Меркел обеща: Печелим войната с тероризма!

Още не можем да повярваме, сподели германският канцлер
15 юли 2016 11:22,
136
Меркел обеща: Печелим войната с тероризма!
Снимка: Reuters, архив

Германския канцлер Ангела Меркел осъди атентата във френския град Ница, при който бяха убити най-малко 84 души, и заяви, че Германия ще остане на страната на Франция в борбата срещу тероризма, предаде Ройтерс.

Всички събрали се на срещата на върха на страните от Азиатско-европейския форум (АСЕМ) не могат да повярват, че в Ница е било извършено подобни масово убийство, заяви Меркел в кулоарите на срещата между лидери от Европа и Азия в монголската столица Улан Батор.

Още по темата

В борбата срещу тероризма Германия е на страната на Франция, редом с много други. "Убедена съм, че въпреки всички трудности, ще спечелим тази борба", увери германската канцлерка.

Новият британски външен министър Борис Джонсън заяви, че е шокиран и натъжен от нападението в Ница, където въоръжен с огнестрелно оръжие нападател се блъсна в тълпата с тежък камион.

Ватикана следи с огромна загриженост развитието на събитията в Ница и осъди категорично атентатите, заяви говорителят на папата отец Федерико Ломбарди в писмено изявление.

"От името на папа Франциск изразяваме нашата съпричастност и солидарност със страданието на жертвите и на целия френски народ, в ден който трябваше да бъде повод за голям празник", добави той.

"Осъждаме най-категорично всяка проява на убийствена лудост, омраза, тероризма и всички посегателства срещу мира", подчерта отец Ломбарди.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също поднесе съболезнования на близките на загиналите при атаката в Ница, предаде ТАСС.

Алиансът е напълно солидарен с Франция, подчерта Столтенберг. Той отбеляза, че мишена на нападението са били "невинни хора и основните ценности, които НАТО защитава.

"Тероризмът никога няма да победи демокрацията, свободата и нашето отворено общество", изрази увереност Столтенберг.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Пагане преди 7 години
Само човек без достойнство може да позволи на злото да победи!Но аз вярвам,че рано или късно ще има възмездие и престъпниците ще си платят скъпо!
99
0
 
1
 
! Отговори
Пагане преди 7 години
Не знам още колко години ще управлява тази Меркел!Не искам да правя реклама на Алтернатива за Германия,но Аз съм за Фрауке Петри!Европа трябва да се събуди!Ако не,диктатурата влиза в действие!Не ме интересува после ако хората ме наричат "расистка","ксенофобка","руска ***",за да угаждат на капризите на разни *** шейхове!Това е престъпление!Представете си какви *** могат да бъдат хората!Тъй като има много ценни неща на този свят,не проблем да кажеш в лицето на един шейх,че е ***!
98
0
 
1
 
! Отговори
Пагане преди 7 години
Докато онез престъпници от Саудитска Арабия си клатят краката!
97
0
 
1
 
! Отговори
Пагане преди 7 години
Всички некадърни политици по затворите!
96
0
 
1
 
! Отговори
Пагане преди 7 години
Местен,затова много хора имат лошият късмет да се родят в Европа!Не бива да допускат Европа да стане вторият Дамаск,по дяволите!И то заради глупостта и откровената злоба на Меркел!Стане ли това,всички *** че ги утрепем!Без милост!ЕС се оказа една лъжа и сега търпим последствията от това!
95
0
 
1
 
! Отговори
Пагане преди 7 години
Лицемерие,бате,лицемерие!
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛозунгиСкоро ще ни карат да ги пишем по стените и над входовете на офисите.Както при комунизма
93
0
 
2
 
! Отговори
фсдф преди 7 години
Продължение от коментар 115 : Казвам провал, в чисто формален аспект, където на хартия, те уж ни защитават. Иначе хич не е провал на политиката им, те точно това целят. Ако бяха това на което се правиха, в момента щяха да завалят оставки, а те ще натискат още по-здраво. В момента на кормилото на ЕС са враговете на народите от ЕС.
92
0
 
