Тереза Мей обяви кандидатурата си да наследи Камерън

Британският вътрешен министър обеща да сплоти хората
Обновена: 30 юни 2016 07:43 | 30 юни 2016 07:43, Веселина Йорданова
4
Тереза Мей обяви кандидатурата си да наследи Камерън
Тереза Мей. Снимка: БТА

С писмо в днешния брой на в. "Таймс" британският министър на вътрешните работи Тереза Мей обяви кандидатурата си да наследи Дейвид Камерън на премиерския пост, като обеща да сплоти британците, предаде Франс прес.

Днес аз давам старт на кампанията си с цел да стана лидер на Консервативната партия и премиер на Великобритания. След референдума миналата седмица страната ни има нужда от силен и признат лидер, за да премине през този период на икономическа и политическа несигурност и да договори най-добрите условия за излизане от ЕС, пише Мей.

Тя обеща също да лансира радикална програма за социални реформи и направи Великобритания страна, подходяща за всички. Някои хора трябва да си спомнят, че властта не е игра, а сериозна работа с реални последици за живота на хората, добави тя, визирайки главния си съперник, бившия кмет на Лондон и лидер на кампанията за Брекзит Борис Джонсън.

Той се очаква днес също да обяви кандидатурата си, както и Лиъм Фокс, бивш министър на отбраната, и министърът на труда и пенсиите Стивън Краб.

59-годишната Тереза Мей, назначена за вътрешен министър от Камерън през 2010 г., понякога е наричана новата Маргарет Тачър за твърдата й политика. Името на новия премиер ще стане известно на 9 септември след вътршен вот на 150 000 членове на Консервативната партия, които ще изберат един от двамата финалисти, избрани от депутатите тори.

Според в. "Експрес" Джонсън вече е ясен фаворит с подкрепата на около 100 депутати. Проучване, публикувано днес в "Таймс" на социологическата агенция "ЮГов" (YouGov), показва, че за Мей са готови да гласуват 55 процента от анкетираните консерватори, а за Джонсън - 38 процента, предаде ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе за какво ви е премиер бе, буунаци английски. Нали си имате кралица майка и рой търтеи около нея. Ще станете хора когато я отлюспите и нея. За сега сте само роби и поданици, слаби на футбол и на бой. Справка - Ница и Марсилия.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е редно да става. Не може лидера да е "обединяваща" фигура, при положение, че Брексит лагера победи. Новия премиер трябва да е Брексит лидер, не неутрален. Тя не зае някаква ясна позиция, по-скоро се беше скрила. Освен това тази мода бабички да се кандидатират за лидери не омръзна ли на хората?
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази напомня на Меркел.