Протестите в Русия: Борбата за президентския вот започна

Кой стои зад антиправителствените шествия – коментар в Bulgaria ON AIR
30 мар 2017 11:45, Екип на Bulgaria On Air
41
Протестите в Русия: Борбата за президентския вот започна
Кадър: Bulgaria ON AIR

Хиляди протестиращи излязоха по улиците на големите градове в Русия, за да се обединят срещу корупцията в страната.

Журналистът Валери Тодоров определи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR действията на руското общество като "най-масовите протести в страната от 5 години насам"

"Очевидно борбата за президентския пост на изборите през 2018 година започна", посочи той.

Тодоров продължи, че друг елемент за протестите на руските граждани е и тандемът Владимир Путин и Дмитрий Медведев: "Очевидно в момента недоволството се насочва към Медведев", каза журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Кореспондентът на ТАСС в София Игор Ленкин каза, че Русия е притисната от различните страни и нарече бунта в страната "платен".

"Има данни във формален документ, че този протест е платен. Това е официално изявление на говорителя на руския президент", твърди Ленкин.

Адвокатът Николай Хаджигенов включи към разговора думата "диктатура" след коментара на кореспондента, като каза: "Всяка една диктатура ползва едни и същи опорни точки. Тези неща (визира думите на Ленкин, бел.ред.) ги слушахме и на нашите протести, сега ги слушаме от Кремъл. Целта на всяка диктатура е корупцията", заключи Хаджигенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Русияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера как едни и същи *** номера минават по целия свят. Значи като бяха протестите в София по данни на МВР на един от големите протести имало 3600 души. Аз бях, а гледах и кадрите в Ютуб. Протестиращите бяха от Университета до Ропотамо. Няма как да се сметнат, но според мене са 30 хил души. Сега руските власти правят същото, омаловажат бройката и пускат лафа че са платени. И мишките които по цял ден са пред компа и не вярват че хората могат да протестират за принципи хейтват яко.
34
0
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
До фбз,Цитирам те- "щото руския добив е с 50% по-нисък от преди 2 години"! Вече половин час търся новини из нета за спад на руския нефтодобив- е не мога да намеря такива за спад дори с 5-10%, да не говорим за 50%! Русия натискала Саудитска Арабия да намалява нефтодобива, понеже неиния такъв бил намалял! Е това е новина! Аз бях чул, че като падна цената на нефта, на саудитските шейхове им се посвършили милиадчетата, ама не съм сигурен дали това е достоверно!
33
1
 
3
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Мисля,че липсата на информация ,кара някои "списватели" да мислят ,че руснаците гладуват. Но ,може би, причината е дребномангизна заплатеност или наследена антируска дребнозлобност!Стандарт на живата е: задоволяване нуждите на разума/личността/с изява пред другите хора- /колектива,народа, обществото на света /! За това Спилбърговците ще останат а Мангизльовците ще изчезнат мъртви в небитието!
32
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
А докато местните и чужди недорендосани *** ''демократчета'' ''пророкуват'' и трепетно очакват края на Русия, собствената им *** се срутва отвътре! Що така бе, ''демократчета''!? Май защото докато хвърляш камъни по другия накрая те падат върху твоята ''демократична'' кратуна!?
31
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Като гледам как истерично са се запенявили пишещите тук ''демократчета''разбирам че Путин ще спечели и следващите избори! Явно техните постоянни ''пророчества'' за края на Русия никога няма да се сбъднат та и затова и тази ''справедлива демократична'' истерия!
30
2
 
0
 
! Отговори
Путяни Пунтарани преди 7 години
- Не етично да търчате чак толко па за тее робли! *** путспрети се малко де! Имате съседи, приятели! Другарувайте си, рускинките с тех!- Искаме и отпред и отзад! Пабеда! Пабеда!
29
5
 
3
 
! Отговори
fbz преди 7 години
"един там" - как да не се наблюдава спад на добива?!? ОПЕК под натиска на руската *** смъкна добивите и ги задържа на едно равнище, щото руския добив е с 50% по-нисък от преди 2 години! Затова досега зареждахме бензин под 1.85 лв/л !! В момента в който падна добива, скочиха цените!!Руските клоуни крадат като за последно-Путин и Медведев заедно с олигарсите опоскват всичко, гледайте в ЮтЮб за прокурора на РФ Чайка и сина му-милиардери са!! Има много подобни, а филма "Украйна в огън" е поръчков
28
6
 
6
 
! Отговори
европа преди 7 години
На руснаците взе да им писва.Може ли Русия да е най голямата държава в света и най богата на природни ресурси,а стандарта на живот на руснака да е примерно като на Българина.Къде са парите от петрола и газа?Тези пари на кой принадлежат,на народа,или на великия шахматист и неговите приятели които си играят стратегически игрички.Значи децата на стратега ще учат в прогнилия запад и ще си живеят,а руснаците трябвало да гладуват в името на победата.Егати лицемерието.
27
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
Само че производство от нулата не се изгражда за няколко месеца или година, нужно е доста повече време!
26
1
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
доведе това? Аз мисля, че трябва дд доведе до спад в нефтодобива! Само че явно такъв не се наблюдава! Казваш сега там е глад, бедност, ниски заплати, безработица! Добре, да приемем, че наистина е така! Тогава защо обаче ти продължаваш да ходиш там! Нещо не се връзва!Обективно погледнато, щом са можели да си закупят отнякъде определена технология, не им е било нужно на руснаците да си я произвеждат сами! При сегашната ситуация обаче, вече им е нужно да си я произвеждат сами!
25
1
 
