Как да разпознаете енергийните вампири?

Енергийните вампири винаги ще ви накарат да се извинявате
22 май 2023 21:18, Михаела Лазарова
23
Как да разпознаете енергийните вампири?
Снимка: Istock

Преди години теми като енергиен вампиризъм, ниски вибрации и енергия бяха обвити в мистицизъм и за тях се говореше с лека насмешка и недоверие. Към днешна дата обаче това не е така. Все по-наясно сме колко е важно нашето вътрешно настроение и как то се отразява на общуването ни с хората и на реализацията ни в живота. И макар да сме добронамерени, със сигурност в приятелския ни кръг (и не само) има хора, които сякаш изсмукват енергията ни и ни карат да се чувстваме зле. Как да разпознаем енергийните вампири? В следващите редове ще ви дадем няколко съвета. Ето ги и тях:

Какво представляват енергийните вампири?

Най-общо казано, това са хора, които умишлено (или не) буквално „източват“ емоционалната ви енергия. Енергийните вампири обожават да бъдат изслушвани, съветвани и обгрижвани, но ако общувате по-дълго време с тях, ще забележите, че след срещите ви се чувствате изтощени и претоварени. За добро или лошо, тези хора могат да са ваши колеги, приятели, близки и дори роднини. Най-доброто, което можете да направите е да се научите да идентифицирате това токсично поведение и да реагирате по правилен начин, запазвайки енергията си – както физическа, така и емоционална.

Такива хора рядко поемат отговорност за действията си

Енергийните вампири често пъти са харизматични и обаятелни. Когато обаче се появи проблем, те са склонни много бързо да се измъкнат и да избягат от отговорност, използвайки чара си. Те с лекота прехвърлят вината на някой друг, като понякога дори влизат в ролята на жертва.

Енергийните вампири винаги ще ви накарат да се извинявате

Те умеят да обръщат ситуацията в тяхна полза и в крайна сметка ще направят така, че вие да се чувствате виновни и дори да трябва да им се извините. Енергийните вампири умеят да принуждават хората, с които общуват да влизат в обяснителен режим.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
.... преди 10 месеца
Абсолютни глупости! Всъщност трябва да се говори за видове токсично поведение сред хората. Описаните характеристика са множество токсично поведение, на което се противодейства с различни способи! Българското общество е пропито от клишета. Явно няма и йота развитие от преди 30 години. Смях! Смешни статии! И абсолютно грешни възгледи!
17
1
 
2
 
! Отговори
Роза преди 10 месеца
Статията е истина -има такива хора и съм срещала доста от тях.Ако не го усетиш навреме,такъв може да ти отрови живота.Аз вече имам инстиктивен усет към такива и се старая да ги отбягвам.За жалост това не винаги е възможно!Не бъдете наивни и податливи-това е моя съвет към вас!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На мен не ми пречи!
15
0
 
16
 
! Отговори
Разни видове са преди 10 месеца
Някои енергийни вампове ви използват само като "кошче за душевни отпадъци" - надуват ви главата с вечното си мрънкане и ви отегчават с размислите и анализите си относно всевъзможни житнйски казуси. Други обаче са достатъчно нагли, за да се опитат да ви манипулират така, че да бъдете нещо като маша в ръцете им или за да ви използват като в онази пословица "Опитва се с чуждите ръце да вади кестените от огъня". Не им се давайте на такива и не се притеснявайте да ги отдалечите от себе си.
14
2
 
11
 
! Отговори
Holywoodvampireclub преди 10 месеца
Яжте повече чесън и няма да ви доближат нито вампирите, нито пътниците в градския транспорт сутрин.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крадено от мен!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз не бих му се оставил!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера един такъв ми исзмучи инергиата казвам ви много лошо ми стана изведнъж. После докато са заредя и мина цял ден
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
1.Първо се Прилепва2.След това Манипулира3.За да може да Изнудва4.Вменява чувство за вина ако изнудването не сработи5.Непрекъснато следи за да предотврати излизане от влиянието
9
0
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 10 месеца
Представа нямаш колко много са мъжленцата, които се бият в гърдите, че не искат да се женят, но всъщност очичките им непрекъснато играят и търсят кротка, наивна, но заможна и работлива мома/жена, с която да заживеят заедно и тя да ги обгрижва, да поема по-голямата част от семейния бюджет и само след като се убедят, че келепирът от това съжителство не е малък, тогава евентуално може и да се съгласят да сключат брак и то след като момичето или нейните родители дълго и упорито настояват за това.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Често пъти не проявяват всички изброени по-горе черти на поведение, а само по 2-3 от тях. Но и от такива бягайте, наистина след час-два прекаран в тяхна компания се чувствате като изцеден лимон.
7
2
 
8
 
! Отговори
Teo преди 10 месеца
Наяжте се с чесън и им дъхнете! Ако избягат - вампири са. А ако междувременно пият енергийна напитка са енергийни вампири и ако излетят, значи са пили Ред Бул!
6
4
 
9
 
! Отговори
Граф Дракула преди 10 месеца
Ще ги познаете по острите зъби и тьпuтe статии!
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проблемът всъщност е много по-сеиозенм отколкото го представят тук. И не става дума за умишлено отнемане на енергия. Действително, енергията на хората е различна, тя е невидима на пръв поглед, но има последици.Появата на болести или "просто" функционални оплаквания, нераположения е един много важен признак за неподходящо съчетание на енергиите.Проблем е и "даването"на енергия.Тогава, например, може да се ускори или трансформира метаболизмът на друг човек, с което силно да му се съкрати животът.
4
2
 
11
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 10 месеца
Никак не се раэпоэнават, эатва са вaмпиpи
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-голямата грешка е да си мислиш , че ще изложиш някой пред друг, който го обича.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много лесно се разпознават енергийните т***пиpи - най-често пишат такива кyхи статии, или стари посветени на зодияци и "ретрограден Сатурн вещае...."
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
пожелавам на всички незадомени да се задомят още тази година и да радват на благините от мъжката компания!