Взрив във фабрика за фойерверки отне живота на двама в Турция

Ранени са други 73-ма работници
Обновена: 3 юли 2020 15:42 | 3 юли 2020 15:39,
7
Взрив във фабрика за фойерверки отне живота на двама в Турция
Снимка: БГНЕС

Поредица от мощни експлозии разтърсиха фабрика за фойерверки в северозападната част на Турция в провинция Сакария в петък, при което загинаха двама души и бяха ранени 73-ма, заяви министърът на здравеопазването Фахретин Коча, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
Пожарникарите се борят, за да овладеят пожара, който възникна след първоначалния взрив в провинцията Хендек, се посочва в изявление на турската дирекция за бедствия и управление на извънредни ситуации AFAD, описвайки инцидента като производствена авария, пише БНР.

Около 85 линейки и два хеликоптера
бяха сред спешните превозни средства, изпратени в комплекса, написа в Туитър министър Коча, като добави, че президентът Реджеп Ердоган го е инструктирал да отиде на място.

Първоначалният взрив се е чул на разстояние до 50 км, съобщи държавната Анадолска агенция, допълвайки, че около 200 души са били на работа в завода по време на инцидента.

Министрите на вътрешните работи и на труда също отидоха в провинция Сакария, за да наблюдават отблизо създалата се ситуация.

По данни на местните медии в същия завод е имало експлозии и през 2009 г., 2011 г. и 2014 г., като при последния от тези инциденти е загинал един човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
1
 
! Отговори
Добромир преди 3 години
Пука ми на жилетката
3
5
 
8
 
! Отговори
1453 преди 3 години
от коментарите тук си личи булгарштината
2
17
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaта преди 3 години
Най добрата новина за деня
1
3
 
4
 
! Отговори
Сержант Корумпиров преди 3 години
Вече са четирима,97 пострадали.