Взривът тази сутрин в Атина заради изтичане на газ

Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра
26 яну 2022 11:22, Елка Василева
4
Взривът тази сутрин в Атина заради изтичане на газ
Снимка: архив, БГНЕС

Изтичане на природен газ или пропан-бутан е най-вероятната причина за взрива тази сутрин в сграда в центъра на гръцката столица Атина, при който беше ранен един човек, съобщи телевизия Скай, като се позовава на източници от противопожарните служби.

Още по темата

Пострадалият е 78-годишен мъж, който е откаран в болница с изгаряния по крайниците.

Експлозията е станала между партера и първия етаж в жилище. Останалата част на сградата не е била обитавана, защото апартаментите се подготвяли за отдаване под наем.

При огледа пожарникарите са установили изтичане на газ, което се смята за причина за взрива. Избухнал е ограничен пожар, който е поставен под контрол.

На сградата са нанесени значителни щети по стените и прозорците, както и на постройката срещу нея. Счупени прозорци има по сградите в радиус от 200 метра, щети са понесли и два автомобила.

Щастливо обстоятелство е, че заради днешния почивен ден, обявен в Атина заради обилния снеговалеж в понеделник и вторник, движението е било слабо и няма други пострадали хора.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да, бе. Сега да видим, кво ще стане в хърватия. FYI Само българския газ замръзва.
1
1
 
6
 
! Отговори
Кикос Назландзакис преди 2 години
Мегали гръцкия газ гръмнал, добре е че, имало Мегали гръцка почивка (както винаги), този път заради Мегали гръцкия сняг, който затрупва всичко чак до Лапландия и Владивосток.!.