Първи стъпки в кърменето на новородено

Съвети относно кърменето и как да започнете да храните бебето
0
Първи стъпки в кърменето на новородено
Снимка: freeimages

Майчиното мляко е най-добрата храна за вашето бебе. Препоръчително е през първите шест месеца да храните детенцето си с кърма. В настоящата статия ще разкрием за вас някои важни и полезни съвети относно кърменето и как да започнете да храните малкото съкровище.

Курсове по кърмене

За да се чувствате по-уверени, когато моментът настъпи, много от вас биха могли да посетят курсове по кърмене, разясняващи какво представлява този естествен процес. Именно тази увереност ще помогне да намерите позата, в която храненето е най-удобно за вас и вашето бебче.

Изборът на правилната поза

Кърменето е умение, което повечето майки лесно усвояват, но понякога може да отнеме известно време докато откриете най-удобната поза.

Поза люлка

Седнете удобно в леглото или на стол, който подкрепя гърба ви. Задръжте коленете си над равнището на бедрата. За ваше удобство, можете да използвате табуретка или нисък стол, на който да поставите краката си.
Използвайте възглавница, за да държите бебето на равнището на гърдите си. Придържайте бебчето си с ръце като наместите телцето му в сгънката на лакътя.

Веднъж заели правилната поза, поднесете бебето към гърдите си. Погалете със зърното си кожата на бебчето между нослето и горната му устна.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари