Черноморският флот с ултиматум: Предайте се !

Шефът на Държавната дума: Засега не е необходима намеса на руската армия
Обновена: 3 мар 2014 20:30 | 3 мар 2014 18:31,
475
Черноморският флот с ултиматум: Предайте се !
Снимка: Reuters

Руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник (3 часа по Гринуич), предаде Ройтерс, като се позова на руската агенция Интерфакс.

Руската агенция се позовава на източник от украинското министерство на отбраната. Ултиматумът е бил отправен от Александър Витко, командващия Черноморския флот.

Още по темата
 Засега няма официален коментар във връзка с информацията от страна на Черноморския флот на Русия, който е базиран в Крим.

"Ако украинските сили не се предадат преди 5 часа сутринта утре, действителен щурм ще започне срещу частите и поделенията на въоръжените сили из Крим", съобщава Интерфакс, като се  позовава на източника от украинското министерство на отбраната.

Пред Франс прес Владислав Селезньов, представител на украинското министерство на отбраната каза, че руският ултиматум гласял следното: "Признайте новите проруски власти в Крим, снемете оръжие и си отивайте, или бъдете готови да понесете атака". Селезньов заяви, че не знае до кога е крайният срок.

Асошиейтед прес пък цитира говорителя на украинското министерство на отбраната Максим Праута, според когото руските сили, контролиращи Крим, са поискали от екипажа на два украински бойни кораба да се предадат.

Праута поясни, че четири руски военни кораба блокират украинските военни кораби Тернопил и Славютич в пристанището Севастопол. Говорителят твърди, че руснаците са наредили на екипажа да се предаде до един час или ще атакуват и ще поемат контрола над корабите и екипажа.

Председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Сергей Наришкин заяви пък, че засега не е необходима интервенция на руската армия в Украйна, предаде агенция Франс прес, цитирайки руските агенции.

"Решението, взето от Съвета на Федерацията, ни дава това право и ние можем да се възползваме от него, ако е необходимо, засега обаче не е необходимо", заяви Наришкин.

На 1 март Съветът на Федерацията даде съгласие на президента на Руската федерация за използване на Въоръжените сили на Русия на територията на Украйна до нормализация на обстановката там.

Крим разчита Русия да му окаже финансова помощ в размер на 1 милиард долара, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира първият заместник-премиер на автономната република Крим Рустам Темиргалев.

Основните параметри на финансовата помощ от страна на Русия вече са получени от властите на Крим, допълни кримският представител.

Руски компании се готвят да вложат около 5 милиарда долара в различни инвестиционни проекти, като строителство на мост в Керченския пролив и на магистрала по маршрута  Керч-Симферопол-Севастопол.

Наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще отпътуват тази вечер за Киев, предаде Франс прес, като цитира помощник държавния секретар на САЩ  Виктория Нюланд.

Наблюдателите ще имат за задача да установят безпристрастно фактите и да оценят на място ситуацията, поясни пред журналисти във Виена Нюланд след края на заседание на ОССЕ, посветено на Украйна.

Тя изрази надежда, че наблюдателите ще могат да отидат в Крим, където има най-голяма нужда от тях.

Представителите на 57-те страни от ОССЕ обаче все още трябва да постигнат помежду си съгласие относно изпращане на мисия на ОССЕ в Украйна, тъй като Русия има резерви към  ефикасността на подобни мисии, посочва Франс прес.
 (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен прод. от 438..за живеене. След окупациата на България от СССР 09.1944г. по нареждане на Сталин тези няколко хиляди българи са избити до крак, включително и децата от руските слуги в България. Тия които по чудо са останали живи, руснаците ги товарят на два кораба, които нарочно потопяват в Ч.Море!
331
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Долу фашистите 425A истината е , че тези които наричат татари, всъщност са базовото население на Кримския полуостров и са българи, мюсулмани от Кубратова българия.Сталин ги прекръсти на татари и на два пъти ги изселва от Крим към азиатските степи.След 89г. част от останалите живи потомци се върнаха пак там. !942г, когато Германците превземат Крим, Няколко хиляди от тези Българи с разрешение на Зар Борис, се преселват в севроизточна България, където им е предоставена земя и възможност ...
330
8
 
36
 
! Отговори
циркаджии преди 10 години
ама пада златна жътва за безскруполни жураля в момента---------------------------------------------------------------------------------------и маса болни мозъци им удисваткак беше търсенето предопределя предлагането
329
16
 
32
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
СЛУЧКИ В ГОРАТАСлонът взе да се разбужда и никак не е на кеф.Някаква проскубана кльощава Мечка му се криви отпред и изглежда иска да го дразни...
328
11
 
