Как да спрете да се сравнявате с другите в социалните мрежи?

Забавлявайте се в реалния живот с истински хора
11 сеп 2016 11:32, Михаела Лазарова
1
Как да спрете да се сравнявате с другите в социалните мрежи?
Снимка: Reuters

Социалните мрежи могат да доведат човек до дълбока депресия. Онези, които се чувстват нещастни със собствения си живот, лесно могат да изпаднат в дълбока дупка, сравнявайки се с приятелите си в социалните медии.

Преглеждайки съдържанието на другите, виждаме техните весели моменти, празненства, пътешествия, купони с приятели – все поводи за радости. Отстрани изглежда така, сякаш животът на другите кипи от вълнение, интересен е и винаги се случва нещо ново.

Това създава усещане у вас, че вашият живот е спрял. Навлезли сте в коловоз, който ви води все по-надолу и по-надолу. Потънете ли в подобни мисли, лесно ще изпаднете в депресия. Сравняването с другите е често срещано, особено при хората с ниско самочувствие, слаби социални контакти и липса на стабилна връзка.

Как да спрете да се сравнявате с другите в социалните мрежи?

Обърнете сравнението откъм положителната страна

Обикновено като се сравняваме го правим в негативен за нас план. Все ни се струва, че другите са по-щастливи от нас, изглеждат по-добре, правят по-интересни неща. Като се замислите, това изобщо не е вярно.

Струва ви се така, защото виждате само хубавите моменти. Никой не публикува скучни кадри от сивото си ежедневие. Ако направите списък с веселите моменти през седмицата ще осъзнаете, че и вашето ежедневие може би не изглежда чак толкова зле.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ич ме не вълнуват каква полза истински приятели в малкия град явно няма или ако има си гледат сметката и интереса кои се сеща за обикновен никои правил съм услуги на доста народ как са се отплатили никак да се сравнявам с някои благодаря нее комунизъм