С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"

Изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" пред Investor.bg
Обновена: 9 ное 2011 09:31 | 9 ное 2011 08:58,
152
С до 18% скача цената на "Гражданска отговорност"
Снимка: архив Булфото

„Изчисленията ни показват, че трябва да увеличим цената на застраховка „Гражданска отговорност“ през следващата година с 14 до 18%“, коментира за Investor.bg Румен Георгиев, изпълнителен директор на ЗАД „Армеец“.

По думите му в момента това е застраховката, която единствено води до ръст на пазара като цяло.

„По всички други видове застраховки има спад и затова този вид застраховка е още по-значим и за компаниите, и за пазара“, каза Георгиев.

Още по темата

„Цената на тази застраховка у нас е много по-ниска от цената в Европа“, допълни той.

По отношение на цената на "Гражданска отговорност" той коментира още, че тя е достатъчна ако може качествено да покрива потребителските нужди и обезщетения, които са принудени да посрещат застрахователите.

Българинът не си плаща застраховката "Гражданската отговорност" толкова редовно, колкото изглежда, смята експертът.

У нас постоянно нивото на застрахованите автомобили пада, а в същото време застрахователните дружества трябва да се борят с европейски директиви, защото не покриват нормите, които са необходими.

На въпрос как приема идеята „Гражданска отговорност“ да се плаща еднократно и готови ли са хората за подобна мярка изпълнителният директор на застрахователното дружество каза, че всеки медал си има две страни.

"От една страна това ще улесни застрахователите и ще доведе до по-коректно отношение между застрахован и застраховател. От друга страна, това е неудобство за клиентите и изисква еднократното изразходване на по-голям ресурс, който не винаги тези домакинства са в състояние да отделят", твърди експертът. По думите му обаче това няма да доведе до спад на обхвата на застраховката.

Георгиев не смята, че плащането на застраховката наведнъж ще доведе до разделение на пазара, каквито опасения имаше.

„След като има нормативно изменение, не е възможно подобно разделение“, каза той.

Най-големите проблеми, които браншът среща при тази застраховка, са големите обезщетения, заради многото тежки пътно-транспортни произшествия и многото смъртни случаи.

„Тази застраховка, освен финансов характер, има и емоционален характер и затова не е лесна “, обобщи Георгиев.

Оше икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
2
 
! Отговори
krum zarko преди 12 години
застрахователите искат да изравнят цените на застраховките с европа.ами обештетениата ште изравните ли бе ТЕРЛИЦИ такива.или както до сега ,ако не дай боже стане нешто,се чудите как да ни мотаете за да ни платите по малко от нанесените штети.
147
0
 
2
 
! Отговори
от 143 преди 12 години
Каквото съм написал е на 100% истина.За невярващите пиша по памет - труд при 119 евро на час беше около 5400 евро, частите около 1700, материалите не помня, но сметката с ДДС беше малко над 10000 евро. Давностния срок е 5 год. е от дата на събитие или при плащане - от тази дата при регреси. Просто се огледай колко престъпници са свободни именно заради изтекли давностни срокове. Когато имаш акт от КАТ и минат 2 год. знам /без да съм на 100% сиг./, ще ти отпадне - тогава нямаш нищо против нали?
146
1
 
3
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
до 143 Какъв давностен срок бре пич!? Тук става въпрос за смърт . Как може допреди 2006 застрахователите да не са задължени да пазят бланките на полиците!? Тук не става въпрос за калник или за врата приател , а за човешки живот. Колкото до ограмотяването , ще си замълча! Нещо да кажеш за бонус-маус при сегашната нормативна уредба!?
145
0
 
3
 
! Отговори
bg haimana преди 12 години
аз и без застраховка мога да карам
144
0
 
7
 
! Отговори
МУТРА преди 12 години
Са сме добре, задължихме държавата да ги задължава да се страховат с задължителна страховка, иначе ...БОЙ
143
0
 
3
 
! Отговори
До 143 преди 12 години
И с какво ни ограмотява "застраховател"? Добре, че са такива като вас, та да се ограмотим малко! Иначе ще си умрем *** и прости! А в Германия ако за тия щети които си описал взимат 20 000 лева - ела ми се обади да ти дам актуални цени и да спреш да плямпаш глупости! Да, в Балкан Стар може и да е 4500, но не забравяй, че цените на частите са като в Германия. Нещо се обърка пич! Да не сравняваш CLK с 190D?
142
0
 
