Тръмп към Китай: Трябва да се отнасяте хуманно с Хонконг

Едва тогава ще има споразумение между двете суперсили
Обновена: 15 авг 2019 08:26 | 15 авг 2019 07:30,
13
Тръмп към Китай: Трябва да се отнасяте хуманно с Хонконг
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп каза снощи, че Китай иска да постигне търговско споразумение със САЩ, но предупреди, че преди това Пекин трябва да се отнесе "хуманно" с Хонконг. Така Тръмп негласно обвърза евентуално търговско споразумение с мирен изход от протестите на демократичното движение в автономния град, който е част от Китай, предаде Ройтерс.

Още по темата

Пекин в атака: Посланията към Хонконг все по-заплашителни

"Разбира се, Китай иска да се споразумеем. Нека те първо да третират Хонконг хуманно, писа президентът. - Имам нулево съмнение, че президентът Си (Цзинпин) иска бързо и хуманно да разреши проблема, той може да го направи. Лична среща?", пише БТА.

Последните му думи веднага се изтълкуваха като предложение за среща на лидерите на САЩ и Китай, която да помогне за решаването на тези проблеми, отбеляза Франс прес.

По-рано вчера говорител на Държавния департамент на САЩ изрази "дълбока загриженост" от струпването на китайски полувоенни части край границата с Хонконг. Двама високопоставени американски конгресмени - демократ и републиканец, призоваха Тръмп да възприеме по-твърда линия спрямо Китай поради растящи опасения от възможна китайска интервенция с цел да бъдат потушени продемократичните протести в Хонконг, които стават все по-деликатен проблем и за Пекин, отбелязва Ройтерс.

Тръмп и Си са се срещали няколко пъти, за последен път по време на срещата на Г-20 в Япония в края на юни. Търговските разговори между двете страни обаче все още изглеждат блокирани, добавя ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те се отнасят хуманно. Вярно е, че хуманизмът им още не е стигнал апогея си както вашият спрямо индианците и робите.
9
5
 
5
 
! Отговори
инфо преди 4 години
И таз боза е забъркана от англичаните. Още 97ма се знаеше, че ще има търкания. За който не ходил нататък, да кажа, че Хонконг по едно време произвеждаше колкото 40% от високотехнологичните стоки сравнен с континентален Китай. Хората са много образовани и възпитани. Колите са с десен волан. Има истинска граница с граничари към Китай+ визи и различни паспорти. С/у ХК пък е Макао. Никой нормален човек живял там, няма да отиде в Бейджинг(стар. Пекин), да му говорят за петилетки и ракети!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ искат?! какво искате бе? Като какви им се явявате на Китай, че и да искате.Китай ще се отнесе ПОДОБАВАЩО и най-вече ПОЛЕЗНО за тях си! Това да не ви е Украина или България, че като скръцнете със зъби и да ви се изпълни. Я ги гледай ти! Не си гледат голият зад.... ами тръгнали да размахват пръст. На един Ким не могат да повлияят, та взели на Си да нареждат!
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
'Това доказва, че САЩ имат пръст"Кое го доказва бе
6
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай иска да заграби , този пазарен оазис. Хората са си живели мирно и тихо с години. Израснали професионално бавно и с труд до световно ниво на пройзводство.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До4. Какви фантазии. Какъв пръст има Тръмп. Целия свят защитава тия хора. Работят си мирно и тихо . Дават Продукция на световно ниво. Не обичат колектива, завода идейте на комунистите. Не си дават интелекта и труда за колектива.Китай иска наготово да използва благата . Трупани с години. и да станат роби.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизма идва с убииства , лагери, отнемане на собственост. Приравнява човека до робството. Унищожава индивида , а свежда законите до колективна отговорност. Колективно мислене. Централно управление,
3
6
 
13
 
! Отговори
Хайде холан преди 4 години
Нека си каже приказката Тръмп,това ще му остане.След някоя и друга година никой няма да се интересува от позицията на САЩ.Първо големите държави,а после и останалите.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това доказва, че САЩ имат пръст в протестите в хонконг.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръм....