Един милион гърци получават бонуси за Коледа - по ?1000

Правителството ще раздаде 1,2 милиарда евро
Обновена: 2 ное 2017 10:20 | 2 ное 2017 10:20, Елка Василева
72
Един милион гърци получават бонуси за Коледа - по ?1000
Снимка: архив, Reuters

Лявото гръцко правителство планира да раздаде 1,2 милиарда евро от бюджетния излишък на страната под формата на коледни бонуси на социално слаби и на граждани със средни доходи, съобщава в. "Вима".

Все още не е решено дали такива помощи ще бъдат раздадени също на младежи и безработни.

За да получат тези бонуси, кандидатите следва да подадат молби, които да са съобразени с поставените от правителството критерии.

Още по темата

Помощите ще бъдат раздавани, след като правителството получи съгласие от международните кредитори.

Парите ще дойдат от първичния бюджетен излишък за тази година. Размерът на този излишък се очаква да бъде по-голям от 1,75 на сто от БВП.

Коледният подарък, наричан от правителството "социален дивидент", ще бъде даден на около един милион гърци.

Въпросните бонуси ще се раздават при строги критерии, а не както миналата година само на тези с пенсии под 800 евро.

Сумата, която всеки би могъл да получи за Коледа, ще е около 1 000 евро.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
1
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Много важно! И нам, де по Коледа, де по Великден, дават по 15 -тина евра !!!
59
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
STIGA S TIA FALCHIVI ***,SAMO DRAZNITE BALGARITE.
58
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А, стига! 57Ти не виждаш ли, че до където е газил руският ботуш до там страните са бедни и изостанали, включително и частта от Германия - бившата ГДР, въпреки огромните усилия и пари които се наливат там. Това е обективната реалност, която не може да бъде прикрита от евтино платени *** като тебе.
57
1
 
2
 
! Отговори
francuzoika преди 6 години
vav franciq ot kadeto pisha garcite ne polochavat bonus za bg neznam
56
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има бонуси когато излезем пред НС и си ги поискаме!Днес пред народното събрание е имало няколко десетки пенсионери които са искали преизчесление и вдигане на пенсиите , а другите стотици хиляди софийски пенсионери къда са?Докато не излезнат всички няма да има бонуси и увеличение!
55
0
 
18
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Обезщетенията за безработица вече ще са драстично орязани.Къде са СИНДИКАТИТЕ? Защо това не се коментира в медиите? Отнемат се права на работниците и служителите! Внасят се данъци за безработица, накрая хората няма да имат право на обезщетение при безработица.Синдикатите!
54
6
 
31
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Как ще ги стигнем гърците? Като накараме нашите политици да крадат по-малко и да мислят повече за народа си.
53
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуменТе си дават, да не мислиш, че не си дават.Въпросът е, че в Бг се дават на определени хора. Докато в др. страни се дават и на народа.
52
7
 
26
 
! Отговори
А, стига! преди 6 години
До АнонименА, стига вече с тия 45 години! То стана 30 години демокрация, вие все за 45 год. или 500год пишете! То не бяха обяснения, то не бяха оправдания, все миналото ви виновно! Някой друг ви е виновен.Настоящето не виждате.
51
7
 
30
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Гърция фалираше, затъваше, а накрая имат бюджетен излишък и ще раздават хиляди дори на хората със средни доходи!!! НЯМАМ ДУМИ.А при нас се чудят да дадат ли на пенсионерите по 40лв за Коледа или да не дадат, защото били увеличили ДВУКРАТНО размера на минималната пенсия. Вчера имаше статия, в която пишеше "двукратно" увеличени минимални пенсии. Изобщо как боравят с математическите понятия?!Фалираща Гърция раздава хиляди, в просперираща Бг увеличават МРЗ с 50лв!И режат правата при безработица!
50
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички които завиждат на гърците и гледат в паницата им, трябва да се припомни, че Гърция не загуби 45 години да строи социализъм и да унищожи добродетелите на народа си.
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако само можехте да си помислите, колко много им се иска и на нашите лидери да направят същото, ама на не им дават от .... , разрешават бонуси само на послушните чиновници. И за другите ще има, ама друг път.
48
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там има народ, а тук рая която е щастлива да бъде стригана и драна.
47
3
 
27
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Доходите на българина трябва да са мизерни защото трябва да се спазва поговорката - беден и неук народ лесно се управлява!
46
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще ги стигнем гърците?
45
7
 
37
 
! Отговори
преди 6 години
В провинцията при чорбаджията за 1000 евро работиш поне 4 месеца, и повече. В Гърция тези пари се дават гарантирано, на всеки,без нищо насреща. наготово. Следващото плащане е за Великден. Значи можело и пари без нищо. Пари срещу работа те превръща в скот, в животно. Пари срещу нищо-те превръща в щастлив човек-справка Гърция.
44
3
 
35
 
! Отговори
Гумен преди 6 години
В Румъния подложиха крак на корупцията и има резултати.При нас спорят дали да се види кой и колко краде или не, започва увеличение на КуКоВо лято.Какво беше това нашето търпило ,Незнам.
43
6
 
16
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
В Гърция партийни секретари и милиционери ли са? Там раздаването е за всеки. Кеш. Подаваш молба с посочена банкова сметка, и до 20 декември парите по сметката. Значи можело. Прави се от десетки години. Безусловно плащане има и на Великден. Твърдението,че пари срещу нищо е доказана лъжа-гърците го доказаха. но в България доказахме,че срещу работа живееш зле и с малко доходи. Истината е в раздаването наготово. Като в Гърция. виждате-може да стане.
42
9
 
9
 
! Отговори
Румен преди 6 години
тук само бивши милиционери и партийни секретари ли пишат?цял живот свикнали само да им се дава!давайте си,един на друг,защо не си давате?
41
4
 
19
 
! Отговори
Един преди 6 години
Като имате излишък си платете част от дълговете, пaразити!