Средно 100 лв. за "Гражданска отговорност" през 2006

Според предложенията на застрахователи към Комисията за финансов надзор, най-високата цена за полица е 280 лв., а най-ниската - 50 лв.
21 дек 2005 18:11,
Средно 100 лв. за "Гражданска отговорност" през 2006
Около 100 лв. ще трябва да отделят шофьорите за застраховка "Гражданска отговорност" за догодина. Снимка: Булфото
Средната цена на застраховка "Гражданска отговорност" за 2006 година ще е около 100 лв., съобщи пред журналисти днес Ралица Агайн, заместник-председател на Комисията за финансов надзор. Най-високата цена за полица, искана от застрахователна компания, е 280 лв., а най-ниската - 50 лв., каза Агайн.

Днес е последният срок, в който продаващите "Гражданска отговорност" компании трябваше да представят цените си в Комисията за финансов надзор.

Данните показват, че либерализирането на пазара е довело до сериозно намаление на цената на задължителната застраховка спрямо определяните доскоро от държавата задължителни минимални премии, обяви Ралица Агайн.

Комисията ще следи събираните от компаниите премии да са достатъчно, за да могат дружествата да изплащат всички свои задължения по задължителната застраховка, включително и да заделят необходимите резерви по нея.

Очаква се утре компаниите, които продават "Гражданска отговорност", да представят в КФН първата справка за броя на продадените полици и средната цена, по която е направено това. КФН обаче няма да оповести тези данни, тъй като няма разрешение от дружествата да го направи, съобщи Ралица Агайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации