Рецептата Dnes: Сладък бриош с масло

Френски сладък хляб
22 яну 2021 08:33, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Сладък бриош с масло
Снимка: istock

Продукти:

8 г суха мая
6 супени лъжици хладка вода
180 г брашно
1 щипка сол
6 чаени лъжици пудра захар
1 голямо яйце
35 г масло, разтопено
За намазване:
1 жълтък, разбит
Една захар на кристали
 
Приготвяне:
 
Разтворете маята в хладката вода, докато шупне леко. Добавете останалите съставки и разбийте с миксер за тесто. Намажете правоъгълна форма за печене и поставете в нея тестото. Покрийте и оставете да втаса за 2 часа. Намажете бриоша с жълтъка. Поръсете с едрата захар отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.
 

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй ми мяза на козянак.
2
2
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Което и да е...ястие,ако няма...свинска мас,не го ям.Този бриош да си го ядат...бриошландците от остров Бриошия.
1
3
 
4
 
! Отговори
С масло и грес преди 1 месец
Това явно е някакъв екзотичен кекс.