2
 
! Отговори
фсдф преди 7 години
Атентата е техен провал, и трябва да си подписват оставките. Ако бяха хора със съвест. В момента подтекста на това, което казват е че промени в политиката им няма да има, и ще преследват жестоко всеки дръзнал да си помисли да им го върне на мюслитата. Което, вече няма нормален човек който да не се съгласи с мен, те си го заслужават. Осъждането им на тероризъма е най-долен цинизъм. Знаят много добре, че онези нямат съвест и хич не им дреме. Знаят, че осъждането няма да доведе до промяна. Цинизъм.
91
0
 
3
 
! Отговори
местен преди 7 години
[3] И кой покани и пусна безконтролно тези потенциално смъртоносни мохамедански мигранти в Европа?Ако Меркел ги пусна, а и насилва и всички държави в Европа да ги пуснат на териториите си, тогава срещу кого всъщност воюва Меркел? Срещу някакъв т.нар. тероризъм ли (никой не знае какво означава тероризъм)? Излиза, че тя и поддръжниците (и евентуалните ѝ господари) воюват срещу европейските народи.В такъв смисъл, да, както се вижда, тя напредва в победата си срещу това, с което тя воюва.
90
0
 
2
 
! Отговори
местен преди 7 години
[2] Например кой предизвика масова миграция към Европа на последователите на Мохамед Абдулахов, вярващи и следващи ислямските книги, и ученията и поведението на Абдулахов (оженил се за 6-годишно невръстно дете)? А историята е красноречива по отношение на това, какво се случва с населението, на чиито територии мохамеданите нахлуят смърт и унищожение, местните биват избивани и им бива налагано насила да казват, че признават мохамеданските учения и да ги вършат.
89
0
 
2
 
! Отговори
местен преди 7 години
[1] То много ясно се вижда кой побеждава - побеждава разрушаването на традиционните европейски народи, като се започне от българи, гърци, румънци, чехи, поляци и т.н. и се се стигне до французи, германци, англичани и т.н. Кой и с каква цел иска това разрушаване? И кой помогна и продължава да помага за това разрушаване?
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази на снимката е виновна и за Brexit'a.
87
0
 
8
 
! Отговори
t.a.n.i. преди 7 години
Ето че немците пак вкараха Европа във война и разделение -този път по "мирен" начин!.- Чрез една самозабравила се и изживяваща се за кайзерът на Европа канцлерка Как може народът там още да търпи тази глу. пачка ,толкова години!?? Мислех германците за умна и прогресивна нация, вече не!!
86
0
 
5
 
! Отговори
CIA преди 7 години
Тези така работи за нас,че скоро ще стара европа ще остане спомен. А ние следваме юдейския план,за световно господство.ленгли,щат вирджиния.
85
0
 
12
 
! Отговори
Пак ли преди 7 години
Пак ли Путин е виновен? Дайте още санкции, в Русия е проблема. Дайте още пари за опозиции срещу Асад
84
1
 
8
 
! Отговори
Ебдо преди 7 години
Ай напрайте още един Марш на мира. Знаете ли колко е хубава Ница през лятото, таман ша са поразходите. Бунаци!
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ!!.....
82
0
 
14
 
! Отговори
Смях преди 7 години
Почти всяка седмица някъде в Русиия има антитерористична операция... От колко време в Русия няма атентати ???? Така се пипа, тази *** само от това разбира....Някой беше казал, и в тоалетните ще ги унищожаваме !!!!!! А от Еврейския съюз само приказки !!!
81
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жалка женица как има съвест да говори. Всяка жертва на атентат е по вина на Меркел. Тя ги покани в Европа. Тя ги защитава и покровителства. Тя и други подобни ревът за мултикулторизъм. Всяка жертва на атентат трябва да тежи на нейната съвест. Ако изобщо има съвест,силно се съмнява!!