Стивън Сегал получи сръбско гражданство

Указът е подписан от премиера Александър Вучич
Обновена: 11 яну 2016 10:14 | 11 яну 2016 10:07, Петя Славова
21
Стивън Сегал получи сръбско гражданство
Снимка: архив, Reuters
Стивън Сегал, американски актьор и музикант, от събота е гражданин на Сърбия, пише белградският вестник "Блиц".
"Сегал Стивън Фредерик, роден на 10 април 1952 г., в американския щат Мичиган, гражданин на САЩ, получава гражданство на Република Сърбия", пише в излезлия в събота държавен вестник. Указът за гражданството е подписан от сръбския премиер Александър Вучич.
 
Сегал пристигна в Сърбия преди няколко седмици в компанията на съпругата, сина и тъщата си. Той успя за няколко дни да се срещне с президента Томислав Николич и премиера Вучич. С кмета на Белград Синиша Мали той договори новогодишното участие на своя блус бенд и заедно с Лепа Брена посрещна Новата 2016 г., съобщава БТА.
 
Сегал бе в сръбската столица и в края на ноември като посланик на Фондацията "Изкуство, свобода, сила". Той посети приют за деца, заяви, че ще отвори школа за айкидо в Сърбия и проведе обучение на специалните части на министерството на вътрешните работи на Сърбия. На срещата с Вучич и Николич Сегал заяви, че ще направи всичко, за да рекламира по най-добър начин страната, която смята за своя нова родина, пише "Блиц".
 
"Сърбия преживя ужасна несправедливост в новата история, в САЩ все още съществуват предразсъдъци за сърбите и погрешни представи за събитията по време на деветдесетте години на миналия век", заяви Сегал. Той изрази желание да създаде филмова асоциация в Сърбия с цел да се привлекат инвестиции от филмовата индустрия.
 
Икономиката в Сърбия отбелязва лек растеж за разлика от други европейски страни, заяви легендарният актьор, който очевидно се е сприятелил с държавното ръководство и по бързата процедура е получил сръбско гражданство, пише "Блиц".
 
Макар да владее карате и джудо, Сегал е известен като майстор на айкидото /черен пояс седми дан/, което показва в своите филми. Писател, продуцент, китарист и заместник-шериф, той се занимава с околната среда и е активист за правата на животните. Работил е като телохранител на много известни личности, а както се говори и за ЦРУ. Пее кънтри, реге и блус и свири с момчетата от бившата група "Мъди уотърс", отбелязва белградският вестник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя не ще да плаща данъци във ФАЩ.И с право.Такива ще стават все повече и повече докато колоса с пластелинени крака не се срине.
5
2
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Ти нали щеше да се махаш? Какво стана?И изобщо кого го интересува къде живееш? Излязъл от село и вече голям австралиец станал, видите ли. Комплексарска работа.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойами ела тук и ще видиш за какво иде реч сред най красивата част на Планетата сме. Или бегай до града до най близката туристическа агенция да ти покажат малко снимки за лайф стайла тук. Явно не се оправяш с карти и някаква Антарктида те гони пропуснал си на север от ав$тралия какво още има.Като живееш сред код кафяво единствено Антарктида може да ти се стори по лошо място. Поздрави и довиждане от синди ав$тралия
3
1
 
3
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Меноър харесваха БГ
2
2
 
5
 
! Отговори
Мъдите ви уотърс преди 8 години
Абе защо Mъди Уотърс не е написано *** Уотърс в текста?
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време европейци ставаха американци, сега истинските американци (индианците) се натискат европейци да стават.