Големият проблем пред САЩ - има ли алтернатива на Тръмп?

Най-големият губещ на първичните избори е Майкъл Блумбърг
4 мар 2020 09:58, Елка Василева
27
Големият проблем пред САЩ - има ли алтернатива на Тръмп?
Джо Байдън. Снимка: БГНЕС

„Най-големият губещ на първичните избори в САЩ е Майкъл Блумбърг, който похарчи над 500 млн. долара, за да спечели само шестима делегати в една територия, наречена „Американска Самоа“. Неочакваният победител до този момент е Джо Байдън, който има осем спечелени щата. Бърни Сандърс се представи под очакваното“. Това каза пред БНР Асен Асенов, доктор по икономика и преподавател в Американския университет във Вашингтон.

Още по темата

По думите му тези избори са показали, че американските избиратели са зрели и не се влияят лесно от маркетинга и рекламите.

„Големият проблем пред Америка е - имаме ли алтернатива на Тръмп. Голямото предизвикателство през идните месеци е кой ще съумее да спечели независимия избирател. Повечето изследвания показват, че Байдън или Сандърс ще спечели срещу Доналд Тръмп. Но едни такива допитвания имат много условности“, каза още Асенов.

По думите му ключът в случая е кой ще съумее да мобилизира повече избиратели, които не отиват лесно да избират.

Бившият вицепрезидент на Барак Обама - Джо Байдън печели първичните избори за кандидат-президентска номинация на демократите в осем щата: Северна Каролина, Вирджиния, Масачузетс, Минесота, Тенеси, Алабама, Оклахома и Арканзас, сочат неокончателни резултати, цитирани от Франс прес и Асошиейтед прес.

Според частични данни той води и в щата Тексас пред основния си съперник - сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс. Тексас излъчва 228 делегати за партийния конгрес, определящ кандидата на партията за президентските избори.

Сандърс излезе начело в Колорадо, Юта и в своя щат, и побеждава в Калифорния, където съперниците си оспорват най-голям брой делегати - 415.

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг не печели в нито един щат и е начело само в Американска Самоа, която изпраща на партийния конгрес шестима делегати.

Очакват се резултатите от щата Мейн.

В т.нар. Супервторник гласуваха демократите в 14 щата и една територия.

Президентът Доналд Тръмп спечели във всичките 13 щата, където вчера се състояха първични избори на Републиканската партия. Това не е изненада, тъй като той на практика няма съперници, отбелязва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ залязват, тръмп е символ на падението на СащДоминирания от Франция ЕС е бъдещето!Vive la France!
20
3
 
3
 
! Отговори
да,ама не преди 4 години
Аз пък мисля,че големият губещ е американския народ и Тръмп е само една неголяма утешителна печалба.С елит като старчоците Сандърс,Блумбърг и Байдън,които вече видимо страдат от старческо оглупяване нищо добро не чака демократическата партия и всички нейни поддръжници!
19
2
 
7
 
! Отговори
Русофил+ преди 4 години
Реална алтернатива на Тръмп е само Бърни Сандърс, но той е несъвместим с глобалистическото олигархично мнозинство сред Демократите (представете си само що за демократи са). За загубата на всеки друг кандидат, демократите после пак ще обвиняват Русия............Дреме им пък на Русия
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТръмп нито изкарва САЩ от войните, нито спира мигрантите. Той знае само да плямпа по туитър е да слугува на израел.
17
3
 
5
 
! Отговори
Косово преди 4 години
Най-големите албански приятели В Косово името му присъства навсякъде.Само напред нашият скъп приятел....САЩ са сигурност за света,,,,Бог да благослови Съединените американски щатиАмерикански народ Американско правителство ВСИЧКИ американци
16
1
 
0
 
! Отговори
демокраси ноо преди 4 години
корумпе vs. ***
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да злобеете САЩ са във възход, докато Китай е в криза, Русия в изолация и стагнация, а либералния ЕС с бодряшкия прием на бежанци и дървенето срещу Тръмп доведоха до Брекзит. Америка е с рекордно ниска безработица. Безработицата при афроамериканците и латиносите е рекордно ниска. Ръста на икономиката е около 3%, долара е стабилен, инвестициите са рекордни. Тръмп изкарва САЩ от безкрайните, изтощителни войни. САЩ си остават единствената суперсила.
14
4
 
10
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Не!Тръмп е най-добрият президент на Сащ досега!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джо байдън не знае даже на каква кампания е. Мисли си че кандидатства за сенатор а не за президент. Явно отдана не е изнасилвал деца и почва да се побърква.
12
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стискам палци на Джо Байдън, защото той единствен заложи в предизборната си платформа да смаже кагебиста Путин и да приключи с Русия.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тука нали искат същия цирк да ни пробутват с Герб и БСП.Уж двете партии се мразят и после какво.Нима Нинова няма да ходи из Турция ако стане премиер да ни излага за 3 март както направи тиквата.
10
4
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ФАЩ пародаия на демокрация ,от 1 век две едни и същи партии се менкат и двете са лобисти на военнопромишленият комлекс и банкерската мафия,Във ФАЩ избор няма ,има само цикраджийската илщюзия за такъв,Независимо коя партия е на власт политиката им е една и съща ,войни,агесии вмешателство във чужди суверени държави и примитивна холивудска пропаганда!Това представляват ФАЩ накратко един клоунски цирк на гърба на нормалният свят!
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И със света е така,Америка се е издънила и иска алтернатива,а няма такава.Който не вярва да види джипа на Борисов и какви смешки са Урсула и оня белгиеца.
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ ВИНАГИ ИМАТ ЗБОР. ВИЖ, В РУСИЯ НЕ Е ТАКА. БАЩИЦАТА КАТ УМРЕ И ЧУДЕСА СТАВАТ...
7
4
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
впк на сащ ще назначи тръмп за 2 мандат печалбите от продажбите на оръжие сафантастични това което разиграват с изборите е за 300 милиона гмо мозъци
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият губещ на изборите в Пиндостан е Джо Бидон, на който в края на краищата ще бъде повдигнато обвинение за злоупотреба със служебното положение. Майкъл Блумбърг няма как да е най-големият губещ, тъй като временно беше вкаран от пиндостанските държавни елити в първичните избори като подгряваща персона.
5
1
 
22
 
! Отговори
и как тогава преди 4 години
"Блумбърг, който похарчи над 500 млн. долара, за да спечели само шестима делегати""По думите му тези избори са показали, че американските избиратели са зрели и не се влияят лесно от маркетинга и рекламите." И КАК тогава се е намесила Русия и променила резултатите в предните избори, когато самите САЩ казаха, че ония уж руснаци във фейса са похарчили 100 хиляди долара за някакви реклами?!
4
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е най-великия президент в модерната история на САЩ. Не е необходима никаква алтернатива, още повече либерастка такава. Либерализма е психично заболяване.
3
5
 
20
 
! Отговори
турчина преди 4 години
който и да спечели е все тая,големите паралийи финансират и двете страни ако невие извесно,само се лъжете че нещо зависи от обикновения избирател
2
4
 
23
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Какви са тези старци за президенти и Байден и Сандръс са по 77-78 години !! като политбюрото на ЦК КПСС !!Накъде тези могат да поведат САЩ и света -към катастрофа.