Над 100 кораба от опашката преминават днес през Суецкия канал

За разчистване на задръстването ще са нужни поне 3 дни
30 мар 2021 08:07,
11
Над 100 кораба от опашката преминават днес през Суецкия канал
Снимка: БГНЕС

Корабоплаването през Суецкия канал беше възстановено в понеделник, след като заседналият в стратегическия морски път товарен кораб "Евър Гивън" беше изтеглен с 11 буксирни въжета и два мощни влекача.

За разчистването на задръстването от над 400 кораба обаче ще са нужни поне три дни. Очаква се до днес сутринта през Суецкия канал да са преминали над сто кораба в двете посоки.

Още по темата


Точно преди седмица 400-метровия товарен кораб заседна диагонално в канала, който е най-прекият морски път между Европа и Азия.

Близо 370 кораба, от които 25 петролни танкера, бяха блокирани през Суецкия канал заради заседналия в него контейнеровоз.

По думите на ръководителят на египетската служба за управление на водния път Осама Рабие се разглежда възможността да им се предоставят отстъпки (намаляване на тарифите за преминаване на канала - бел. ред.), след като се разреши ситуацията с навигацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Особено през зимата е най-удобен. Или варниците ще му пускат отопление може би!? Моля те спри с глупостите.
8
1
 
1
 
! Отговори
отговарям за написан преди 3 години
Най-прекият морски път между Европа и Азия е Руският Северен Морски път.Времетраенето на трансфера по Руския Северен Морски път е с 1/3 по-кратко от времетраенето на трансфера от Азия до Европа през Суецкия канал.Цената на трансфера по Руския Северен Морски път е много по-ниска.Днес Русия осигурява безопасност и съвременна цифрово обезпечена логистика по целия Северен Морски път.Бъдещето на трансфера от Азия до Европа е по първокласната магистрала Руски Северен Морски път.
7
5
 
3
 
! Отговори
Марин преди 3 години
До евроскептиците и рубладжиите. Корабът е издърпан от холандска компания.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква драма драги зрители! Все едно никога през историята на човечеството не е имало някакви технически проблеми и произшествия. И медиите като всяваха паника 3 дни, с какво помогнаха в случая?
5
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 3 "Откровено лъжете, че Суецкият канал е най-прекият морски път между Европа и Азия. Най-прекият морски път между Европа и Азия е Руският Северен Морски път."Ти шегуваш ли се, колега?! Или просто си скаран с аритметиката, географията...!?
4
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 2 "Тия от ЕС стояха и гледаха загрижено, докато Египет спаси ЕС от кризата. ЕС са нефелни и освен да гледат загрижено друго не могат да свършат"Ми да! С нидерландски влекачи! Агопе лягай - биволите фръкнаа!
3
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До АнонименМи да! С Нидерландски влекачи! Агопе лягай - биволите фръкнаа!
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаква се до днес сутринта през Суецкия канал да са преминали над сто кораба.Очаква се.Откровено лъжете, че Суецкият канал е най-прекият морски път между Европа и Азия.Най-прекият морски път между Европа и Азия е Руският Северен Морски път.
1
2
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Корабоплаването там стана курабоплаване :))))))))))))))))))))))))))))