Няма пострадали българи в Гърция заради циклона "Янос"

Има пострадало имущество на туристи
0
Няма пострадали българи в Гърция заради циклона "Янос"
Снимка: БГНЕС

От МВнР препоръчват гражданите да избягват пътуване в районите, засегнати от циклона "Янос". Да информират свои близки относно местоположението си и за местата, в които възнамеряват да ги посетят.

Още по темата

Предварително да се запознаят с местоположението на най-близките управления на полицията, пожарната и спешната помощ в района, в който се намират.

При необходимост да се свържат с представителствата на страната ни в Гърция, призова пред БНТ консулът ни в Атина Любомир Георгиев.

"Имаме няколко получени сигнала за българи, притеснени от наводненията. Основно на остров Кефалония. Става въпрос за туристи. Няма пострадали български граждани, поне за момента нямаме данни. Има пострадало имущество на български граждани, основно автомобили, които са наводнени от потоците вода, които са се стичали от високите части на острова. До довечера се очаква да спрат валежите в Централна Гърция и Пелопонес, като циклонът се измества към о-в Крит. До неделя се очаква всичко приключи, като естествено ще трябва водата да се оттече", каза той.


 


0
Още по темата: Гърцияциклон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари