Кога е добре да се взимат решенията?

Има периоди, които са благодатни за конткретни дейности
28 сеп 2020 21:49, Екип на Tialoto.bg
0
Кога е добре да се взимат решенията?
Снимка: pexels.com

Има дни, в които сте по-продуктивни и други, в които не чак толкова. Нормално е, но пък това не пречи да се опитате да оптимизирате деня си максимално. За целта трябва да вземете предвид и биологичния си часовник, който ще ви помогне да взимате по-лесно и по-правилни решения.

Според д-р Майкъл Брюс, автор на книгата „The Power of When“, има „перфектно време“ за всякакви активности и то дори е закодирано в нашата ДНК.

„Вътрешният часовник, заложен във вашия мозък, тиктака и се настройва за различни активности“, твърди той. Така че не се изненадвайте, че има периоди през деня, в които ви е трудно да взимате решения и циклите на едно място и други, в които креативността ви направо извира от всяка пора.

Най-доброто време да учите нещо ново
Ученето е най-ефективно, когато мозъкът ви е в режим на „придобиване“ или в периодите 10:00-14:00 и 16:00-22:00.

Най-доброто време за взимане на решения

Фразата „преспете и решете тогава“ има своята причина – взимаме най-лошите решения късно вечерта и рано сутринта. Когнитивните ви възможности са най-силни, когато мозъкът ви е имал възможност да се отърси от сънливостта и да е в пълна кондиция.

Запазете взимането на решения за времето, в което се чувствате в топформа – будни, живи, енергични и концентрирани, приблизително около 3 часа след събуждане.

А кога е най-доброто време за брейнсторминг, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg


0
Още от Ако щете - вярвайте
Какво ви очаква в любовта тази седмица?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари