Путин: Санкциите на ЕС заради Крим? Театър на абсурда!

Властовите амбиции на НАТО причинили всички кризи
Обновена: 11 яну 2016 08:44 | 11 яну 2016 08:32, Петя Славова
158
Путин: Санкциите на ЕС заради Крим? Театър на абсурда!
Снимка: архив, Reuters
В интервю, публикувано днес в германския вестник "Билд", президентът на Русия Владимир Путин защити позицията на своята страна за Украйна, разширяването на НАТО и Крим, предаде ДПА.
 
"Това, което прави Европейският съюз с тези санкции, не е нищо друго, освен театър на абсурда", каза Путин за най-популярния таблоид в Германия.
 
Той посочи, че референдумът в Крим през 2014 г. за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия е "демокрация, воля на народа", пише БТА.
 
"Повторното обединение на Крим и Русия е правилно. Западните санкции нямат за цел да помогнат на Украйна, а да отблъснат Русия назад геополитически. Те са глупави и само вредят на двете страни", каза Путин.
 
Той отхвърли критиките към ролята на Русия в сепаратисткия бунт в източна Украйна, като каза, че споразумението между Киев и проруските бунтовници не се прилага както трябва.
 
"Конституционна реформа трябваше да предостави автономия на източна Украйна и трябваше да бъде приета до края на 2015 г. Това не стана, а годината свърши. Това не е грешка на Русия", посочи президентът.
 
Най-критичен Путин бе към Северноатлантическия пакт, който според него е виновен за продължаващото напрежение с Русия, заради разширяването си в Източна Европа.
 
"НАТО и САЩ искаха пълна победа над Съветския съюз. Те искаха да седнат на трона в Европа сами. Но сега те седят там, а ние говорим за всички тези кризи, които иначе нямаше да имаме", каза Путин.
 
Той отхвърли идеята, че тъй като бившите съветски сателити са искали да се присъединят към НАТО, е било невъзможно да им се откаже.
 
Путин отбеляза, че САЩ продължават да развиват плановете си за система за противоракетна отбрана в Източна Европа, за да парират ядрена атака от Иран, въпреки факта, че бе постигнато споразумение по иранската ядрена програма.
 
Запитан дали Русия е правила грешки в миналото, Путин отговори: "Да, правили сме грешки. Закъсняхме. Ако бяхме представили нашите национални интереси по-ясно от началото, днес светът още щеше да е в равновесие".
Русия иска да се бори с тероризма заедно с останалата част на света, каза още руският президент и обвини Запада в изостряне на международните кризи, за които е допринесъл, допълва Ройтерс, като се позовава на същото интервю.
 
"Ние сме изправени пред общи заплахи", каза руският президент и посочи, че има предвид не само тероризма, но и престъпността, трафика на хора, опазването на околната среда и други.
 
Запитан за отношенията между Русия и Германия, руският президент заяви, че двата народа имат добри отношения. Но той призна, че санкциите на ЕС са намалили наполовина двустранната търговия от 80 млрд. долара през 2005 г. на едва 40 млрд. долара сега, отбелязва ДПА.
 
Санкциите имат ефект върху руската икономика, призна Путин, но допълни, че тя постепенно се стабилизира.
Руският президент каза, че брутният вътрешен продукт е намалял с 3,8 процента през 2015 г., а инфлацията е близо 12,7 на сто.
 
