Наградите "Еми" с нови правила за полова неутралност

"Актьор" и "актриса" ще бъдат заменени с "артист"
24 юни 2021 12:53, Дарена Найденова
46
Наградите "Еми" с нови правила за полова неутралност
Снимка: БГНЕС

Нова промяна в света на Холивуд, която позволява по-голяма разпознаваемост на хората с различна полова и сексуална ориентация.

В понеделник Телевизонната академия, която връчва престижните награди "Еми", обяви, е приела няколко нови правила, с които цели да промени визията си. Целта е всеки един актьор или актриса да се чувства добре дошъл и да бъде оценен правилно, независимо от неговата сексуална и полова ориентация. 

Едно от новите правила позволява на всеки номиниран актьор или актриса да поиска определението "актьор" или "актриса" на статуетката да бъде заменено с "артист". Промяната влиза в сила от този сезон и идва в момент, когато известните имена в бранша все по-често призовават за небинарни категории в различните наградни церемонии. Миналата година Берлинският филмов фестивал обяви, че актьорските му награди ще бъдат неутрални по отношение на пола. 
 
Актрисата Ейжа Кейт Дилън, която се определя като небинарна, е едно от известните имена, които от дълго време се опитват да променят нещата в Холивуд относно приемането на различните. През 2017 година Дилън изпраща писмо до Телевизионната академия, с което иска промяна в името на категории, в които се съдържа думата актьор или актриса. Ейжа смята, че ще е по-добре списъците да бъдат представяни като "Най-добро представяне от човек, който се идентифицира като жена" и "Най-добро представяне от човек, който се идентифицира като мъж". 
 

46
Още по темата: награди Еми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Артист" е всеки, който твори в областта на някакъв вид изкуство. "Актьор" и "Актриса" са онези, които пресъздават роли в киното и в театъра.
34
0
 
11
 
! Отговори
. преди 1 месец
Огън ще изгори страните на содомизма!
33
0
 
9
 
! Отговори
Г преди 1 месец
Ще стане, като с Оскартите. Обърнаха го на политически исказвания раздават се награди не по заслуги а на квотен принцип, режисцори и сценаристи нямат свобода да избират и творят свободно, също като при комунизма. Резултатът рекордно никска гледаемост на Оскарите през 2021г едва 4млн. зрители. До преди 7 години са били 40 млн. Изкуството отворено и творците трябва да са свободни, да правят нещата както те смаятат и виждат, в противен случай нещата стават безсмислени!
32
0
 
4
 
! Отговори
... преди 1 месец
Абе кога ше идва това второто пришествие бре!? Ба си само се хвалят хвалят и веке толкоз хиляди години нема второ пришествие! Не се ли вижда, че сме гокарали до ситуация където далеч надхвърля ситуацията преди потопа! Ама явно вярващите в други богове са далеч повече отколкото християните и май май и второ пришествие няма да има!!!
31
0
 
4
 
! Отговори
12664 преди 1 месец
"Актьор" и "актриса" ще бъдат заменени с "артист".+++Добре, де; а защо да не е с артистка? :)))))
30
0
 
7
 
! Отговори
до ананимен 26 преди 1 месец
Как исляма ще спаси света?! Мюсюлманите достатъчно извратени и абсолютни ма-на-фи! Правят го и с жени и с мъже!
29
0
 
18
 
! Отговори
Виготура преди 1 месец
Специално при актьорството да се разделят наградите по пол няма смисъл. Спорта е друго. Там един мъж, направил се на жена ще вдига тежести в състезание с нормални жени. Ето това е гавра.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Или Йелоустоун ще избухне или разлома Сан Андреас ще ги разлюлее и ще изчезнат САЩ, заедно с цялата помия, която бълват по света!
27
2
 
26
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 месец
Напомням нещо, което е непоносимо за "изключенията" и "отклоненията", които толкова държат да бъдат "разпознаваеми" - всички постижения на цивилизацията през последните пет века са дело на белия хетеросексуален мъж. И тъкмо хората от тази категория трябва да бъдат стъпкани в калта от всякакви биологични и социални отпадъци. А това означава край на същата тази цивилизация. Защото т.нар. "борци за социална справедливост", цветнокожи и сексуални сбърканяци не могат да създадат нищо.
26
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спасението на рода адамов е в исляма. Иначе ... иначето го виждаме всекидневно.
25
1
 
29
 
! Отговори
Много объркано преди 1 месец
Много се обърка тоя свят. Не вярвам в конспиративните теории по принцип, но някой бавно и методично си пропрявя накакъв път за нещо. И защото в крайна сметка става дума за пари, остава да си отговорим, кой би спечелил ако планетарното население е объркано.
24
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Природата се е погрижила човешкият род да се възпроизвежда, по уникален начин! Ако беше "неутрална" и нямаше X и Y хромозоми, планетата Земя щеше да е пуста! И сега някакви индивиди/не могат да се наречат хора/, се мъчат да променят света в полза на извратените си инстинкти!
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен На следващите Оскари ще е по-лесно да се спечели в категория "главна мъжка " и "главна женска "роля, защото всички ще се се набутали в "главна джендър" категорията...
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма какво да се притеснявате. Всяка империя или цивилизация в миналото е заминавала заради акъла на водачите си. Защо си мислите, че нашата е специална?
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Актьор" и "актриса" ще бъдат заменени с "артист"===Ее, доживях за нещо да се вдъхновят от българския език.
20
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ммм, да на следващите Оскари няма да има награди за главна женска и мъжка роля , а за "порочно определена от сценариста женска/мъжка роля" и задължително и нова категория "джендър главна роля"
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Част от плана на ония е всичко - хората тотално да са объркани и изгубени в социален, икономически и духовен план, за да се стигне до тотално безсилие на всички и да поемат те контрола. Когато те наложат непознат на човешкия вид до момента терор, ще се въведат строги правила и наказания и всичко това ще се забрани. Либерализмът и джендаризмът са част от инструментите са сриване на наличния обществен договор, унищожаване на религия и вяра, разрушаване на човека. Овертон от сутрин до вечер.
18
0
 
23
 
! Отговори
ззз преди 1 месец
Все по-близо се вижда краят на западната цивилизация. Лошото е, че и аз съм част от нея. Но щом не сме успели да се преборим с тези и много други "демократични" извращения, може би си заслужаваме неизбежният крах.Ама ми е кофти някак си, че бъдещето не е на бялата раса и че ще трябва да разчитаме вероятно на азиатците да спасяват човешката цивилизация.
17
0
 
24
 
! Отговори
Словянин преди 1 месец
Колониален идиотизъм = самозабравили се ФАЩ.
16
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tея са за психиатрията