Очевидец: Мъжът бе с шлифер, привлече внимание...

Журналист твърди, че терористите са били 7, Ердоган отрича
Обновена: 29 юни 2016 10:08 | 29 юни 2016 09:29,
21
Очевидец: Мъжът бе с шлифер, привлече внимание...
Снимка: БТА

3 взрива отекнаха на летище Ататюрк в Истанбул. Засега равносметката е следната: 36 жертви и 146 ранени. Властите твърдят, че камикадзетата на летището са били трима, а отговорността за атентата е на "Ислямска държава".

Друго твърди обаче журналистът Абдулкадир Селви. Той разказва, че вниманието на хората в летището е било привлечено от мъж, облечен в шлифер. Крайно нетипично за летните горещини в Истанбул.

Мъжът е привлякъл вниманието не само на обикновените хора, а и на полицаите и охраната на летището. Междувременно мъжът се е доближил до други двама, а след тях са вървели полицаи. Мъжете са се усетили, че са следени.

Тогава един от тях е открил огън с автомат "Калашников". Стрелял е напосоки, не се е целел в никого. Тогава другите двама са се скрили в тълпата от хора.

Малко по-късно един от атентаторите се взривява на входа на летището.

Именно там ефектът на експлозията е твърде голям, защото на място е имало много хора, а пламъците са се разпространили към залата. В този момент терористите започват нова стрелба.

В престрелката с полицията един от атентаторите е убит, един се самовзривява, а последният е заловен жив.

Според Селви обаче атентаторите са били не трима, а 7 и полицията издирва останалите четирима.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обаче опроверга информацията, че е възможно извършители на атентата на летището в Истанбул да са избягали, съобщиха турски медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На летище може да се влезе с къси панталони,лятна риза и два куфара пълни с по 40 кг пластичен взрив с4Така че и от гей парада да дойде по Кюспети в наръчният си багаж може да е сложил 10 кг под формата на лимонки та дори и противопехотни мини че дори и някой друг СнарядТо пази Боже да видиш гей с Снаряд ама Така си е
9
5
 
34
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Честито на комшиите ! Само си го търсят ! Добре , че Путин им *** за Су-то ! Обаче други не прощават !!!!
8
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Очевидно охранителните мерки в турските летища са пълна пародия, щом можеш да влезеш с няколко автомата и експлозиви."Ами, навсякъде е така. Проверките се правят чак на качването на самолета. Могат да си влизат и на летища, и на гари, и да започнат да стрелят на централен площад. Дано на никой или на близките му не се случи подобен ужас!
7
2
 
42
 
! Отговори
аник преди 7 години
Лошо много лошо.Пострадаха невинни обикновени хора.Нямам идея дали е така но личното ми впечатление е че след избора на Реджеп за президент атентатите са много чести.
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В днешния свят където има огромно движение на хора на всякакви места е изключително трудно да се предотвратят подобни актове. Има бил шлифер, че той може шлифера да го е държал в тоалетната или на някоя пейка вътре и след това да го е сложил. Да не мислите, че с шлифера е влязъл през основния вход на летището? При огромни стълпотворения от хора е нъвъзможно да се контролира всичко.
5
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошо. Турция е вече у кереча и няма измъкване, ЕС е скапан, като рядко л.йно и без перспектива, а ние сме по средата, ръководени от банда крадци.. Лошо.
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция на какво НАТО се правят когато с шлифери и дъждобрани минават като гъбари ония дето поели вината и какво от това щом като гъби поналягал толкова народ,обикновено бракониерите рибари бият така рибата,ония имат опит,рибарите ги знаят понеже са и лодкари,а ония тук гъбка там гъбка като гъбарки се габъркат и ги чакат да сбъркат,ама щом още поемат вина значи нещо не бъркат,което пък от страна на извенението значи,че не са поставили правилната гъбка за привличяне на вниманието на шлиферистите.
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай минчоЕдва ли ползвам такъв точно специален софтуер, поне аз не знам, както и не откривам във фиша си за заплата някакви екстри, но ако в един коментар има лични нападки или намеци относно физически недъг, расова принадлежност, пол или явно скудоумие, ще се замисля дали да не прокоментирам автора му. Политиката и свързаните с нея пристрастия не са ми приоритет.
2
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква бдителност,каква проницателност леле мале?Оня бил с шлифер в юнската жега.Ами като дойде есента и всички тръгнат с шлифери?какво ще правите бе анадолски павиани?
1
2
 
54
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
"Врагат" ви, #1, очевидно е българската писменост.