Хапливи забележки към Тръмп на "Златен глобус"

Мерил Стрийп призова Холивуд да се обедини срещу атаките
9 яну 2017 13:14,
73
Хапливи забележки към Тръмп на "Златен глобус"
Снимка: БТА

Доналд Тръмп не присъстваше на церемонията за наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис, но той беше там духом, или по-точно като обект на хапливи забележки и политически критики, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още в първата минута на встъпителния си монолог, водещият Джими Фалън отбеляза, че наградите "Златен глобус" са "едно от малкото останали места, където Америка все още уважава народния вот".
Това беше само началото. След това той сравни новоизбрания президент със злия крал Джофри от "Игра на тронове".

"Какво ли щеше да стане, ако крал Джофри беше останал жив? - попита Фалън. - Е, след 12 дена ще разберем".

Влиятелната актриса Мерил Стрийп подходи към темата много по-сериозно и разкритикува безпощадно Доналд Тръмп, без да споменава името му в речта си, когато й беше присъдена наградата за цялостно творчество "Сесил Б. де Мил". Тя каза, че "изпълнението", което я е слисало най-много тази година е било, когато Тръмп се подиграл на репортер с недъг.

"Това беше моментът, когато човекът, стремящ се да седне на най-уважаваното място в нашата държава, имитира недъгав репортер, човек, от когото той има много повече привилегии, власт и възможност за обратни реакции - каза Мерил Стрийп. - Този инстинкт да унижаваш, когато го демонстрира някой... с власт, достига до всички хора. Той един вид разрешава на останалите да правят същото".

"Неуважението поражда неуважение, насилието предизвиква насилие - продължи Мерил Стрийп. - Когато имащите власт използват положението си, за да тормозят другите, губещи сме всички".

Мерил Стрийп целенасочено изреди и разнородния произход на много холивудски актьори и така обърна внимание към политиката на Доналд Тръмп по въпросите на имиграцията.

"Холивуд гъмжи от аутсайдери и чужденци и ако всички те бъдат изритани, няма да остане нищо за гледане освен футбол и бойни изкуства, които съвсем не са изкуства" - каза Мерил Стрийп под аплодисменти.

Почти в цялата си реч Мерил Стрийп критикува поведението и политиката на Доналд Тръмп, призовавайки Холивуд да се обедини срещу атаките и да подкрепя свободата на словото, добави Ройтерс.

Публиката слушаше слисано и безмълвно през повечето време. Чак когато уважаваната актриса изтъкна колко разнороден е Холивуд, се чуха одобрителни възгласи и аплодисменти.

В монолога си водещият Джими Фалън спомена и новия филм на Мерил Стрийп "Флорънс", в който тя играе "най-лошата оперна певица на света". "Дори тя отказа да участва в церемонията за встъпване в длъжност на Тръмп" - подметна Фалън.

Тъжната драма "Лунна светлина" е "единственото нещо от 2016 г., което е по-депресиращо от самата 2016 година" - каза Фалън. Той отбеляза също, че гласовете са преброени от счетоводната фирма "Ърнст и Янг и Путин".

Встъпителният монолог на Джими Фалън като водещ на церемонията "Златен глобус" обаче пострада от технически проблем. Той не беше сигурен в следващите си реплики, когато засече аутокюто му, започна да импровизира, но неуспешно.

Приемайки наградата си за най-добър поддържащ актьор в "Нощният мениджър", Хю Лори също си позволи да се пошегува с Доналд Тръмп, като каза, че това може да е последната церемония за наградите "Златен глобус".

"Не искам да съм мрачен, но в наименованието има думите "Холивуд", "чуждестранен" и "преса" - обясни песимизма си той, като добави, че някои републиканци не харесват дори думата "асоциация".

