СЗО: Болницата "Аш Шифа" в Газа е зона на смъртта

В лечебното заведение се лекуват 32 бебета в критично състояние
46
СЗО: Болницата "Аш Шифа" в Газа е зона на смъртта
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация поиска евакуирането на болницата "Аш Шифа" в Газа, превърнала се в "зона на смърт", предаде Франс прес.

Организацията обяви, че нейна мисия е посетила болницата и работи по план за евакуацията й. Според СЗО  в болницата остават 25 здравни работници, 291 пациенти, от които 32 бебета в критично състояние, 22 пациенти с диализа и 2 пациенти в интензивно отделение.

Мисията на СЗО описва обстановката в болницата като "зона на смърт" и като "отчайваща".

"Екипът видя една болница, която не може повече да работи, няма вода, няма храна, няма ток, няма гориво, медицинските доставки са изчерпани", каза в социалната мрежа "Екс" генералният секретар на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

"Предвид тази отчайваща ситуация и състоянието на много пациенти, в това число и бебета, лекуващият персонал поиска помощ при евакуацията на пациентите, които не могат да получат жизненоважни грижи на място", добави той.
Повечето от пациентите, останали в болницата, са в голямата си част с фрактури, с ампутирани крайници, с изгаряния, с гръдни и коремни травми, а 29 пациенти са със сериозни травми на гръбначния стълб и не могат да се движат без медицинска помощ. Много пациенти са със сериозни инфекции поради липсата на антибиотици и поради лошите условия на хигиена.

СЗО обяви, че няколко мисии ще бъдат организирани в идните дни, за да бъдат евакуирани спешно пациентите. Те ще бъдат откарани към болницата "Насър" и Европейската болница в Газа, въпреки че двете болнични заведения вече работят отвъд капацитета си.

Според израелската армия, която предприе операция срещу болницата "Аш Шифа" в сряда, в нея има убежище на "Хамас", разположено в мрежа от тунели. Палестинското движение отрича това. /БТА, Габриела Големанска/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: болницаГаза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
за промити черепи ! преди 5 месеца
Докато политическите динозаври не се разпаднат, болшинството от ресурсите, включително човешките, ще бъдат системно унищожавани. НЯМА КРИЗА НА РЕСУРСИ !!! СВЕТОВНАТА КРИЗА Е КРИЗА НА ШАЙКА ПСИХОПАТИ, РАЗПРЪСНАТИ РАВНОМЕРНО ИЗ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, КОИТО ПРОМИВАТ ЧЕРЕПИТЕ НА МИЛИАРДИ ХОРИЦА ОЩЕ ОТ БЕБЕШКАТА ЛЮЛКА, ЗА ДА ГИ ТЪРПЯТ !!! ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА МЕЖДУ НАС И НИ СЕ ЧУДЯТ НА ОВЧЕДУШИЕТО !!! ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ, ЗА ДА СЕ гаврятСвас !!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Джо преди 5 месеца
Този от СЗО където лъжеше , че няма пандемия сега как ги разбира нещата.
24
0
 
2
 
! Отговори
терористиИДИОТИ преди 5 месеца
ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ ЗА ДА ОТИВАТ ЗА ХУМАНИТАРНИ ПОМОЩИ ЗА терористиИДИОТИ !!!
23
2
 
4
 
! Отговори
ИмаТакиваПредатели преди 5 месеца
които подкрепят терористите Хамас, правителството на Газа, отговорно за подло необявената война против Израел !
22
1
 
3
 
! Отговори
КатоДойдатВ България преди 5 месеца
ТЕРОРИСТИТЕ И ЗАПОЧНАТ АТЕНТАТИ, ВСИЧКИмалоумници КОИТО СЕГА ГИ ЗАЩИТАВАТ ЩЕ СЕ СКРИЯТ ПОД ПОЛИТЕ НА ЖЕНИТЕ СИ !!!
21
2
 
