Как правилно да съхраняваме кърмата?

Веднъж размразена, кърмата не трябва отново да се слага във фризер
15 окт 2016 17:42, Михаела Лазарова
0
Как правилно да съхраняваме кърмата?
Снимка: freeimages

На кърмещите майки често им се налага да съхраняват кърмата си за следващо хранене. Това никак не е лесна задача. Има толкова препоръки, с които трябва да се съобрази кърмещата майка, за да запази правилно кърмата си за по-късно.

Как най-правилно да съхраните кърмата си?

Най-правилният начин да замразите кърмата си е да я поставите в подходящ съд. Може да избирате между торбички и чаши за съхранение. Торбичките за съхранение на кърма са изработени от нетоксичен материал, който не съдържа вредното съединение бисфенол-А (BPA).
Тези торбички се затварят с надежден механизъм. Имат непропусклив двоен цип, който не позволява на кърмата да се разлива, както и да не навлизат бактерии и микроорганизми в нея.

Торбичките за кърма са предварително стерилизирани и не са докосвани от човешка ръка преди първата употреба, което ги прави идеално хигиенизирани.

Много подходящи са за поставяне във фризер, както и в хладилник в зависимост от това колко скоро ще използвате изцедената кърма. Удобни са, защото имат широк отвор, от който да излеете вече размразената кърма в бутилката с биберон.

Чашите за съхранение са стабилни, здрави, удобни за поставяне една върху друга - идеални за съхранение в хладилник или фризер и при транспортиране, защото херметичните капачки не позволяват протичане.

Могат да се надписват с молив или маркер. Подходящи са за многократна стерилизация и се заменят, когато се похабят. Предимство е, че кърмата може да се изцеди в тях директно с помощта на помпа, което редуцира риска от контаминиране, защото не се налага преливане от друг съд.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари