Рецептата Dnes: Тарт с шоколад и кокос

Топящ се в устата сладкиш
23 мар 2022 09:17, Илияна Николова
10
Рецептата Dnes: Тарт с шоколад и кокос
Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша кокосови стърготини
  • 1 чаша малки претцели (натрошени)
  • ½ чаша оризово брашно
  • ½ чаша кокосово масло, разтопено
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 2 супени лъжици какао
  • 1 чаша кокосово мляко
  • 170 г тъмен шоколад, натрошен
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина форма за тарт с падащо дъно. В голяма купа смесете кокосовите стърготини, оризовото брашно, кокосовото масло, захарта и какаото. Разбъркайте добре. Излейте сместа във формата. С ръце притиснете тестото, за да се разпредели по дъното, така че да се разстели и по стените на формата. Печете за 10-15 минути. Охладете напълно върху решетка, след като извадите основата от фурната.
 
В малка тенджера на средна температура загрейте кокосовото мляко, докато започне да образува балончета, като разбърквате постоянно. Поставете начупения шоколад и щипка сол в съд, подходящ за нагряване. Залейте с горещото кокосово мляко. Оставете да постои така 5 минути, докато шоколадът започне да се топи. Разбъркайте добре, докато се разтопи напълно.
 
Излейте шоколада върху основата на тарта. Приберете в хладилник за минимум 2 часа. Преди да сервирате, можете да украсите тарта по желание с настърган шоколад или пресни плодове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
1
 
! Отговори
. преди 2 години
Какъв ви е проблемът? Авторът на статията е публикувал чудесна рецепта, а хора, които се чудят какво да правят се заяждат за всичко!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ади 5 Сладките изделия, набеден шоколад, бисквити и вафли са най-евтини. Затова бедните блъскат от тях, стават 100кг и могат да ги хванат болести. Шоколад някакъв си има за всички.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В моята сладкижарница имам безглутенова чийзкейк само за 100 леви. Мъжът ми забърква тестата много обича да ги забърква едни
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тия натрошените "претцели." какво да ги правим. Най-добре да ги хвърлим на гладни ***.
6
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хай преди 2 години
До АдиКато нема за едине ще едат пасти. Ако и това нема ще едат Тарт с шоколад и кокос!
5
6
 
2
 
! Отговори
Ади преди 2 години
Народът гладува,а вие пишете рецепти с черен шоколад...? А явно вие имате, но и нашите деца искат шоколад, а откъде пари за шоколад при положение, че им казваме - нали знаеш,има толкова сметки за плащане тъй че шоколадът не е най-важното, имта толкова важни неща в живота. *** и обясни това на едно дете.
4
0
 
3
 
! Отговори
постно е преди 2 години
До Анонимен С черен шоколад рецептата става абсолютно постна. Друг е въпросът, че идеята на поста е да се лишиш от нещо, а не просто да замениш продуктите с подходящи такива.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на Великият пост не е ли време за постни рецепти?
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба ми го правеше с гьозум, чия, амарант, джинжер, Пенокьо и селянри, много хубав търт става с чушчица и червено пиперче и малко сланинка, направо като шуколоад с како.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в претцелите добавите малко чубрица става върха!Или някъде там!Ако не е другаде!