2
 
! Отговори
SEGA ZNA4I преди 12 години
GERMANIQ I BG da se samo samo za sravnenie sha ta arestuvat nqkade zna4i na6te mizerni zaplati ot 500 lv ili 1.87 na 4as v GERMANIQ ZA OT roda na 25-30 eu na 4as ili re4i kaji 2500-3000 euro
141
0
 
5
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 12 години
Добре дошли у дома-ВИС,СИК,*** и т.н.
140
0
 
2
 
! Отговори
До 141 преди 12 години
Ако не си доволен що не си написа възражението? А за 5-те години трябва да имаш предвид, че полиците може и да ги има, но е изтекъл давностния срок. Писалия като "Застраховател" е решил малко да ви ограмоти, но го приемате като някакъв враг. По въпроса с гражданска в БГ и чужбина имай предвид, че вече се прилага, макар и с малко завишение. Как ти се струва смяна на заден калник, врата, гума и джанта на ударен Мерцедес в Германия с цена 10000 евро? Това в Балкан стар ще ти е около да 4500 лв.
139
2
 
5
 
! Отговори
EVALA BOIKO преди 12 години
EVALA BOIKO TO SEGA SA EVTINI DAJE 18% SA MALKO 38% GI NAPRAVETE SLED IZBORITE SEGA NIE DA D____ SUPATA```
138
1
 
8
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Освен това ми се е случи веднъж да бъда въвлечен във верижна катестрофа. Щетата ми беше с цена за ремонта 450 лв. при майстора общо части матеряли и труд. Обаче застрахователите ми дадоха 120 лв. и бял лист на който да се жалвам щом имам възражения. Е къде ги видяхте тия премии в които обезщетявате по 1 000 000 лв. че не ми е ясно!? Познат има смъртен случай в семейството при ПТП и застрахователя отказва плащане поради това ,че ЗК не пази полиците от преди 5 години . Легални рекетьори сте вие !
137
0
 
5
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Хайде стига глупости! Тази полица си е индиректен данък и това и постоянно скачане като цена е абсолютно нерегулирано. Да хванат и да направят гражданска за БГ и гражданска за ЕС , а не глупавата зелена карта която ни пробутват. Караш в БГ 100 лв гражданска караш в чужбина 1000 лв. Това за мен е политика, а не като в момента. Плюс това гражданската трябва да се прави на водача не на МПС-то иначе всякакви глупости за "бонусмаус" и тем подобни са си чиста лажа!
136
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Застрахователите и банкерите са НАЙ-ГАДНИТЕ бандити в България. Смучат лихви и застраховки и раздават на "лобистите" за да не ги закачат политиците. Поредния омагьосан порочен кръг на територията България.
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много е полезно застраховането, ама за застрахователя. На нас ни е полезно, колкото са ни полезни данъците. Глоби, актове, хайде де!
134
1
 
4
 
! Отговори
lola bunny преди 12 години
Много грозно постъпваш с тия клетви, най малкото никой изобщо не е длъжен да ти отговаря- не си някакъв фактор за да се съобразява човек специално с теб. Грозно и невъзпитано постъпваш младежо.
133
1
 
5
 
! Отговори
lola bunny преди 12 години
Обаче е забавно как само за гражданска на МПС става такава дандания..Като пише за някакви природни бедствия няма по 400 коментара под статиите дали и кой би си купил застраховка. Знаете ли например, че за лимит от 20 000лв при застраховане на база "първи риск" (т.е. плаща се само една щета по полицата и после покритието не важи) на апартамент бихте платили 20-25 лева?Като цяло застраховането е полезно, просто нямаме култура за нещо повече от МПС.
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алчни Мушмули!!
131
3
 
12
 
! Отговори
Emo преди 12 години
Путаката,която се нарече Застаховател не ми отговори на въпроса,защото знае много добре че иска ценита да се европейски ама да дава на служителите си 400лв. заплата.Е тогава му пожелавам майка му да умре и после той от мъчителна смърт!!!
130
1
 
12
 
! Отговори
незастрахован преди 12 години
Няма да платим, няма да платим! Правете я и 200 000, ако щете. Няма да платим. Това е.
129
1
 
13
 
! Отговори
Emo преди 12 години
До застраховател:Ей ***, ти като толкова много искаш европейски цени на застраховките и да се европеизираме, я кажи ти даваш ли на обикновните си слуйители 3000(1500 евро) заплата колкото застрахователите в еврпоейскитедържави на своите служители,ако случайно някак си не е така... дето много се пънеш и ни изкарваш нас прости ти пожелавам да умреш от мъчителна смърт!!!