Турското извинение към Москва причина за атентата?

Това е най-значимият терористичен атентат за Турция, смята експерт
29 юни 2016 08:44,
26
Турското извинение към Москва причина за атентата?
Снимка: Reuters, архив

Извинението на Турция към Русия може би е било удобен повод за атентата на летище "Ататюрк" в Истанбул, при който загинаха 36 души, а над 140 бяха ранени.

България обаче е една от страните, които добре охраняват летищата си, в сравнение с други европейски държави, коментира експертът по антитероризъм Славчо Велков пред bTV.

Още по темата

"Без съмнение е мегатерористичен акт, може би най-значимият за Турция през последните години, по-значим по мащаби от тези в Анкара, Истанбул и Диарбекир от последните месеци", коментира още Велков.

Той допълни, че може да свържат най-малко три неща с подобен акт: призива на говорителя на "Ислямска държава" (ИД) от преди около месец, който призова за актове по време на свещения месец Рамазан; по това време точно преди две години беше обявен халифатът в Ирак, т.е. датата е с вързана с появата на (ИД); размразяването и възстановяването на отношенията с Русия, която е един от най-големите врагове на ИД.

Нападението е подготвено предварително, но извинението към Русия може да е било удобен повод за насрочване на датата на атентата. Това извинение е акт с много политически последици, твърди Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спиране на мигрантите е причината за атентатите. Турция нарушава нечии интереси.
18
0
 
4
 
! Отговори
Защитено летище преди 7 години
Наскоро бях на летище София ,двама полицаи на входа ,единия си бъркаше в носа ,другия обясняваше нещо на някакъв човек ,дори и не ме погледнаха ,а влачех голям куфар ........След мен влязоха още 15 човека с куфари ,пътуваха за Франция ,полицаите дори и не ги отразиха ,вярно ,че беше три сутринта ,нооооо.............Това ако е защитено летище ........
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никъде, никога ,никой не се е извинявал на Русия ! Журналята, четете малко, де! Ердоган каза само ,че съжалява ,че така се е получило и съжалява ,че се е стигнало до това. Естествено е ,че съжалява. Но ако пак руски самолети влязат в Турция ,пак със съжаление ще се наложи да ги свалят.
16
2
 
1
 
! Отговори
Косьо преди 7 години
Засега Шопа 7 е уцелил истината. Когато си подадат ръка и золумите ще спрат.
15
0
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
"България обаче е една от страните, които добре охраняват летищата си, в сравнение с други европейски държави"Дърпайте дявола за оная работа още,дърпайте!Ква сигурност в България бе,наште дирибеи се стрелят по морето все едно им е полигон,а не дай си Боже няква алкайда да реши да ни бомби ,направо луди ще ни направят.100%-вата сигурност е илюзия ,никъде не може да има такава!
14
0
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Толкова добре се охранват,че ако една мутра влезе с джипа си /камион/директно в терминала,никой не може д го спре.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсурд. Такъв атентат не се организира от днес за утре.
12
0
 
32
 
! Отговори
:) преди 7 години
"България обаче е една от страните, които добре охраняват летищата си.."Откога в този сайт се публикуват вицове?
11
4
 
16
 
! Отговори
Инфо преди 7 години
Рано или късно Русия ще смаже всичко.
10
12
 
2
 
! Отговори
! преди 7 години
Няма никакво извинение, червени канчета!
9
1
 
12
 
! Отговори
накратко преди 7 години
ДЕНС.БГ: Путин е виновен
8
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Абе, журналята, що не **** ***** *** ******** **** ?! ******** **** **! ***************** ***** **** ***!? И после и лелите, и чичовците, и бабите, и селскостопанския *** ***** !
7
2
 
32
 
! Отговори
коко преди 7 години
До Анонимен И аз не съм почитател на Османската империя,на мисля че не трябва да се подиграваме с чуждото нещастие...
6
13
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Ако Американците наистина са вдигнали мерника и на Турция (както на Сирия) - То тогава много лошо - освен всички други беди, ще има милиони бежанци.
5
6
 
43
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Като се има предвид близките връзки на джихадистите с Ц.Р.У,нищо чудно заповедта да е дошла от Ленгли!Затоплянето на отношенията между Русия и Турция въобще не устройва САЩ.
4
14
 
8
 
! Отговори
Koki преди 7 години
Що си мисля, че Ердоган е поръчал бомбите - за да омилостиви Путин на днешния разговор...Само болен мозък може да направи това ... или мюсли ...
3
2
 
36
 
! Отговори
Герчо преди 7 години
Жалко за загиналите невинни пътници. Нека,обаче не забравяме, че всеки атентат засилва властта на Ердоган. Може би там е заровено кучето...
2
0
 
48
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
България обаче е една от страните, които добре охраняват летищата си, в сравнение с други европейски държави, коментира експертът по антитероризъм Славчо Велков пред bTV.Този по-голяма глупост не можа ли да измисли???
1
2
 
61
 
! Отговори
sas преди 7 години
Да, България толкова добре си охранява летищата, че в Бургас избухват още на паркинга.