Шойбле: Един ден гърците ще ми издигнат паметник!

Щяло да е знак на признателност, че ги е накарал да правят реформи
25 авг 2017 13:30, Елка Василева
20
Шойбле: Един ден гърците ще ми издигнат паметник!
Волфганг Шойбле. Снимка: архив, Reuters

Един ден гърците ще ми издигнат паметник в знак на признателност за това, че съм ги накарал да правят реформи.

Думите са били казани от германския финансов министър Волфганг Шойбле на предизборен митинг, твърди в. "Ханделсблат" в публикация, цитирана от гръцкото издание "Прото тема".

Шойбле е известен с язвителния си хумор, а спасението на Гърция го занимава през последните повече от седем години и темата фигурира и в предизборната му кампания, отбелязва "Ханделсблат".

Според вестника политикът-християндемократ бил убеден, че без реформи Гърция никога няма да успее.

Той казал, че ако Атина се нуждае от нова финансова помощ през 2018 г., когато изтече срокът на сегашната спасителна програма, четвъртата такава щяла да бъде поставена на нова основа, пише още германското издание.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Волфганг ШойблеГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
европа преди 6 години
Паметник няма да му издигнат,но го уважават.Самите гърци знаят и си признават,че сами не могат да сложат ред в държавата си,така че Шойбле им е идеален,хем има кого да мразят,хем се правят реформи.А какво са реформите-ред и закон.Гърците са хитри и умни,двайсет години ядоха и пиха,сега е време да запретнат ръкави.И го правят
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
nqkoi ne sa si cheli urocite po istoriq :) garciq pluchava ot ES transhove poradi dogovoreni otnisheniq s zapada oshte po vremeto na rimskata imperia :) togava danai i mitridat zavlichat celiq flot na brat si egipet i postavqt kontrol nad istochnoto sredizemnomorie :) s prokarvaneto na sueckiq kanal tazi zona stava osobeno dohodonosna :) zapada i v momenta stopanisva zonata i plashta naem na gyrcia :) tova neoficialno se znae ot vseki treti chovek koito e vnimaval poveche po istoriq :)
14
0
 
1
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
Това се оправя само с гъбка.
13
0
 
5
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
България=5-6 000 000 жители. БВП= 60-70 млрд. лв.Гърция= 10-11 000 000 жители. Всичко е с туризъм с отчет на бележки. Подарък от ЕС 300 млрд. ЕВРО. 2018 пак.Не ми се мисли баце тия кви са.
12
1
 
5
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Цял гробищен парк ще му издигнат
11
13
 
8
 
! Отговори
.... преди 6 години
Никакъв паметник не заслужава тоя! Реформи, които унищожават държави и народите им, не са никакви реформи! Жертва на такива "реформи" е и България...
10
1
 
8
 
! Отговори
Грудю преди 6 години
За какво си мечтае ? Ако знае как го псуват
9
8
 
11
 
! Отговори
Българина преди 6 години
На теб паметник за това че ги караш да работят повече отколкото могат а на меркел бесилка, че им прати да хранят и други 200 хил маймуни. Германското лицемерие е безгранично. Ако гърция за 30 г 2 пъти смаже европа едва ли щеше да й е останала територия, дори нямаше да се казва вече гърция а германия за 3 път потурчва цял континент
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой им даваше на Гърците пари с чували? Какво са си мислели тези които им ги даваха? Ще ви кажа. Мислели са си да я окупират и разпродадът което в момента се случва. Летищата вече не са Гръцки а немски. Островите ги продават. Морският флот също. В момента е останал само туризма за гръцки безнесмени. Държавата Гърция вече е територия под чуждо владение. Така се унищожава държава както ни унищожиха и нас!
7
4
 
26
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Прав е.Не е работата да дадеш на гърците риба, а да ги научиш да ловят риба.
6
2
 
25
 
! Отговори
РЕФОРМИ преди 6 години
Вие какво искате бе, Гърците с 2500 еврозаплати и да взимат още заеми, а ние с 500 лв и да викаме ей гърците колко са умни. Дайте ми и на мен 1 млн евро пък Като си ги искате, аз ще викам , че сте злобни и завистливи и че ми натоварвате бюджета с излишни плащания. Много сте умни. ***
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работодателите който плащат по 300-500? със сигурност, но обикновенните?
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Шойбле много се надценява. Забрави ли вече как гърците освиркаха Меркел в Атина?
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че ще му направят надгробен паметник. Този ги върна в първи клас. ОТ 1500 евро минимална пенсия вече са на 500 евро. Някои ще си помислят че и 500 евро е добра пенсия. За гърция тази пенсия се равнява на наша пенсия от 200 лева. Ако дойдат да живеят в Бг с тази пенсия от 500 евро ще са богаташи. Но на никой не му се идва в бг. По скоро идват до Сандански и Петрич пълнят багажниците на колите си с продукти зареждат гориво и бягат!
2
8
 
22
 
! Отговори
SS преди 6 години
Един ден и на Хитлер ще издигнат паметник!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От подлия човек да очакваш благодарности е мисия невъзможна. Капитан Петко Войвода с Гарибалди помагат за освобождението на Крит, в Рим има паметник, в Крит не съм чул да има паметник на КПВ. Тия само след кютек може да ти издигнат паметник, като на Александър Македонски, който ги е биел, защото е виждал, че само така се управлява тази нация!