тя заяви, че нищо не знае".

Според Тихомир Велина също му е споделила в последния им телефонен разговор, че Натали е изчезнала без следа.

Според източници на BG VOICE, както и според бащата на Велина полицията работи по версията, че момичетата са избягали с членове на уличната банда Latin Kings, която е най-старата и голяма латиноамериканска групировка по света.

По информация на властите често членове на бандата таргетирали млади и красиви момичета, лесни за манипулиране, като ги "обработвали" да бягат от домовете си. По-късно голяма част от привлечените момичета са подтиквани да проституират.

Разследващите от полицейското управление в Арлингтън Хайтс обаче не потвърждават информацията за членове на бандата Latin Kings и казват, че случаят се разследва като бягство/изчезване.

"Нямаме причина да вярваме, че момичетата са били отвлечени или нападнати", каза сержант Букзински. Почти сигурно е обаче, че момичетата са заедно.

"Не смятам, че полицията прави всичко, за да ги намери, казва приятелят на Велина, Тихомир. - Аз живея в Англия и тук действат много по-бързо, момичетата ги няма вече 6-и ден".

От дома на Натали липсват нейни дрехи и зелената й карта. Тя е непълнолетна и не може да напусне страната, а ако бъде намерена, ще бъде задържана в най-близкото полицейско управление, докато не дойдат родителите й.

В случая на Велина обаче властите няма как да я задържат, освен ако не се е случило престъпление, защото е пълнолетна. Същото се отнася и за всеки пълнолетен гражданин с момичетата.

"Освен ако няма извършено престъпление, ние нямаме право да задържаме никого", казва сержант Букзински.

Бащата на Велина, Делчо Шентов, разказа, че за последно дъщеря му е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията.

"Чувал съм за подобна банда, която се върти тук и подмамва по-млади момичета, казва Шентов. - Още като се нанасяхме в квартала, знаех, но от години е спокойно около нас".

Сержант Букзински от полицейското управление в Арлингтън Хайтс казва, че правят всичко, за да открият тийнейджърките.

Родителите на двете български момичета молят, ако някой има информация за тях, да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Слава богу , че са живи и здрави !
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнаха се, всичко е ок
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че се върнат нищо им нема одих на врачка и ми каза че са на купон с бело и пиене ии като им пръснат гъзиците че се приберат спокойно
90
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Държавата и народа са отдавна загърбени от нашите АЛЧНИ управляващи !!! Изливайте си злобата върху тях, а не върху унижените и ограбени БЪЛГАРИ !!! Докато не се изгони мафията от България, населението все повече ще намалява !!!
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като са загърбили България и са избрали да са "граждани" на "значително по-добрата" държава САЩ, защо въобще ги споменаваме в новините си. А някои дори предлагат да помагаме на "великата" САЩ. Родоотстъпници не са ни потребни за да направим България отново велика!
88
0
 
5
 
! Отговори
киро преди 5 години
Не съм врачка за да знам какво е станало с тях, но близките им могат да направят следното за да си помогнат:1. Проверят фейсбук акаунтите им. Ако не знаят паролите, ще трябва да помолят някой българин за помощ за да ги хакнат/влязат. Полицията няма да го направи, не е като по сериалите.2. Проверят акаунтите им свързани с гуглето - сигурно имат айфони или подобни, не можеш да ги ползваш без това, а те записват ВСИЧКО. GPS-а на телефона следи нон стоп локацията и я записва завинаги.Успех...
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази от ляво защо е сива? другата е сигурна в себе си.
86
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 82"***'мка ви емигранти"-ей сел'яндур т'ъп,какво имаш против емигрантите бе кр'етен,всеки е свободен да избира сам къде да живее и се труди?Такива про'сти същества като теб еб'аха ***'йката на България,като на избори гласуват за най-големите манипулатори и шмекери,да не смяташ,че като си останал в България си"патриот"?С турски и индийски сериали по ТВ-то в България само се трупа подлост,омраза, завист,простотия все пороци от които има полза само БКП и отрочетата и ГЕРБ,ДПС,БСП,Атака и т.н.,крет
85
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, Бог да ги пази! Бог си знае работата, той решава всичко, той е безпогрешен. Но дайте и ние нещо да направим, дайте да се качим на Копитито с плакати и тениски и бългериа он еър да направи репортатаж за нас, или да съберен пари да им помогнем.
84
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алпинистът Боян беше един безотговорен егоист който се провали и който рискува собствения си живот а други хора рискуваха живота си да го спасяват. Пълна безотговорност. А на теб като не ти харесват коментарите недей да ги четеш и недей на плюеш, още повече статията не е за Боян.
83
1
 
24
 
! Отговори
Най-вероятно са били преди 5 години
подмамени с обещание за кратък,весел и приятен уикенд. Има много красиви, харизматични латиноси, които умеят да се държат джентълменски и са прочели повече от една книга. Момичетата са решили, че са попаднали на компания от благонадеждни младежи,които ще ги забавляват и после вежливо ще ги изпратят до дома им.Дано да са живи и здрави и да успеят да се измъкнат или полицията да ги открие скоро, преди насилствено да са ги пристрастили към силна дрога, за да ги държат в подчинение.Бог да ги пази!
82
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте да събереме 50-60 хил долара да пратим частни детективи да ги търсят и да ти спасят. Нали са българки, дайте да се обединим, да съберем пари, в беда са. Или тия не са герои, не заслужават?
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, колко мъка.. и злоба има на тоя свят! Как няма да бягат хората, като в БГ-то само злобари! Никой не иска да ви занимава и да ви отнема от безценното времеце с тези момичета или пък с алпиниста Боян Петров! Новинарските сайтчета се чудят как да трупат дивиденти от чуждото нещастие! И как иначе, в Бг това върви много - злобари много и на такива новини се стрелкат като пирани!
80
2
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Ами то и във България, почти всеки ден става нещо -сбивания, убийства, пиянски запои по дискотеки, мелета, парад на гейове, бой на футболни мачове, изнасилване на момичета и какво от това ??? Какви наказания има ??? И до кога ще ги има тези неща???
79
0
 
5
 
! Отговори
men преди 5 години
от чирак смао детройт е по големо гето. който има акъл да се изнася.
78
14
 
5
 
! Отговори
Ма,мка ви емигранти преди 5 години
***, плачете сега, сами сте си виновни
77
10
 
10
 
! Отговори
Няма да ги преди 5 години
намерят.Това е емигрантска ***, която няма род и родина.Затова и престъпните елементи се възползват пълноценно от тази аморфна биомаса и дерат.скоро и други деца на безродната емогранска *** ще пострадат там !!!
76
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали било много сигурно в чужбина?Ако си бяха стояли в България ,сега нямаше да плачат родителите им.Въпрос на време е и от Германия някой да изреве.
75
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гнусни емигранткиНе всички емигрират заради пари, светът е голям и е на всички. Старо е това мислене на дядо таралеж, който казва: "Аз съм се родил в дупката и ще си умра в нея". Национализмът не носи нищо друго, освен това да се хвалиш с чужди постижения и да плюеш по хора, които никога не си срещал. Молитвите ми са с близките и родителите на момичетата, дано се върнат вкъщи живи и здрави. До циниците, които редят сценарии, имайте милост към семействата и си спестете коментарите.
74
3
 
10
 
! Отговори
Kalin72 преди 5 години
До кArlington Heights и бял квартал :) Шегуваш се. БЕШЕ бял, преди десетина години....