1
 
! Отговори
един там преди 7 години
До дзг,Това вече е друго нещо, дори ти дадох + за конентара/отговора! Имай в предвид, че т.нар. запад, въвежда санкции не само за руските олигарси, които и на мен са ми противни, но и ограничава, дори спира паричните потоци! Щом работиш в Русия, значи знаеш руски- бих те посъветвал да изгледаш е 'тубата" филма на Оливър Стоун- "Украйна в огън!"Казваш западните компании, които осигурявали технологии за нефтодобив от голеи дълбочини, сега се били оттеглили! До какво, според тебе трябва да...
24
5
 
6
 
! Отговори
дзг преди 7 години
Отидох, щото работя в добива на нефт и там преди 5 години беше добро заплащането на полета работени от западни компании!За твое сведение-руските пияници нямат почти никакви технологии за добив на големи дълбочини, затова западни компании го правят. Но след като ПутКян полудя и нападна Украйна, а след това той въведе *** контра-санкции в отговор на справедливите ПЕРСОНАЛНИ за олигарсите от запада-НЕЩАТА рязко се влошиха и всичко е в упадък в Раша!! Глад, бедност, ниски заплати, безработица
23
3
 
1
 
! Отговори
един там преди 7 години
До хахаха,Какво му е смешното, не ми е ясно! Ти може би по-точна сметка ще направиш- айде направи я да те видим! Моята сметка си е точна, съвсем по правилата на елементарната математика! Това, че ти си забравил/а някой елементарни правила, които не мисля да споменавам, си е лично твой проблем!не съм и ***, какъвто ме искарвате! Пиша си единствено по лични убеждения! При условие, че бях "руски ***" нямаше да пиша редовно, че е редно Путин да не се кандидатира за нов президентски мандат!
22
5
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Руските служби са толкова про3ти като тоя *** "един там" ! Сметката му е убийствено точна:"10+5+4х6=39хиляди" ?!?! Хахахаха, тея руски сливиМиризливи като си купуват *** нямат лиизискване поне за основно образование, елементарни сметки да могат да правят!>?? А това с "платените" протести е тотален кьорфишек, който тука в Бг се опитваха да пускат по време на протестите срещу БСП/ДПС и престъпните им управления! По тяхно време караха полицията да бие мирни хора, а Боко даде оставка за това!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А опорна точка за броя на протесиращите в 13 милиона Москва няма ли? ....Един там току що ти спусна опорките за броя на протестиращите. Запомни ги и ги използвай!
20
7
 
8
 
! Отговори
dzg преди 7 години
Червена чутуро нещастна "един там" -протести имаше в над 90 града!!Живея и работя в Новой Уренгой, сега съм тук,, но миналата седмица бях там!Държаавните телевизии имаха забрана да дават репортажи за да не излезе всичко извън контрол и да не линчуват Путин и Медведев!Смятай ги както искаш но над 90000 са протестирали, а в много градове протестите не са се състояли-щото полицията е гонела всички още в началото! А тъпотиите за "платени" протести са пълен смях и руснаците го знаят.*** се страхува
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А опорна точка за броя на протесиращите в 13 милиона Москва няма ли? ...Ами официалните власти признават за 7000. Като се вземе в предвид желанието да омаловажат протестите значи са били поне 10 пъти повече. В западните империалисти Чески медии се появиха данни за 300-350000. Те пък са склонни да преувеличават. Като вземем в предвид тези обстоятелства, както и броят на арестуваните 1000 (обикновено се арестуват между 5-10% участници) съвсем спокойно можем да приемем 100-200000 участници
18
5
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
Какво се получава- 10+5+4х6=39хиляди души на протестите всичко общо, във всички градове! Или водещия има проблеми с елементарната математика, или пак здраво се използва "хиперболата" като оръжие на информационната война, както за новините за броя на протестиращите на "Майдана" в Украйна!
17
5
 
9
 
! Отговори
един там преди 7 години
Така, цитирам думите на водещия- "Демонстацията, която изкара стотици хиляди по улиците на големите градове, не е била официално разрешена"! Да видим къде са тези "стотици хиляди"- около 7-8хил.души. протестираха в Москва, айде сложете ги 10хил. , в Санкт петребург- 3хил., айде 5хил да са. Други градове, в които имало протести са Екатеринбург, Челябинск, Саратов, Новосибирск, Красноярск и Владивосток! Средно слагаме по 2хил,д. във всеки град, айде нека да са по 4хилияди!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да протестираш срещу Путин в Русия или срещу Ердоган вТурция,никак не е лесно.