Когато мирната мисия бъде застигната от терор

Сред жертвите в Истанбул е и баща, искал да върне сина си от ИД
30 юни 2016 15:52,
5
Когато мирната мисия бъде застигната от терор
Снимка: Facebook

Военен лекар от Тунис е една от жертвите на кървавия терористичен акт на летище "Ататюрк" в Истанбул. Лекар, който е пътувал към Сирия, за да се опита да убеди сина си да напусне редиците на "Ислямска държава".

Само че пътят му свършва на летището, където три камикадзета откриха огън на международния терминал - 41 убити и 239 ранени. Една от жертвите е човек, пътувал към сърцето на терора с мирна мисия.

Министерството на отбраната на Тунис потвърди, че бригадирен генерал Фати Беюд, военен доктор, е загинал при атентатите. Източник от разузнаването, както и местни медии потвърждават, че той е минавал през Турция на път за Сирия, където те искал да убеди сина си да се махне от главорезите на ИД.

"Беюд замина за Турция в опит да се срещне със сина си, който се присъедини към ИД в Сирия преди няколко месеца, заедно с приятелката си", съобщават за "Гардиън" източници от разузнаването.

"Синът му отпътува с приятелката си, която учеше заедно с него медицина, още преди няколко месеца. Това породи неколкократните опити на баща му да се опита да го завърне", разказват близките на медика.

Тунис се превърна в модел за демократични реформи в арабския свят след революцията от 2011 година срещу автократа Зин ал Абидин бел Али.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
21
 
! Отговори
Справедливост преди 7 години
ами каквото се повикало, такова се обадило .... кой знае колко глави е отрязъл сина му, сега бащата си го е получил.
4
3
 
28
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 7 години
Само да не е отишъл и той да се включи към ИД.
3
1
 
19
 
! Отговори
доктор менгеле преди 7 години
За всеки проблем си има подходящото решение
2
1
 
27
 
! Отговори
: преди 7 години
Абе тия от Фес.бг са по-големи турци , оставиха даже любимеца си МитЮ Легените да ни занимават с *** ... сякаш тряя много да ревеме за тях , дето са колили деца и жени тука ... да напуснат териториите на кюрдите и няма да има атентати , АЙ Сиктир !ь
1
2
 
36
 
! Отговори
Доктор Менделсон преди 7 години
Щом доктори отиват в ИД ,смятайте каква мощна идеология е това!!! Човечеството е изправено пред заплаха много опасна от Атила ,Чингис хан , Наполеон и Хитлер взети заедно. Ще си изпатим жестоко. Защото те са били живи хора и след смъртта им заплахата е изчезвала. А тук говорим за военна доктрина умело маскирана като религия. Говорим за милиард и нещо потенциални врагове. Кога го е имало това? Никога.