Въоръжени убиха полицай до манастир в Синай

Трима души бяха ранени при нападението
Обновена: 19 апр 2017 09:06 | 19 апр 2017 09:05, Елка Василева
0
Въоръжени убиха полицай до манастир в Синай
Снимка: Reuters

Най-малко един полицай загина и трима бяха ранени, когато въоръжени мъже откриха огън по контролен пункт близо до манастира "Света Екатерина" в южната част на Синайския полуостров, съобщи министерството на вътрешните работи на Египет, цитирано от ДПА.

"Въоръжени мъже нападнаха контролен пункт на шосе, водещо към манастира "Света Екатерина", съобщи в комюнике министерството.

Последвала е престрелка между силите за сигурност и нападателите, които са избягали от местопрестъплението.

"Един полицай загина и трима бяха ранени", съобщи министерството и допълни, че властите правят всичко по силите си да заловят извършителите.

Представител на министерството на здравеопазването в провинция Южен Синай на име Халед Абухашем заяви в ефира на държавната телевизия, че ранените са в стабилно състояние и са приети в болница в Шарм ел Шейх.

Свързаната с "Ислямска държава" информационна агенция Амак цитира източник по сигурността, според когото атаката е дело на бойци на джихадистката организация.

Миналата седмица най-малко 45 души загинаха при два самоубийствени атентата срещу коптски църкви в Александрия и Танта. За тези нападения отговорност пое "Ислямска държава".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: нападениеЕгипетСинай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари