Приемът на аспирин допринася за бременност с мъжка рожба

Защо това е така?
24 юли 2016 16:40, Михаела Лазарова
9
Приемът на аспирин допринася за бременност с мъжка рожба
Снимка: freeimages

Жените, претърпели един и повече спонтанни аборти обикновено биват съветвани да приемат ниски дози аспирин при следващи бременности. Оказва се според ново проучване, че именно приемът на аспирин допринася за бременност с мъжка рожба.

Защо това е така?

Аспиринът има противовъзпалителен ефект, освен че разрежда кръвта и пречи на съсирването. Изследването, публикувано в Clinical Investigation сочи, че именно ниските дози на позволени противовъзпалителни медикаменти, какъвто е аспиринът, помагат не само за задържане на плода, но и за зачеване с момче.

Причината е, че мъжките ембриони са по-уязвими по отношение на възпалението във и около матката на майката. Женските ембриони са по-устойчиви. Именно затова и мъжките ембриони са по-податливи на спонтанен аборт при наличие на възпаление в матката и тазовата област, пише kidspot.com.au.

Когато бъдат предписани ниски дози аспирин след спонтанен аборт и преди следваща бременност, много по-вероятно е да заченете с момче при тези обстоятелства.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Люк и Леа преди 7 години
Аспиринът не действал на близнаци...
7
0
 
1
 
! Отговори
Леа преди 7 години
Ама това ти ли си!?
6
0
 
1
 
! Отговори
Люк преди 7 години
По-добре повече да беше пила...
5
0
 
1
 
! Отговори
Леа преди 7 години
Мама е пиела много аспирин преди да роди мене и брат ми. Значи, ако не ги е пиела, съм щяла да имам близначка! Защо го е пилаааа
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аспирина разрежда кръвта. Анемията и аборта са ви сигурни.
3
0
 
7
 
! Отговори
Гиньо преди 7 години
Ха ха ха, аз разбрах, че аспиринът намалява вероятността от спонтанен аборт ако вече сте забременели с момче, А НЕ, че увеличава вероятността да забременеете с момче! Да ви имам и неграмотните журналета, та вие сте за първи клас, ама то така е всичко кадърно отлетя на крилете на измислената ви демокрация в посока запад. Е! Някой се устроиха и на исток
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уф, ела при мене, аз гаранция сто процента само мъжки ги прая, задължително за последно у задния двор и така всичко отива по место, най бързите са най умните - мъжки рибки.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ама мъжете още от ембриони ли са толкова кекави ?