ООН: Бежанците от Украйна станаха над 3,5 милиона

6,5 млн. души са вътрешно разселени в Украйна
22 мар 2022 12:49, Елка Василева
19
ООН: Бежанците от Украйна станаха над 3,5 милиона
Снимка: архив, БГНЕС

Службата на върховния комисар на ООН за бежанците съобщи, че повече от 3,5 милиона души са избягали от Украйна след началото на руската инвазия, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че е преминат още един символичен праг в най-тежката бежанска криза в Европа от Втората световна война.

Още по темата
3,53 милиона души са напуснали Украйна след руската инвазия на 24 февруари. Полша е приютила най-голям брой от тези бежанци - повече от 2,1 милиона, следвана от Румъния - повече от 540 хиляди, и Молдова - над 367 хиляди, съобщи службата на върховния комисар на ООН за бежанците.

Малко след началото на руската инвазия базираната в Женева агенция прогнозира, че близо 4 милиона бежанци може да напуснат Украйна, като оттогава актуализира оценките си. Бежанските потоци намаляват през последните дни след пика от повече от 200 000 души в два последователни дни в началото на март, отбелязва АП.

Международната организация по миграция изчисли, че близо 6,5 милиона души в момента са вътрешно разселени в Украйна, и прогнозира, че някои или дори повечето от тях може да избягат в чужбина, ако войната продължи.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Украйнабежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Всичко е хубаво, но тези бежанци имат ли четвърта доза ваксина или са антиваксъри? Щом собствените народи на европейските държави бяха подложени на дескриминация и лишаване от права за да се набодат, то тези тука трябва да ги дупчат насила направо на границата. Иначе те ще убият нашите пенсионери. В краен случай, да ги пратим на Путин, нали нашите експерти казаха "За да има мир - антиваксъра в сибир".
10
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
незнам точно колко са, но в началото на месеца платих 100 лв за мед.иследвания,които по принцип са покрити от зд.каса - нямало пари.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ООН е брояч на жертви и бежанци в Украйна. ООн трябва да спре да брои и да прати миротворчески сили в западна Украйна и да пази бежанците в Западна Украйна. Да извика военните сили на Коалицията на желаещите да бранят мира и бежанците в западна Украйна.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко ли от тях носят от бацилите на американците в посока европа? ще научим скоро.
7
0
 
8
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
пък как успяхте да ги преброите вътрешно в тази ситуация... помня четох преброяването на Украйна миналата година завърши неуспешно а сега преброили с точност, кой къде върви... пълен смях и стъкмистика
6
2
 
12
 
! Отговори
Нали за това преди 2 години
Направихте война бе. Още като дойде на власт Байдън се знаеше че ще прави война с Русия.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има още време, докато станат 40 млн, тогава територията ще се опразни и ще може да се разчисти и построят новите умни градове и Нов небесен Йерусалим.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Варна се напълни със украински красавици.Красиви руси и натокани Наташи,Даши и Оли са навсякъде из града.Забелязвам че българките са в паника от наплива на тези хубавици явно се чувстват застрашени за интереса на българския мъж.Но украинките са наистина уникално красиви.
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви разбирам русофилите! Посланието на мистър ДАУН до всеки дом е бедност, глад и смърт! Това ли приветствате? Тази сутрин коментарите на русофилите спрямо коментарите на антипутинистите са 20 пъти повече! Явно и мogepaтopчeтo e cъс синдром на дayн! Този сайт се страхува от думите и от истината! От думите! ОТ ИСТИНАТА!
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много Украйнци мечтаеха да могат да се махнат от там, и сега използват масово да отидат в Германия. Просто искаха да имигрират, това че са 6 млн от 44.3 млн е нищо. В БГ без война за за 20г имигрираха над 2 млн при население тогава 8 млн. Хайде сега помислете малко.
1
6
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
А сащ колко Украински бежанци приеха,те са в дъното на поредната касапница а други плащат цената!