Заради насилие над възрастен колективна оставка на полицаи

Пострадалият 75-годишен е бил сред протестиращите
73
Заради насилие над възрастен колективна оставка на полицаи
Снимка: БГНЕС

57 полицаи от участъка в Бъфало подадоха оставка, след като властите обвиниха в полицейско насилие двама техни колеги от Ню Йорк, за които се появи видео, в което бутат на земята 75-годишен протестиращ, който при падането се удря лошо и впоследствие изпада в критично състояние.

Според подалите оставка полицаи техните колеги просто си вършели работата, а ограничаването на правата им и техниките при протести биха им попречили да изпълняват адекватно своите служебни задължения, пресасе БГНЕС.

На видеото се вижда как възрастният човек се приближава до полицаите и мирно им казва нещо, а те го бутат брутално на земята.

След секунди от главата на мъжа започва да тече кръв, но никой от полицаите и техните колеги не се навежда да му помогне.

Кметът на Бъфало Байрън Браун коментира, че “полицаите многократно са помолили мъжът да се прибере у дома поради наложения вечерен час“.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо от своя страна призова двамата мъже да бъдат уволнени с думите: “Защо, защо, защо това беше необходимо? Какво представляваше чак такава заплаха?“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Смятайте,че само заради този случай ще има протести още няколко месеца."Глупости. Дядката е бял. Ще го забравят още днес. Също както напълмно забравиха за над 50-те убити бели в лас вегас от агент на ФБР.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вица на деня:"възрастният човек се приближава до полицаите и мирно им казва нещо"Тез мирни демонстранти до момента са убили поне 10 човека. И поне една жена а масово изнасилена и убита. Нправо се пръскат по шевовет от мир. То е като американския мир и демокрация дето го пуска от самолетите по света.
61
0
 
6
 
! Отговори
Съдията Дред преди 3 години
Гледах клипа .Дъртаака "мирно" протегна ръка към колана с пистолета на ченгето и той го отблъсна .Какво друго да направи?А Флойд е ярък пример за примерен афроамериканец .Въоръжен грабеж над бременна черна жена.Наркоман.Порноактьор и дори съобщиха че последните три години живеел с някаква бяла жена а детето си не го е виждал от както се е родило.Заради тия измислени протести полицията масово ще напусне работа. В САЩ ще настъпи Гангста парадайс . Да му мислят обикновените трудови хора.
60
1
 
7
 
! Отговори
И така преди 3 години
Тези защо протестират, а не берът памук? Въпросния черен пич дето чукася е бил рецедевист, опрял е пистолет в корема на бременна жена и я е обрал ! Него ли оплаква света??? Един по- малко, крадец и наркоман. Расизма е с/у белите, срещу нормалниъе и хетеросексуалните !! Това е !
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
над 400 убиват черните гангстери само в чикаго за 1 година пък не съм чул да сте се загрижили за жертвите - основно други черни. 491 убийства през 2019, 579 през 2018
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До факткогато в ръката си имаш щит и някой се опита да ти вземе пистолета, най-смисленото нещо което можеш да направиш е да използваш щита за да отблъснеш нападателя. Ако се опиташ да задържиш нападателя разваляш редицата и подлагаш останалите на опасност. Мислете преди да пишете. Ти всъщност гледал ли си изобщо видеото?
57
8
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
Точно това се е случило.Човекът е със счупен череп.Обзалагам се ,че полицаят жив от затвора няма да излезе,ако ли не американците по домовете си няма да се приберат! Хиляда убити годишно има от полицията! Кой си мислите,че ще ги търпи повече?Толкова ли трудно им беше да го задържат и да не беше падал?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 572/3 от тези дето изброи са мошеници...
55
1
 
0
 
! Отговори
до 54 и 55 преди 3 години
Ами сещам се за мисълта на Рене Декарт-"Докато мисля,значи съществувам".Обаче той е бил математик,а не полицай.Въобще прогресът и развитието на човечеството се определя от хора като него-Никола Тесла,Томас Едисон,Вернер фон Браун,Джон Атанасов,Илон Мъск,Бил Гейтс,Стив Джобс и много други.Такива като тези полицай само ще доведат до още протести и ако Тръмп не се намеси решително няма да го преизберат!Мисля,че ще се намеси.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 54никой не го е блъскал за да му чупи черепа, дядото приближава полицаите и посяга към колана на полицая, където стои обикновено пистолета. Това че е на 75 години не значи че не може да застреля някого ако се докопа до пистолета. Нашите родни дядовци на по 2 ракии се претрепват с брадви.
53
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятайте,че само заради този случай ще има протести още няколко месеца.Не знам кой и как обучава полицаите в САЩ и много се чудя какви хора стават полицаи.Този дето блъсна човека така ли би постъпил с баща си или дядо си?Добре,кажете ми каква е разликата между него и 37 годишният иранец обезглавил дъщеря си?И единият и другият са зли,немислещи същества,фанатично и сляпо вярващи в нещо!Но хора не мога да ги нарека.Нали видът ни се казва Homo sapiens? Е тези не са такива!
52
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май не сте разбрали,че блъснатият от полицай Аарон Торгалски 75 годишен мъж е със счупване на основата на черепа и може и да загине.Полицай Торгалски е на 39 години и вероятно има семейство и деца.Както е казал окръжният прокурор Джон Флин случаят трябва да се придвижи бързо и справедливо.Обръщайки се към полицаите е казал,че човекът е трябвало да бъде арестуван,а не да му се чупи черепа.Оттук нататък Торгалски ще е доживот в затвора!Никой не одобрява такива действия от един полицай.
51
0
 
0
 
! Отговори
доц. Батут Батутич преди 3 години
не е заради полицейско насилие, а заради несправедливи обвинения. айде поне четете адекватни източници, даже и медиите на хилъри го отразиха като хората. то бива да сте васали и ефрейтори в тая медиа, ама айде малко по сериозно.
50
0
 
8
 
! Отговори
Asi преди 3 години
До АнонименНай - после една правилна реакция на полицията!
49
0
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Ами най-добре всички бели полицаи да подадат оставки....Щом не могат да пипат чер*ните,какво друго ще правят????
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разрухата на една държава е сигурна там, където съд и полиция спират да си вършат работата.Криминалният контингент в САЩ (80% черен) може да ликува. Полицаите подават оставки и редът ще се поддържа от въоръжените граждани. Това е единствения вариант!
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на полицаите, много точна реакция в защита на колегите им! Сега на либерастките розови пеперудки да видим кой ще им пази изнежените дупета.
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е и полицията да се опълчи на либерастичните безгръбначни. Тая и***т ще унищожи живота на нормалните хора и общесвото като цяло. Тези *** трябва да бъдат поставяни в лудници.
45
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дьртия, без това едвам си носеше каската а полицаите го бутнаха каточели бяха слезли от друга планета безчуствени, но да не забравят че можеше да бьде един от бащите на техен колега, и тогава щяха да се извиняват от сутрин до вечер, *** си лицемерието!
44
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
290 ранени полицаи има при мирните протести на защитниците на правата само в NY