Опашките на Капъкуле – саботаж на турската икономика?

Турски превозвачи: Ако искате да блокирате Турция, пречете на износа
Обновена: 4 окт 2016 09:38 | 4 окт 2016 09:22, Елка Василева
22
Опашките на Капъкуле – саботаж на турската икономика?
Снимка: архив, БТА

Управителният директор на турската Асоциация на международните превозвачи Фатих Шенер подозира, че забавянията при преминаването на турско-българската граница на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево са саботаж, който цели да навреди на турската икономика, съобщава турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Шенер изтъкна дългите опашки от тирове през последните дни в резултат на засилените проверки на българската митница срещу евентуален трафик на хора.

Той е посочил, че е разговарял с шофьори на камиони, чакащи да преминат границата, и се полагат усилия за решаването на проблема.

Още по темата

"Казват, че от българската страна се извършват интензивни проверки. След 15 юли (датата на неуспешния опит за преврат в Турция) се правят строги проверки и от турска страна във връзка с трафика на хора. Една и съща работа се върши два пъти. В момента започнаха да извършват проверки и полицаи на ЕС. Започнахме да смятаме, че всички тези неща са саботаж на турската икономика. Защото Турция се развива чрез износа. Ако искате да блокирате Турция, трябва да възпрепятствате износа," каза Шенер.

Той напомни, че целият износ на Турция към Запада е на стойност 65 милиарда долара, а 25 милиарда от тях минават през пункта Капъкуле. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
E tire преди 7 години
Tova e ogromna zaguba za rbg...pari ot tranzitni toll taksi ne vlizat...trezora prazen...pari ot dds na benzinostancii, moteli, restoranti, parkingi ne vlizat v trezora...
13
5
 
6
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 7 години
Малка България си отива бързо и необратимо!
12
11
 
10
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
Полицаи от ЕС работят на границата.Свърши им животица на митничарите.България ще остане европейска.Далеч от турско-руските кочини.Скоро в шенген и еврозоната.Малка България,без никакви природни ресурси с по висок стандарт на живот от Турция и Русия.Необятна е руската глупост.
11
3
 
7
 
! Отговори
sport преди 7 години
До Анонимен 6Щом се жалват от българските гранични служби и става дума за експорт, а третият жокер са бежанците, които влизат от Турция, според теб в коя посока е проблемът?
10
18
 
13
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
За това говорим за затваряне на границата,докато Турция спре да изпраща талибани и докато не си прибере обратно тези които е наритала в Европа.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като въведат безпилотните камиони такъв саботаж на икономиката ще видят,че турските им шефове лично ще ги съботират като ги направят безработни.
8
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То па една икономика
7
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не им харесва, да заобикалят Черно море и през Русия.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно е не талибани а оръжие подготвено за тях трябва де се търси и то стриктно.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
120 дансаджия са точно 4 смени по 30 антикорупционни бойци.Тъкмо да поемат службата на Капитана.На Калотина няма корупция. Там все е у ред.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в коя посока е опашката бе, Днес.? На влизане от Турция, на излизане от България или и в двете посоки? Не сте во час!
3
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано продължи вечно това задръстване и да им се прецака стоката на тюркитата. И без това само *** правят
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма саботаж към Турция. След акцията срещу корумпирани граничари и митничари на Капитан Андреево сега там работят прекалено внимателно и обработката се забавя! А и персонал не достига - половината са в Следствен арест, другите - в Гърция. Правителството да прати ония 120 какаванина, които проведоха блестящата операция срещу корупцията те да извършват граничния контрол и опашката ще се стопи.
1
5
 
40
 
! Отговори
Хм преди 7 години
А за произвола в Турция над чуждите и най-вече български превозвачи нищо не казва,естествено!Както и за желанието на Турция да монополизира превозите за /от Азия!