След 7 г. Йоана Буковска отново преживя загубата на майка си

Ролята й като Виолета я върна към рака, смъртта и онкоболните
20 дек 2017 11:45,
23
След 7 г. Йоана Буковска отново преживя загубата на майка си
Сника: Нова

Йоана Буковска-Давидова преживя отново смъртта на майка си, с ролята си на иначе безпардонната Виолета от сериала "Откраднат живот". Героинята й се разболя от рак и актрисата се нагърби да премине през страшната диагноза, която вече й е позната.

Операция, химиотерапия, възстановяване... и нов срив, така както често се случва с онкоболните. И всичко отново, но съпътствано от нечовешки болки, успокояващи и равносметка за това кое е добро и кое - лошо.

Цинично е да кажеш, че някой е подготвен за смъртта, но за жалост на всеки се случва да загуби близък. В интервю преди години във вестник Буковска разкрива ада, през който е минала през 2010 година.

"Беше годината на погребенията. В рамките на една календарна година аз погребах първо дядо си, на 40-ия му ден почина Коко Азарян. След това през септември почина майка ми и месец-два по-късно - Андрей Баташов."

Образът на Виолета Захариева е един от последните, с които след 10 години Йоана се върна към телевизионните си изяви. Героинята й причини много мъка и тъга, а Евтим Милошев й позволи да се върне и в житейски план назад 7 години: "Много плаках, когато прочетох сценария за края на Виолета във финалните серии, каза тя по Нова тв. - После си казах: "А сега се стегни! И го изиграй!"

Героинята ми от екранен образ се превърна в социален. Показа, че има два вида хора - покварени и поощрени от системата, и борещи се срещу нея и смачкани по тази причина. Посвещавам тази своя роля на мама, която бе част от семейството на онкоболните и почина от рак.

Надявам се също с ролята на Виолета да накарам депутатите да вземат решение за мораториума върху лекарствта за онкоболните по съвест, не по интереси." А относно това, че Буковска, която е майка на близнаци, отново е бременна, се оказа пореден слух."

Тя побърза да опровергае, набедилите я, че това е причината, заради която е приключила участието си в сериала с обяснението, че е "бременна с нови проекти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
10
 
! Отговори
Е.К. преди 6 години
Прекрасна и талантлива актриса, истинска и земна, очарователна и вдъхновяваща!
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo na edna istinska i savarhenna aktrisaЙоана гордей се с онова което Госод ти е дал.......талант,красота,чар,харизмаТи си моя любима звезда,за пореден път го доказа в ролята на ВиолетаТи си номер 1Обичаме те
18
0
 
21
 
! Отговори
Един от народа преди 6 години
Великолепна игра гледахме снощи , а и в предишни епизоди на почти целия екип на "Откраднат живот". Йоана Буковска постигна нещо неописуемо - тя раздаде част от душата си. Дано получи подобаващо удовлетворение и признание!
17
0
 
6
 
! Отговори
Дончева преди 6 години
До АнонименВие сте нищо , защото сте анонимен
16
0
 
16
 
! Отговори
Кинко Биллобов преди 6 години
Браво Йоана!Професионална работа(той и живота "помага")!След известни уговорки, "Откраднат живот" е на този етап един от най добрите съвременни сериали. Имаше серии, застинали в сценария, но това е минало.Бях на 18, когато "преживях" същата загуба.Знайте, че по-щастливи са "отпътувалите", отколкото до живот страдащите.И един съвет-живейте си живота до последно,като Виолета,защото беден онколог няма, а излекуван от рак(злокачествен)има във филмите.Роли трябваааааааааааат, а не "Воеводки"!Прочети още на: https://dnes.bg/zvezdi/2017/12/20/sled-7-g-ioana-bukovska-otnovo-prejivi
15
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ще живее 100000 години. Чочо Попйорданов фатално сгреши като се събра с това нищо.
14
0
 
26
 
! Отговори
65 преди 6 години
Уникална,велика е тази Йоана.Снощната серия с нея направо ме разби.На моменти направо мислех ,че вярно умира(да пази БОГ).Въобще целият ,филм е супер.Засяга корупцията,сурогатството, правото на избор за евтаназия. И новото_доц.Банков.Наистина има такива хора_лекари и лекари_хора!Има ***. Браво и на артистите.
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не мога да разбера като на някой не мога харесва определен филм или актьор защо го гледа? че и хейти!
12
2
 
7
 
! Отговори
нерез преди 6 години
Още я помня в Дунав Мост и ми става едно такова особено
11
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 6 години
До Гледам ТВОвъртайм!
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма агония беше... А хората, които си угаснаха сами в "адската безсмислена болка"? А тези, които не искаха да приемат в болници или бяха по няколко души в мърляви стаи? А тези, които нямаха бивш съпруг лекар да им даде последната облекчаваща доза?
9
1
 
57
 
! Отговори
Димо преди 6 години
Невероятна игра,пълно себеотдаване в ролята и пренасяне на зрителя в истинската сцена от живота на онкоболните.Браво Йоана!!!
8
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** е нормално да им харесва подобна боза. Болката по завършилия Биг Брадър може да бъде преодоляна само с историята на онкоболна жена.
7
3
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от хейтъри! Макар да има дребни недомислици по сценария е факт, че отдавна не сме имали толкова добър и гледан български сериал. Поздравления за екипа и за актьорския състав, а за Йоана - все пак статията е за нея - чест и почитания! Невероятна и уникална е в тази роля, прекрасно изигран образ!
6
27
 
4
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
Убава жена , като малка беше по-убава де! Ама т'ва актрисите как направят 40 разчитат само на актьорско майсторство и социален образ, което според мен е грешно!
5
1
 
73
 
! Отговори
az преди 6 години
Искам да я поздравя за начина, по който изигра ролята. Браво. Страхотно превъплъщение!
4
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната глупост пръкнала се по отдавна негледаемата Нова тв.
3
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно излишно материалче.А сценаристите на българските сериали не се усещат кога трябва да спрат и да финализират серийте за да не се олеят в многото сезони и станат турско индийски локуми-безсмислици.количествотоне значи качество.
2
8
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Гледам Твхахаха - много сте прав, явно са имали предвид, че е родила някъде към 12-13 годишна, така на 48 има около 36 г дъщеря. Много неща в сериала са абсолютно недомислени
1
11
 
20
 
! Отговори
Гледам Тв преди 6 години
Сценаристите на този сериал са за някаква антинаграда! Накрая беше изписано: "Виолета Захариева 1969-2017". Как така на 48г. има дъщеря - Биляна, която е лекар, която е лекар с повече стаж и специалност от съпруга й, който е подменено бебе на 04.01.1981г.?