3
 
! Отговори
Виновни Кибутзите ? преди 5 месеца
ВИНОВНИ ЛИ СА САДИСТИЧНО УНИЩОЖЕНИТЕ 1400 МИРНИ ИЗРАЕЛЦИ ? ИЗРАЕЛ ПРЕВЪРНА ПУСТИНЯТА В РАЙ, В НАУЧНО ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТРОВЕ ЗА ВЪРХОВИ ТЕХНОЛОГИИ ! ЗА 45 ГОДИНИ ПАЛЕСТИНЦИТЕ в Газа от 380 000, СЕГА СА 2 300 000 ! С МЕЖДУНАРОДНА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ ! САМО ОТ ЕВРОПА ПОДАРЕНИ 8 300 000 000 евро ! И С КОЛКО ОТ ХУМАНИТАРНИТЕ ПОМОЩИ КУПИХА РУСКО, ИРАНСКО, КИТАЙСКО И СЕВЕРО КОРЕЙСКО ОРЪЖИЕ ? ЗА 10 ГОДИШНИ МЛАДЕЖИ ДА ГИ ПРАВЯТ ТЕРОРИСТИ ? ООН КЪДЕ ГЛЕДА ? ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ В ПОДКРЕПА НА ТЕРОРИЗМА !
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От 75г Палестинците нямат човешки права. Израел като реши си взема цяло село и го застроява и мести оградата на границата. Не им е позволено да си ползват водата щото да не би да прокопаят тунел за хамаз, не им е позволено да отглеждат храна щото да не би да я складират за хамаз, не им е позволено да имат запас от лекарства за повече от 1 седмица щото хамаз, не им е позволено да влизат и излизат от странта щото хамаз, не им дават да ползват газ-та в собствените им земи щото хамаз. До кога ?
19
8
 
6
 
! Отговори
случаен преди 5 месеца
Евреите действат по единствения правилен начин. Другата възможност е израел да изчезне. Ако могат, арабите ще избият веднага всички евреи.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде е американския гламак Бай -Дрън дрън и ЕС кундата баш ваксата кривокрака лаЙ-нер.Не виждате ли колко деца е изтрепал тоя ненормалник имало хамас има буболечки в болния му мозък.
17
0
 
8
 
! Отговори
клоаката Газа преди 5 месеца
Гадно племе , което и даже и останалия арабски свят не понася. Освен ненавист към всеки и всичко и тероризъма като национален идеал, нищо друго не вирее там
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на българите, които подкрепят убийствата на малки деца. Да са живи и здрави! Малко повече минусчета на 16-ти коментар, МОЛЯ!!!
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какво значение има религията? Или смятате, че това са демократични бомби? В Газа може, в Украйна не може, така ли?
14
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо все ние отстъпваме на мюсюлманите. Напълниха Европа с тях и сега едва ли не европейците се възмущавали от Израел, ама това са си техните, дето ревяха Алах Акбар и убиваха европейци. За възмущение е това което стана на 07.10.23 г., младежи на купон ги убиваха, отвличаха или хора в домовете им, което е целенасочено, а не не знаейки кой е там. Израел се защитава и търси къртиците под земята.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да дойдат тук да видят нашите болници без война на какво приличат. Санитарки да ти искат пари за да си свършат работа, лекари да искат да дадеш "дарение" обаче преди операция и много, много отчайващи неща.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига сте се плашили от евреите, те са само 7милиона в Израел като нас и общо 20 милиона по света. В този 8милиарден свят живеят 2 милиарда мюсюлмани и към 25% радикални от тях-300 милиона. Ако само знаехте какви беди ни чакат всички нас, задето заедно с Русия прегръщяме исляма за партньори. Но явно още сте приспани за опасността, която дебне хитро всички неверници, които не изповядваме исляма.
11
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евреите определено се държат, все едно не бомбардират цивилни деца, а животни...! Хич не им пука ,кой ще убият! Нищо не оправдава тяхната реакция!! Вече не ги смятам за хора тези и аз ,тогава!!
10
8
 
19
 
! Отговори
аноним преди 5 месеца
Чърчил заявява-Ислямът в човека-е като бясът в кучето!!!!
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 18:Това да не ти е футболен мач,за да избираш страна на двубой?Всеки нормален се възмущава на невинните жертви и от двете страни.Да си се бият там,но без да страдат жените и децата.Продължаваш си с тези "русофили"...ненормална работа!Излез навън,виж някой украинец и после кажи,че не прилича на руснак.Всичките говорят руски,приличат на руснаци и не знам за какви русофили говорите от над година.За укро русофили ли?Даже Киев едно време е бил руска столица.
8
20
 
24
 
! Отговори
Светозар преди 5 месеца
Тези палестинци - фенове на шериата, утре ще режат християнски глави и ще крещят - алах акбар. За тях ли ви е жал, драги русоффили ? Трябва да се избере. Или си на страната на Мохамед, или на страната на Цивилизацията. Нали помните ислямска държава, какви ги вършеше ? Е, Хамас това искат.
7
20
 
18
 
! Отговори
Ба преди 5 месеца
От самото начало Израел постоянно призовава за евакуация....Да се бяха евакуирали навреме...Май на Хамас им се видя майтап призива на Израел...Сега мрааатт като мухи