Катрин Деньов и още 100 жени отричат #MeToo

Актрисата застана начело на новото движение
10 яну 2018 22:30,
31
Катрин Деньов и още 100 жени отричат #MeToo
Снимка: Rеuters

Катрин Деньов оглави ново движение в Холивуд, защото отрича кампанията #MeToo. Актрисата и още 100 французойки публикуваха обща критика срещу движението, което доби широка популярност покрай скандала с продуцента Харви Уайнстийн.

В подписката си стоте жени държат на разграничаването между изнасилване, което е престъпление, и опита за прелъстяване, което е "проява на всеки джентълмен".

Да напомним, че много жени, сред които известни актриси, обвиниха продуцента в натиск на сексуална основа и посегателства.

Противниците на #MeToo определиха кампанията, която тръгна от Уайнстийн, като опит за пуританство, който нарушава сексуалната свобода. Според тях, тя се подхранва от омразата към мъжете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
à Paris преди 6 години
Също така си преведете от френски на български какво означава куртизан/courtisan и куртизантка заедно с обяснителните изречения под думата.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Катрин! Крайно време беше някой да каже, че царят е гол.
27
5
 
5
 
! Отговори
Не сте прави преди 6 години
Мацето (6) говори за простаците, които подвикват по улиците след всяка по-хубавичка жена или младо момиче. Често пъти сипят обидни цинизми, а ако мястото е по-усамотено това плаши жените, тоест имаме налице психически тормоз.Такива безобразия обаче у нас не се считат за вид насилие, дори напротив - минават за голям бабаитлък.10 остроумничи, но какво излиза? Вината била у момичето! Младите и хубавите да не вървят и по улиците ли? Защото някой се доказва като юнак само като обижда жени!
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук спорят две различни култури-протестантска, идваща от Великобритания и католическа, идваща от Европа. Католиците уж са със строги семейни ценности, но никога не са се свенили да си имат куп любовници. Жените им намират това за нормално. Къде сме ние в тази картинка? Никъде, ние сме православни, нито сме имали легална пр''титуция (преведете пр''ститутка на български), това започва след Освобождението, нито църквата ни е заповядвала в какви пози да правим деца. Не копирайте някого!
25
1
 
24
 
! Отговори
жентълмен преди 6 години
една истинска дама може да оцени усилията на един мъж да я ухажва, а не както правят лесбо-дружките измислени актриси от неустановен произход в Холивуд - да си правят реклама на гърба на някой известен и ако може да го изнудят за някой долар в повече още по-добре...а кака Катрин и на 70 ги забива всичките в земята по красота и стил.
24
11
 
1
 
! Отговори
л преди 6 години
в бг благодарение на комунистическият морал няма такива неща!
23
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по случайност всичките тези 100 жени са на 70+ и тайничко си мечтаят някой млад мъж да ги опипа и да им направи неприлично предложение, ама нямааааа...
22
4
 
4
 
! Отговори
ся преди 6 години
Не всички са раждани в покрайнините на Булонския лес и им са непривични някои тънкости на занаята.
21
0
 
25
 
! Отговори
123 преди 6 години
МИ така де. Всички знаем как става. Тази поне е достатъчно откровенна да не е двулична.
20
19
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
*** обича да си дига самочувствието като бие Гина и го хваща яд като жените по цял свят се вдигат. Повечето български мъже са толкова прости и ограничени, по коментарите по долу си личи.
19
5
 
27
 
! Отговори
гого преди 6 години
браво кака, точно така. Мн ми е чудно на тез от ,,ме тооо,, отишла в апартамента му, пича явно си мисли щом е дошла в хотелската стая значи знае какво следва или може да следва. И после ревли, той искал да я насили. Разходил се по инструмент пред нея от банята....
18
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това е жена! Не като оная п а ч а Мадона. Дето на младини създаде имиджа на момичето - мъжка играчка, а на старини се издрайфа на собствения си начин за печелене на пари. Всеки ще каже ЕВАЛА на Деньов и едвали някой ще спомене повече Мадона.
17
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко, но една част от американките са съвсем изперкали, особено тези глезло които са имали малко слава, остаряло и били забравени. Мисля, че и една голяма част от тях са фригидни. Разбира се, че към жените трябва да има уважение, без прояви на невъзпитание и т.н. Така тези от "Me too" ще си останат нежелани, подведени от Милионерката - полумаймуна, която явно се е самозабравила. Крайностите са винаги вредни, Катрин е права, интелигентното ухажване е част от хармонията между мъжа и женат
16
1
 
29
 
! Отговори
батко преди 6 години
Интересното е, че май никой не си дава сметка какво подстрекават такива кампании в дългосрочен план. Нека всички сме безполови и да си клонираме деца.....А пък 3д порно има. По евтино. По безопасно. Никой няма да те съди
15
5
 
47
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ох ... нИ мога... Опра Уинфри била казала!Таа гибонка ( милиардерка ) е "последната инстанция " преди господ! И каквото каже е закон! Баси и уФсете пасат и по нашите ливади!90% от "компаньорките" сигурно довчера са се хвалили пред дружките как са свалили този или онзи проминентен холивудец , и са направили кариера - днес осъзнали, че цицорите им увисват и джинсите им са XL хващат "последния влак", и изкарват по още вякой лев! Мурвентийски номера!
14
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е че се сещат след 20 години че е било опит за изнасилване, а в началото са го правили с мисълта че ако седнат в скута на правилният човек така ще пробият в кариерата си. Следователно вече не може да се има доверие на жена след като може да си промени мението относно дали е било по взаимно съгласие или не. Дет се вика и от днес за утре може да си промени мнението.
13
42
 
9
 
! Отговори
12 преди 6 години
Онзи ден Опра Уинфри им го каза в прав текст - Time is Up! Край на мълчанието и толерирането на подобни унижения. Подобни действия вече ще се изкарват на показ. Време е и в БГ да има такива граждански движения, но у нас властва ориенталското мислене.
12
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, в обвиненията на актрисите жертви на сексуално посегателство от страна на споменатия режисьор, е ИМЕННО ОПИТ ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ или направо изнасилвания и склоняване към такива д-вия, а НЕ флирт, докосвания, джентълменски жестове и т.н. Но българите, както винаги скачат първи да оправдаят насилието, защото у нас то се игнорира. Ето затова жените в БГ още дълго ще търпят насилие! Тези актриси, които са преди всичко жени и имат достойнство, са били принудени от влиятелни босове да си мълчат за посегателствата над тях, за да запазят кариерата си. Онзи ден Опра Уинфри им го каза в прав текс
11
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късно е вече, сега всеки мъж ще се бои да приближи, дори да погледне жена заради последствията срещу него. Жените си отрязаха клона на който седят.
10
4
 
49
 
! Отговори
Защо преди 6 години
Маце, "бараба" и "джентълмен" е антагонизъм. Няма как. Ако отидеш на чалготека, ще те шляпкат по д....о, ако отидеш на опера ще получиш цветя... А, след това е същото.