33
 
! Отговори
Roki преди 10 години
Aide pocvaite gi ce niamam tarpenie
327
25
 
60
 
! Отговори
Алтън баш преди 10 години
Ако не бяха "ръпите руснаци", сега щяхте да си плямпате на турски език...или на немски. Единствената велика сила, която след падането на желязната завеса не е предприемала военни действия срещу друга държава. Тръгнали ЕС и САЩ да ми говорят за държавен суверинитет... Точно тези, които от 10 години насам се месят и разрушават държави ... на килограм.А кой не сака руска газ, да оди на запад...ама sorry на запад също са с руска газ.Лошото е, че ги плюете, а те ако се наложи пак ще ни освободят..
326
18
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ...гледайте себе си ,а Украйна има кой да я оправя...*** и Пульо седнали на компа да ръсят мозък... Въшльовци!!!
325
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевРазбира се! КРИМСКАТА ВОЙНА от 1853-1856 г срещу кого се води? Срещу Русия от западняците. Те атакуват Севастопол и нахлуват в Крим. Той е руска територия.
324
15
 
59
 
! Отговори
До 426 преди 10 години
Няма значение дали Хрушчов, Сталин, Брежнев или Путин ако щете е украинец или татарин или какъвто и да е, но не руснак. Важноте е, че Крим е заселен с руснаци от време оно и американските *** нямат място там, нито профашистките елементи като оня фашист във филма на Елена Йончева дето говореше за генетичния материал /който го е гледал знае/. Прав си е Путин да защити руския народ. Ето затова Русия е велика - не им пука изобщо какво смятат САЩ и Запада. А САЩ как завладяха половин Мексико, а?
323
11
 
39
 
! Отговори
Лора преди 10 години
В момента черният каубой прави изявления.
322
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Долу фашиститеХрушчов! Самият Хрушчов е украинец. След смъртта на Ленин в 1924 г руснаците са управлявани в рамките на бившия СССР от грузинци (Сталин) и украинци (Хрушчов! А може би и Леонид Брежнев е украинец или украински руснак).
321
14
 
60
 
! Отговори
Долу фашистите преди 10 години
Крим винаги е бил част от Русия /освен когато е бил част от Велика България на Кан Кубрат/ през последните 200 години - още от времето на Кримската война, когато се бият с турците, които имат апетити към стратегическия полуостров. Не знам как изобщо Крим попада в Украйна, както и източна Украйна. Хрушчов ли, не знам кой дава Крим на Украйна, но населението там е руско, татарско и какво ли не, но не и украинско. Украйна е около Лвов и Киев - там, където е достигала Австро-Унгария. РОССИЯ!!!!!!!!!
320
14
 
39
 
! Отговори
hanko преди 10 години
Kolko dalnoviden e bil navremeto Stambolov che ni otkasnal of orbitata na ruskata svoloch
319
10
 
38
 
! Отговори
русия преди 10 години
са войни от япония на изток с ГЕРМАНИЯ НА ЗАПАД . америка , изгоря
318
11
 
51
 
! Отговори
кучето Америка преди 10 години
тази война ,ще е последна не го вързаха навреме а то побесня
317
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Русия всяко трето престъпление е свързано с наркотици, се посочва още в изявлението на руската служба. Пазарът на хероин в Русия е оценяван от експертите на 6 милиарда долара (4,5 милиарда евро).
316
10
 
42
 
! Отговори
az- преди 10 години
До До аз"Приятел вижам ,че достоино ме заместваш ,че и по-добре ,аз нерви за такива нямам вече!Това ,де обраователната ни система го е пропуснало не мога да го науча!Ако можеш налеи им акъла ,че САЩ са едни позъори !"Що бе, всеки има право да бъде ограмотен. Ако е функционално неграмотен проблема е негов :))). А иначе няма лошо да си викаш само САЩ те са най-великите. Верват си хората пеят си го. Кой съм аз да им убивам фантазиите. То живота рано или късно ще им ги убие.
315
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-малко един милион души са починали в Русия заради наркотици от 2001 г. досега, предаде Франс прес, като се позова на данни на руската Федерална служба за борба с наркотиците.Повечето от тези жертви са млади хора между 15 и 34 години. В Русия живеят 143 милиона души, цитира агенцията БТА.
314
11
 
39
 
! Отговори
русия преди 10 години
няма да Я бавим много Америката
313
11
 
54
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Добре бе тъпите ХАМЕРИКАНЦИ като правят войни през ден никаква активност ама са поне Русия си пази интересите целия СВЯТ гръмна