Задържаните в РСМ българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната

Тримата вече са екстрадирани в България
5 фев 2023 07:30, Елка Василева
125
Задържаните в РСМ българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната
Снимка: архив, БГНЕС

Съдът в Крива паланка е наложил късно снощи по бързата процедура глоба в размер на 300 евро и забрана за влизане в Република Северна Македония за срок от три години на тримата български граждани, които бяха задържани на ГКПП "Деве баир", съобщават медиите в Северна Македония.

Още по темата
Тримата са екстрадирани в България, показаха във видеострийм от портала "Инфомакс", предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

По-рано днес от МВР в Северна Македония съобщиха за ареста на трима български граждани - 35-годишният Г.З., 50-годишният А.Х. и 54-годишният Р.Х., които са били задържани около 12:45 ч., след като "вербално, нагло и неадекватно с най-унизителни думи, а после и физически са се опитали да нападнат извършващите служебни действия полицейски служители".

Според партия "Възраждане" единият от арестуваните е Ангел Георгиев - областен координатор на партията в Пловдив и народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание, който снима какво се случва и след петчасовия престой на автомобилите на границата излъчва видеото в своя профил във Фейсбук. "В края на  видеото се вижда как македонските полицаи сграбчват Ангел Георгиев и го вкарват в граничния пункт, защото се опитва да разбере защо е арестуван друг наш сънародник", обясняват от „Възраждане“, публикувайки и видеострийма.

На ГКПП "Деве баир" на 4 февруари се натрупа голяма колона от автомобили на български граждани, пътуващи към Северна Македония, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина. Причината според полицията в Северна Македония била токов удар. Според свидетели, но и по думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обаче проблемът е бил само в едната посока - тази на влизане в Република Северна Македония, докато в посока излизане от страната колите са преминавали безпроблемно. Същият проблем се е появил и на другите два ГКПП между България и Република Северна Македония.
 


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ех леле , ако имахме по-яка армия , да им отвъртим една специална военна операцийка - тия павета от друго не разбират !
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой много напира да влезе през някоя чужда врата, боя се че вместо Малката русалка би намерил Горгона Медуза.
94
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Специална военна операция кога?
93
1
 
3
 
! Отговори
Лойко преди 1 месец
Защо България когато кандидатсваше за Европейския съюз не декларира,че имаме нерешени спорове със съседни държави и докато не се разрешат да не бъдем приемани в EU.
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ ВЕТО А СОПА И ДЕНИФИКАЦИЯ ЗА ТАЯ ГМО СГАНЩИНА
91
0
 
6
 
! Отговори
... преди 1 месец
толкова не ме интересуват тези диви постюгославски балканси *** че няма накъде. нито искам да ходя нито те да идват. единствено им бийте ВЕТО докато не се изчистят историческите казуси с тези нелагодарници вече нямащи общо с българщината и до там
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Георги Делчев,нито е роден в Северна Македония,нито е погребан там! Изменници предадоха тленните останки на един български революционер!
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Българите се унижават пред македонците ! Имаме и ние паметници на Гоце Делчев. Не ходете повече в Македония , а трябва ВЕТО да им се наложи и точка ?
88
2
 
2
 
! Отговори
D: преди 1 месец
Мера според мера !!!!
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плевнелиев е прав,като каза,че Сърбия няма да допусне македонците да влязат в ЕС преди тях
86
7
 
4
 
! Отговори
Шарен свят преди 1 месец
Едни възражденци ще нагъват кифтета в парламента, други ще лежат по чуждите арести! Власт се взима с кръв и жертви!
85
1
 
6
 
! Отговори
До гибсън преди 1 месец
Че къде ще ходят през България? За Сирия ли?
84
8
 
5
 
! Отговори
Хахахааа преди 1 месец
НАС КВО НИ ЗАСЕГА ТОВА.. ..?!
83
3
 
18
 
! Отговори
1 преди 1 месец
ние българите трябва да блокираме охридско за Европейския съюз
82
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СВО, СВО, СВО! Докато и последната югохунза лично не издекламира "Аз съм българче" възкачена на бутафорния Буцефал в Скопие.
81
3
 
26
 
! Отговори
ПОЛИТИК преди 1 месец
МАКЕТАТА СА ДРЕБНА И ВРЕДНА ОБЩНОСТ!
80
1
 
8
 
! Отговори
Българин от Щип преди 1 месец
Разликата от чакаме на българската граница е, че всички чакат а не само югославяни от Скопие.
79
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Дунав мост понякога се чака с дни от едната страна от нашата. От Рунъия няма опашки в посока България. Никой не си е позволявал да се кара на полицията и да ги бута.
78
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко е за хората на Копейкин и Джамбазин.По-нахални и по-противни хора не съм виждал.Хем без интелект, хем продажни,хем нахални.
77
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз бях там. Провокациите бяха от македонска страна. Над 4 часа бяха затворили границата. Обяснение - токов удар и не работи системата. Странно е че към България се влизаше без проблем. После започна преднамерено и ненужно тарашене на коли и отказ за допускане на хора. В конкретния случай, поискаха човек от една кола да влезе за обиск в сградата им. Ангел и Адриан питаха на какво основание е тази акция. Никой, повтарям никой не е удрял македонски полицай.