Вучич: Карам "Шкода" от 2006 г., нямам пари, не ме интересуват скъпи коли

Президентът на Сърбия обяви, че има 75 кума
9 фев 2021 20:45, Нели Христова
53
Вучич: Карам "Шкода" от 2006 г., нямам пари, не ме интересуват скъпи коли
Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич обяви, че се сформира Комисия за проверка на произхода на собствеността и поиска той да бъде сред първите 10 служители, на които ще бъде направен анализ на собствеността.

“Искам да покажа на гражданите какво уважение имам към тях и да бъда сред първите 10, за да видят, че собствеността ми не се е увеличила по никакъв начин през последните девет години, нито собствеността на най-близките или далечните ми роднини”, каза Вучич, цитиран от "Курир".

Той посочи, че няма сметки в никоя чужда банка и че не се интересува от богатството.

"Обичам да пия хубаво вино като хоби, но все повече се ориентирам към местните вина, които са най-добрите в региона. Много ги харесвам и в това намирам удоволствие, не ме интересуват скъпите автомобили и самолети", подчерта президентът.

Вучич каза, че все още кара, когато не иска да бъде охраняван, Шкода от 2006 г., регистрирана на брат му, и че обикновено вози министъра на финансите Синиша Мали.

"Имам 75 кумове, това, което правят си е лично тяхна работа", заяви още Вучич днес, когато бе помолен да коментира съобщението на Крик, че кумът му Никола Петрович е купил авиокомпанията на Станко Суботица.

"Нямам представа какво прави и купува (Никола Петрович), занимава се с частен бизнес, винаги е бил богат. Имам и друг кръстник, Башанович, който купи телевизия заедно с Драган Джилас. Но какво трябва да направя с това", попита Вучич.

"Опитайте се да откриете нещо при мен, а не да преследвате хората, на които преди 15 или 20 години съм кръстил нечие дете или съм бил кум на сватба. Имам 75 кумове и не мога да отговарям за всеки от тях. С какво се занимават си е тяхна лична работа", подчерта той.

Вучич добави, че някои хора са разтревожени, затова повдигат въпроса. Защото не могат да обяснят как са увеличили имуществото си с 619 милиона евро, което според него е официален факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземай пример от Нашия, глей го на снимките, кюлчета със злато и патлак да ги пази!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си честен,погледни Бочето чекмеджета кеш пара,злато Барселона имоти.Българетата са отличници дъжи му края с партията.Няма Европа и света не признава никой седи и управлява.
45
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Нещата няма да се променят с вино - Брежнев изпробва този път, но се оказа в тупик...За нещата трябва да се говори открито и проблемите да се решават необратимо...Как ще открие Вучич сметките в чужбина на крадците, например? Имотите им в страната са само върха на айсберга...Ще си излежат няколкото годинки в затвора, а после "хей живот здравей, здравей"..И...честно казано, тези хора не са виновни, а политиците, които доведоха нещата до това състояние, трябва да отговарят за ситуацията...
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме снимки на вашата бедност господин Вучич. Например кърпени чорапи и домашни чехли, вехто бельо, обувки от 1992 година напукани и многократно ремонтирани, телевизор и хладилник от времето на Тито и т.н. Навремето стените на китайското посолство в София бяха опасани в снимки метър на метър показващи крайната бедност в която живее председателя Мао. Така се прави пропаганда, а не като вас само с голи декларации.
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако го возят само с държавни лимузини, защо му е тази Шкода? Да я продава! После ще се похвали, че е беден като мишка - даже няма кола!
42
8
 
6
 
! Отговори
той и Тато така преди 3 години
дори нямаше личен автомобил, но се оказа че сина и внуците му онаследиха около 500,000,000 мръсно зелени гущерчета, тези дето бяха забранени за нас пролетарските маси.А Путин караше Мозквич от 1979 г. и после започнаха да го карат до замъците си в Русия.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата да му подари една джипка
40
13
 
6
 
! Отговори
факт преди 3 години
ТОЯ ЛЪЖЕ КАТО МНОГО ЖАЛЪК ФИГУРАНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко едва ли си държи парите в чекмеджето до леглото. ------ Защо едва ли? И защо пари ТЕ? Всички хора си държат някакво количество аварийни пари в чекмежнето до спалнята. Поне аз съм така. Предполагам, че ако си кани прости тутки, а неговите са скъпи, това е още по-задължително.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега, русо гладно нема. Борисов му направи "тръба" за 3 млрд.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, приятелят му Баце няма да го остави в сиромашия.
36
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"То и Бойко твърди, че "няма" чекмедже с евро награди, ама народа видя че има."Какво точно кой е видял? Бил ли си там? Видял ли си сам? Бойко бил ли е с теб в стаята? Ако беше някой и от твоето шкафче могат да се организират снимки. Човек трябва да е много зле за да вярва на историята с чекмеждето. Бойко едва ли си държи парите в чекмеджето до леглото. То е обида за интелекта на народа да си мислиш, че хората ще се вържат. А това че такива като теб се връзват е резил.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Сведа с затлъстялото дупе?
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наш Тиквун има 70-80 кумици. Лично ги е пробвал всичките, барабар със Севда
33
4
 
3
 
! Отговори
wer преди 3 години
76 кумци по-точно
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го видях та се сетих - какво стана с общата ни кандидатура с Гърция и Сърбия за домакинство на Световно първенство по футбол. По заръка на Баце Крадлев и Перуката изхарчиха 2-3 млн. за тази "сериозна" кандидатура.
31
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и Бойко твърди, че "няма" чекмедже с евро награди, ама народа видя че има. Та и тоя Вучич същия.
30
2
 
9
 
! Отговори
горкия преди 3 години
Да си пази картината, която му подари Баце. След години ще струва десетки левове
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24 Че съм зле -зле съм ама все още имам малко мозък.През 2018-та в Белград всеки 2 седмици има убийство на човек свързан с криминалният контингент.Накратко казано различни престъпнчески кланове се гърмят,колят и взривяват. Квото и да ми говориш в Бългатия тва го няма от 25 години.Не казвам че сърбите са лоши. Казвам *** сръбската мафия е една от много силните в светът с влияние на няколко континента.Да в България стаеат повече убийства но те са на битова основа.А тия са като Мексико
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КойчоТой проекта на турски поток е най-изгоден за Турция, те са в най-печелившо и изгодно положение.