"Търговският баланс обаче е все още положителен. За първи път от много години ние изнасяме значително повече стоки с висока добавена стойност и имаме над 300 млрд. долара в златни резерви", отбеляза Владимир Путин. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМежду другото валутните резерви на русия намаляват много сериозно, вътрешни икономии навсякъде в страната се реже от бюджета който вечно е неточен заради факта че го смятат при 80,50, 40 долара за барел и продължава да пада а приходите постоянно намаляват, малко ви хванахме в лъжа тука, а остави себестойността ами ми обяснизащо СИВ начело с наСССРето се разпадна ? Те друг приход нямат, нито коли продават, нито техника, само калашници за терористите
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днеса, да ва *** калинките с тея банове. Много сте прости. Един бан като хората не можете да реализирате. За какво изобщо ги слагате?
100
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНо също така твоите експерти твърдяха че петрол под 30 долара за барел е пагубен за руската икономика в приходната и част , НаСеСеСеРе-то и СИВ и варшавския договор се нас.раха на 10 долара за барел, но да не забравяме че Русия не е ссср а доста по слабичка
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** твоите анализатори и икономически експерти твърдяха че е не възможно петрола да падне под 80 долара за барел, нереално под 60 долара за барел, нереалистично под 50 долара за барел, абсолютно невъзможно под 40 долара за барел днес е 30 долара за барел а в този вестник пише че ще падне и до 20 долара за барел
98
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Логично е , особено за КГБ офицер да направи всичко възможно да накаже европейците за техния про атлантически демократичен избор, няма нищо ново тука, естествено че всичките проблеми на ЕС а НАТО страните се дължат пряко или косвено на руснаците, но кучетата си лаят кервана си върви, ЕС и НАТО расте, евразийския съюз, Брикса или новоросия не чак толкова или никак
97
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мисля че Путин най сетне си призна като намекна че е виновника за всичките проблеми на ЕС, рекет в горивата, заливането ни със сирийци и пр.
96
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гномски яд ли те е че страните не искат при твоята Путиния, давай интервюта и продължавай да се излагаш, абе дребосъче ти не виждаш ли че децата ви не искат да живеят в путиния твойта щерка е в Холандия на Лавров е в Ню Йорк ти цели държави си тръгнал да обвиняваш, питай децата си първо
95
6
 
7
 
! Отговори
Крим ваш, Сибир наш преди 8 години
До АнонименДо 132 Мачкай воваМачкай руския народ Урааааааа Победаааааа Пълни русия с китайски имигранти
94
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 99Че интересите на 146 милиона руснаци цял свят ги знае от насесесерето а именно да откраднат земите и да владеят целия свят, сега след загубата на руснаците в студената война не им е достатъчно само останалия свят да ги храни особено пък ние с най високите горива в ЕС
93
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Театър на абсурда който те сложи на колене нали бе малкия ? Пусни ток на крим, построи един мост, стига с това нато с тези войни, страните сами имат право да избират къде и с кого искат да членуват, Пусни се от яд гномчо малък
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Батакистма тия 70 лева й стигаха, нали, щото тока и водата беше стотинки, за лекар, зъболекар, лекарства не е плащала нищо, а сега една пенсия само за ток и вода стига.70 лева пенсия са взимали тези от ТКЗС-то, моята баба- пенсионирана на 52 години учителка взимаше 117 лева при социализма, като почина 2005 г. пенсията й беше 200 лева, само парното в една стая беше 250 лева.
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 114 А КЪДЕ ЛИ ПИШАТ ЗА НАШИЯ ПЛЕВНЬО????? ЗА ПУТИН ПИШАТ И В АМЕРИКАНСКИ ИЗДАНИЯ АКО НЕ СИ ЧЕЛ И ВЪОБЩЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. СЛЕД КАТО ИМА ТОЛКОВА ВИСОК РЕЙТИНГ ПО СВЕТА ОЗНАЧАВА НЕЩО ИЛИ ПО ТОЧНО Л И Ч Н О С Т А НЕ КАТО НАШИЯ
90
7
 
4
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Колко е умен Путин,че и красив!!! След последната ботоксна процедура заприлича на Мария Шарапова-само дето е две педи по-нисък...
89
5
 
12
 
! Отговори
99 преди 8 години
Опитаха се да го провокират, да го сдъвчат и да му се присмеят немските медийни акули, но гениалния Путин пак отговори по най-достойния за себе си и за Русия начин.Въпрос:Приятел или неприятел сте на Германия?Отговор:Отношенията между държавите се изграждат по-различно, отколкото отношенията между хората. Аз не съм приятел, не съм невеста и не съм жених. Аз съм президент на Руската Федерация. Аз съм длъжен да отстоявам интересите на 146 млн руски граждани.
88
5
 
12
 
! Отговори
joretokz преди 8 години
И да лайте и да крещите ,изобщо не ви чета коментарите,факт-а си е факт.ВЕЛИКИТЕ ХАМЕРИКАНЦИ цял свят обърнаxa срещу руснаците,ама РУСКАТА МЕЧКА стои гордо изправена !!!
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майорски,в кое точно спортно училище е учил Стоичков?
86
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПутин ще мачка дървото скоро. Напреднал стадий е вече.
85
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи утре ако Кърджали и Лудогорието режат да се демократизират Путин ще ги подкрепи
84
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да не е прав Путин като Крим доброволно и демократично се присъедини към Русия, за да избяга от диктата на терористите от Киев, поданници и роби на САЩ и ЕС.
83
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мачкай Вова! !!Победа будет за нами!