Хю Лори прие наградата си "от името на милиардерите психопати, които са навсякъде".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом се карат, значи се обичат.Гледа ми се адълт порно на дедо Доналд с баба Мерил Стрийп(тизьорката).Обаче ако може да е с тия очилца...
38
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДТ е просто психически болен човек, който страда от "Borderline Personality Disorder" и има нужда от лечение. Жалко за света, жалко за държавата, която ще ръководи! Историята изобилства с такива като него. Моите съболезнования към всички нас! тъжна история... и ще става все по-жалкаПрочети още на: dnes.bg/zvezdi/2017/01/09/trymp-otvryshta-na-holivud-ataki-ot-liberali-kinadjii.328176#comment-newest
37
0
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Гризе ги отвътре, гният отвътре като стари ябълки каквито и са ...Най-готиното е че кучето си лае и кервана си върви ... нищо не могат да направят и ги е яд още повече хахахахахаха
36
3
 
0
 
! Отговори
Българска жена преди 7 години
Мале, какво тесногръдие цари!!!
35
0
 
5
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 7 години
Кучетата си лаят, керванът си върви...!!!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната холивудска "ла - ла ленд" мелодрама. Утре ще им резне ония субсидиите и ще станат от холивудски - боливудски актьори!
33
1
 
0
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До АндрешкоБорисов разби статуквото,а това,че създаде ново е съвсем друг въпрос.
32
1
 
5
 
! Отговори
sinbad0 преди 7 години
Повода за импийчмънт ще е "платена" поръчка...
31
2
 
12
 
! Отговори
sinbad0 преди 7 години
Най интересното е че Мерил Стрийп преигра на сцената,незнам колко пари са й платили. Има доста информация в мрежата да докаже защо Доналд Тръмп се ядосва на Вашингтон Пост,затова че изкривяват истината. Доказателство за това че Д.Тръмп не се подъграва с журналиста с увреждания е факта,че Тръмп жестикулира по абсолютно същия начин по адрес на един Сенатор и друг Генерал,като те нямат никакви увреждания.....
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп бил не знам си какъв....а в Холивуд са само светци и морални икони?! How pathetic!!
29
1
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
11 дена
28
1
 
4
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Никой не трябва да се подиграва с инвалид,защото с нищо не е застрахован че и на него няма да му се случи същото...
27
0
 
8
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Борисов казва,аз уважавам народния референдум и ще искам субсидиите на партиите да е "0" лв,а в Прламента си гласува 11 лв субсидии. Борисов казва,аз ще приема изменението на изборния кодекс за мажоритарно гласуване,а като най-голяма парламентарна група не инициира никакъв проекто-закон,а гледаше до края на този парламент това да не се случи.
26
2
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
До #35 свинаря. Свинар ти си свинар и свинар ще си останеш. Борисов не е разбил старуквото,защото той е ЧАСТ ОТ СТАТУКВОТО. Той само замени едни крадци,с неговата си мафия и с неговите крадци...Ако той беше разбил статуквото,той щеше да направи необходимите реформи в съдебната система,здравеопазване,образование,в армия и полиция и т.н
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работа ли е на актьори и шоумени да политизират един такъв конкурс, какъвто е "Златния глобус"? Имаха възможност демократично да си кажат мнението чрез гласуване, загубиха. Точка.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха- ха- хада се опитваш да прехвърляш топката към руски актриси не променя нещата с леля ти Мерил. Все едно бай Иван да се изпусне в гащите и да каже "ама то всички в селската кръчма са се изпускали". Бай Иване, изпускали или не, няма значение - факт е че в момента ти си се изпуснал и говоренето не променя фактите
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"едно от малкото останали места, където Америка все още уважава народния вот".Америка си даде вота - това че разни зарзавати не искат да приемат действителността защото не им изнася говори само по себе си колко са "демократични".
22
10
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Не харесвам Тръмп,но когато статуквото се обединява срещу някого става интересно. Същото беше и когато Бойко Борисов ставаше премиер за първи път.Мафиот,мутра,но разби игрите на другите мафиоти и мутри и те зареваха неистово по всевъзможни начини.Важното е тълпата да има с какво да се забавлява
21
12
 
10
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Мерил Стрийп - посредствена!!! Моля русофилите дапосочат руска актриса, която е по-добра от нея. Надявам се, че до половин час ще изброят поне десет имена на рускини , които слагат Стрийп в малкия си джоб!
20
3
 
21
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Холивуд - световно място за интриги, задкулисие, лицемерие и манипулации с излъскана фасада.