Путин за САЩ: Отбранителната им стратегия е агресивна

Според него САЩ нарушава договора за контрол над въоръженията
Обновена: 23 дек 2017 08:43 | 22 дек 2017 21:52, Красимир Ангелов
88
Путин за САЩ: Отбранителната им стратегия е агресивна
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин обвини САЩ, че нарушават ключов договор за контрол над ядрените оръжия, предаде Ройтерс.

На разширено заседание на колегията на министерството на отбраната той подчерта, че новата стратегия за национална сигурност на САЩ има агресивен характер.

"САЩ неотдавна изложиха своята отбранителна стратегия. На дипломатически език, ако може да се каже така, тя безусловно носи настъпателен характер, а ако се премине на военен език, то безусловно - агресивен. Трябва да отчитаме това в практическата си работа", каза Путин, цитиран от ТАСС.

"Хайде да наричаме нещата със собствените им имена: що се отнася до събитията в Европа, става дума именно за настъпателна инфраструктура, която се създава там, при тава става дума за нарушения от страна на САЩ на положения на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег от 1987 г., за съжаление", продължи руският президент. По думите му политиката на САЩ по отношение на договора "сериозно понижава равнището на сигурност в Европа и в света като цяло" и Русия има "суверенно право да реагира адекватно на заплахите от агресивното развитие на военна инфраструктура, в частност от САЩ в Европа".

Президентът поиска от министерството на отбраната внимателно да следи баланса на силите край границите на Руската федерация и в света като цяло, обръщайки специално внимание на Близкия изток, Корейския полуостров и Европа, където по думите му "с ускорени темпове върви нарастване на инфраструктурата на НАТО и САЩ".

Според Путин в света се наблюдават опити да се разруши стратегическия паритет с помощта на разполагането на глобална система за противоракетна отбрана, а също така на ударни системи в неядрен вариант. Сегашното равнище на ядрените сили на Русия осигурява надеждно стратегическо сдържане, заяви Путин, но наблегна на необходимостта от по-нататъшното им развиване.

По думите му в края на 2017 г. делът на съвременното въоръжение в ядрената триада на Русия е достигнал 79 процента, а към 2021 г. ядрените сили с наземно базиране трябва да бъдат снабдени с ново въоръжение до 90 процента. Става дума за ракетни комплекси, способни уверено да преодоляват даже перспективни системи за ПРО, посочи той.

Президентът също така подчерта необходимостта от "съществено повишаване на мобилността на руските въоръжени сили" и призова за "укрепване на потенциала на специалните операции". В хода на маневрите Восток-2018 догодина въоръжените сили трябва да отработват задачи "по прехвърляне на няколко хиляди километри и разгръщане в нови райони на големи групировки от личен състав, наземна техника и авиация", добави той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
SAMO DA POPITAM преди 6 години
Abe vie vsichkite trolcheta deto pluete po Russia,imate li pone nqkakvi elementarni poznaniq po istoriq i voenni konflikti prez vekovete i godinite?Samo na toq vapros da mi otgovorite chesno s ruka na surceto koi po dqvolite ima poveche razpaleni konflikti za poslednite 100 godini,ako pak kajete Russia znachi ste palni lajci i dokazvate tezata che ste zabludeni ednata polovina a drugata polovina ste plateni...Tova e kakvo tolkova se komentira kato ima dostatuchno materiali v neta i ne samo...
50
2
 
1
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
До WikiLeaks"Заради дълговете си САЩ сблъскват ЕС и Русия в Украйна."Браво бе, кьорпе! От всички твои гениални прозрения, това най-много ми хареса.
49
0
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До ЧЕРИ 47 И твоята душа е трудна за разбиране.Я си виж минусите.
48
3
 
2
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Отбранителната стратегия на САЩ е агресивна , а агресивната стратегия на Русия е отбранителна. Я да видим кой напада и прави бомби на конвейр?Ама за народа нищо.
47
3
 
6
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
"НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ РУСКИЯ НАРОД И РУСКАТА ДУША"Ех, Чери, Чери, да знаеш колко си прав!Да разполагаш с 40% от световните запаси от природни ресурси и да не можеш да докараш стандарт поне колкото на една Естония...И все някой друг да ти е виновен.Това наистина никой не може го разбра.:)
46
12
 
3
 
! Отговори
ЧЕРИ преди 6 години
До АнонименС кое пък Русия е победила САЩ ?ГОРЕ ДОЛУ С ВСИЧКО.НАЙ ВЕЧЕ С МОРАЛ,ВЯРНОСТ И ТВЪРДОСТ ПРЕД ИЗПИТАНИЯТА. НО НИКОЙ С.ОРОСОИД НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ РУСКИЯ НАРОД И РУСКАТА ДУША.ТАКА ЧЕ ОТ ТВОИТЕ "НИГЕРИЙСКИ" ПРИМЕРИ ФАЙДА ЙОК МУ.
45
4
 
