Младоженци с голяма разлика? Без дългосрочно бъдеще

Безоблачни са само първите години след брака
4 авг 2017 21:58,
9
Младоженци с голяма разлика? Без дългосрочно бъдеще
Снимка: pixabay.com

Възрастта има значение за семейните отношения, тъй като при бракове с голяма възрастова разлика, те обикновено се разпадат за 6 години, установи проучване, публикувано във в. "Дейли мейл".

Много често мъжете първоначално се чувстват щастливи, когато си вземат доста по-млада жена. Но безоблачни биват само първите години на брака. При голяма разлика в годините той се разпада средно за период от 6-10 години.

При двойките на приблизително една и съща възраст те по-добре се справят с трудните решения, тъй като са по-добре синхронизирани. Те са по-подготвени да се разбират и в една по-далечна перспектива.

Проучването обхванало 7 682 австралийски домакинства и стартирало през 2001 година.
Участниците трябвало да попълнят въпросници относно удовлетвореността им от брачния живот. Оказало се, че двойките с голяма възрастова разлика са по-малко устойчиви на появили се пред семейството икономически трудности.

Авторката на изследването Тера Маккиниш от университета в Колорадо изтъква, че мъжете, женени за по-млади жени, са най-удовлетворени от брака, а най-нещастните са съпрузите, женени за по-възрастни жени.

Дамите от своя страна се чувствали най-нещастни, когато са задомени за старци и най-щастливи, когато са задомени с по-млади партньори.

След време обаче хората, които са женени за много по- млади или по-възрастни партньори, имат тенденция да губят удовлетвореността от брака при икономически неблагополучия в сравнение с двойките на една и съща възраст, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 1 година
До НадетоНаркотика за жените са мъжете със парите! Ако яхта имаш ти ще си лягаш даже с три!Евалата чичко щом си паричко с тебе рай е всичко! Ти си супер, ще те изгоря! Щом парите ти са във зелени знай със мене нямаш ти проблеми! Мъни мъни мъни мъни, животът е пари! Мъни мъни мъни мъни, и готини жени! О, тигре, тигре, имаш ли пари? Имаш ли париии - готини жени! Ооо тигре тигреу нямаш ли пари? Нямаш ли парииии - стари бабички...
7
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 1 година
Възрастта е само едно число! Което изобщо не е от значение абсолютно никъде и за нищо! А това че някои хора имат субективно отношение към възрастта, това си е лично техен проблем!
6
1
 
1
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Виж момичетата на 13 как изгледат и после момчетата на тази възраст. Не че нещо ама момчетата са като дечковци
5
0
 
3
 
! Отговори
бр преди 6 години
Откъде произхожда тази страшна дума "брак", някой знае ли, защо са я избрали като наименование?
4
2
 
3
 
! Отговори
Валя преди 6 години
10 г. разлика са много. Почти едно поколение. Мислене, мечти, ценности - всичко е различно.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
`губят удовлетвореността от брака при икономически неблагополучия`- демек като му свършат парите на чичката(дядката),логично е ако това е причината за брака
2
0
 
5
 
! Отговори
Неутрален преди 6 години
Те рускините пък едни....
1
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Макронееее, чети!