5
 
! Отговори
Iska li pitane преди 6 години
Mnogo qsni che sa agresivni shtatite samo nqkoi bezmozachnik moje da misli obratnoto
44
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 40 :С кое пък Русия е победила САЩ ? Това все едно да кажеш ,че Нигерия са победили американците.С кое ги победи ? С това ,че Русия е икономическо джудже ,с това че са една бедна държава с мизерстващ народ или с това ,че са заседнали в 19 век ?
43
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Сталин, Путин е следващият на чиято съвест тежат най-много убити славяни !
42
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката - самоходно движеща се мумия, сделана в лабораторията на КГБ.
41
36
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вова Путин накара ционистко-масонската *** да се побърка и тозии еврейски сайт е доказателството за правотата на моите думи .Не минава ден без тема за Путин и Русия и появили се такава статия еврейчетата-гейчета веднага се залепят на темата и минимум от тях поне 100-200 коментара.Споко еврейчета-гейчета ,ще се сбъднат пророчествата и Великата Праволсавна Необятна Империя ще изрине ционизма от лицето на земята и Матушката ще освободи Божи гроб от поганците(евреите)
40
17
 
36
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 6 години
И с какво точно ги е победила, с брутния си вътрешен продукт, с бензиновата си икономика, със стандарта на живот, който таварищ путин е осигурил на вернопаданиците си, а може би на фондовата борса рублата е победила щатския долар и еврото ... ??? Матушката русь, с военния скрап който има, е просто един огромен барутен погреб, който освен нея самата може да погребе и половината свят, това е и основния коз на Кремъл, КаГеБе и товарищ путин .... !!!
39
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ и европейските държави започват да разбират, че Русия ги побеждава в играта, измислена от тях и водена по техните правила.
38
15
 
30
 
! Отговори
Волф Месинг преди 6 години
Всичко върви по план.Путин се хвана на хорото с превъоръжаването и ще доизцеди бездруго нефелата руска икономика. Краят е известен.Този филм вече сме го гледали.
37
22
 
38
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Не знам доколко е агресивна отбранителната стратегия на САЩ, но е факт че всички цивилизовани държави са членки на НАТО, а от другата държава на барикадата са само страни като раССия и Северна Корея. А доколко са миролюбиви ***, ще разберете като попитате страни, като Украйна, Грузия, Прибалтийските държави, Полша, гражданското население на Сирия, както и тези дето бяха потърпевши от Кибер войните и хакерските им атаки. У нас пък си имаме петата колона, Черноморската инвазия и яз.Копринка
36
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За периода 1945-2014 САЩ са предизвикали и разпалили 214 въоръжени конфликта като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото е заключението, че жертвите в тези 214 въоръжени конфликта са 90% цивилни.
35
24
 
35
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
И това да го каже най-бруталният диктатор в днешно време!! Путин трябва да бъде елиминиран чрез ядрена ракета изстреляна от дрон и така да възцари мир и просперитет на земата и народите да се заобичат братски.
34
16
 
23
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
"Путин за САЩ: Отбранителната им стратегия е агресивна"Естествено! Това да не ти е Обама? Пък и Тръмп нали ти сам си го избра?
33
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите са най-невъзпитани.
32
37
 
33
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ОТ ВСИЧКИ ВОЙНИ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА САЩ ВОДЯТ ВОЙНИ ЕДИНСТВЕНО ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС,ТЕ СА АГРЕСОР,И КЪДЕТО СА МИНАЛИ НЕ Е ИМАЛО НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ,А САМО ИЗПОЛЗУВАНЕ НА РЕСУРСИТЕ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА НАРОДИТЕ,ТЕ СА АГРЕСОРА И ТЕРОРИСТТА В СВЕТА,САМО СЛЕПИТЕ НЕ ВИЖДАТ,ГРУХИТЕ НЕ ЧУВАТ,КЪДЕТО СА МИНАЛИ,НИЩЕТА И БЕДНОСТ ,ПРИМЕР БЪЛГАРИ И Т.Н.БРАВО НА ПУТИН РЕАЛНА И ЗА БЪДЕЩЕ ПРЕЦЕНКА.НЕ ЗНАМ КАК СЕ СТЪРПЯВАТ ДА НЕ ЗАЩИТЯТ РУСКОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ В ДОНБАС И ЛУГАНС.ТЕ НЕ СА АМЕРИКАНЦИ.