Петролът се срути с близо 7 долара, борсите в САЩ със значителен ръст

Очакванията на Бернанке за по-ниска инфлация подкрепиха долара и фондовия пазар
23 авг 2008 11:51,
40
Петролът се срути с близо 7 долара, борсите в САЩ със значителен ръст
Снимка: БГНЕС

Цената на петрола регистрира поредното си рязко движение през последния ден от работната седмица, губейки 5,5 на сто от стойността си, което е най-голямото процентно понижение на котировките от декември 2004 година насам. Значителното поевтиняване на черното злато доведе до оптимизъм сред инвеститорите в акции и американските борсови индекси отбелязаха значителни повишения.

Основна роля за поевтиняването на петрола изигра стабилизацията на американския долар, който напредна с близо 1 на сто срещу еврото, след като ръководителят на Федералния резерв Бен Бернанке каза, че очаква инфлацията в САЩ да спадне през следващите месеци и че централната банка е готова да направи каквото е необходимо, за да държи поскъпването на живота под контрол.

За спада на котировките допринесе и съобщението на ВР, че доставките от Каспийско море през Турция са възстановени. Те бяха спрени в началото на месеца, след като на петролопровода от Азербейджан до Турция избухна пожар и се наложи спиране на преноса на петрол.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днеска не може да се срути нищо.В събота и неделя борсите са затворени :)))
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
13 това което казваш е самата истина, бил съм над 20 пъти в прехваления СССР предимно в европейската част, за първипът бях там през 1971 за последен през 1993 и колкото повече ходех, толкова по разочарован оставах от руснаците, колкото бяха по образовани, толкова по надменно се държаха, твърдяха че те са изобретили почти всико на земята, а един пиян руски инженер твърдеше пред мен, че руснак е изобретил колелото и понеже му се присмях, работата стигна до бой. Добре че моят шеф беше наблизо та ме дръпна на страни и ми каза: "Остави ги, това за тях е жизнено необходимо, да се показват, че са велика нация, това им е единствената радост". Друг неприятен случай имах в центъра на Москва. Бях си купил някаква картина и влезнах в едно кафене, когато ставах да си тръгвам, двама пияни руснаци с вид на мутри дойдоха и ми поискаха картината, казах им че не мога да им я дам, последваха ругатни и дърпане на картината, която в крайна сметка се счупи. От това "братушките" съвсем се изнервиха и започнаха да ме дърпат на вън вероятно да ме бият. Какво правеха другите руснаци в този момент, правеха се че нищо не се е случило и си пиеха от питиетата. Добре че имаше някакви чужденци на съседната маса, четирима здрави мъже та ме издърпаха обратно. След това се разбра, че са шведи, добре че знаех някоя дума на английски та им благодарих. Сега си мисля, че нещата са още по зле, доволен съм че не ми се налага повече да ходя в тази страна.
17
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
а ф БГ ше скочи поне с 2-3 ст. по тоя повод!
16
0
 
0
 
! Отговори
ЗАХАРИ СТОЯНОВ преди 15 години
За онези, които мислят, за Русия като за братска страна, освободителка и т.н. - може би е добре да разберете какво са мислили по въпроса българските революционери, онези, чиито мозъци не са били промити от комунистическата пропаганда и които на собствения си гръб са изпитали "братските чувства" на "освободителите" ни. Това е само малка част от текста, интересен е..............................За РусияЗАХАРИ СТОЯНОВ Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия. Кой въстана срещу нашето свещено дело - съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин - Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: Дойдете и ни спасете - Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: Ще плачете за зеленото парцалче. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: Стрижено е ! - Необяснимо. Царуванието на
15
0
 
0
 
! Отговори
Kum Petersburg s Lub преди 15 години
Абе много поводи за бращолевене дава една едничка държава . Каква била каква не била 80те години, преди 200 след 1000, само Русия коментирате. Явно има нещо интересно в тая държава..... е така е има - рускинчетата по Несебър .. :Д
14
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 15 години
Вижте какво казват руснаците за войната. Не официозните издания и информационни агенции, занимаващи се единствено с *** на кремълски , а истинските, независими руски медии:http:// .novayagazeta.ru/data/2008/59/04.html
13
0
 
0
 
! Отговори
Правилно преди 15 години
Първо - гаранция, че съм доста по-възрастен от вас.Второ - гаранция, че познавам руснаците МНОГО повече от вас.Трето - когато поживеете в тази страна толкова, колкото съм живял аз, когато я обиколите толкова, колкото съм я обикалял аз, когато опознаете толкова много руснаци, колкто съм познавал аз - тогава спорете за нея.Защото в момента повтаряте чути или прочетени нейде простотии, които изобщо не сте сигурни че са истина.Колкото до братството на руснаците - много силно се заблуждавате.Руснаците не ни считат за братя.Руснаците не считат никого за брат. Те са нагли, арогантни, *** и ограничени. Като при все това имат самочувствие, че са черешката на тортата. А всъщност са пълни помиари.Ето един от многобройните случаи на отношението на руснаците към нас, българите. Началото на 80-те години. При опит да се постави въпроса за лошите битови условия в "хотела" където бяхме настанени (една обща баня за мъже и жени в цялата сграда, намираща се в мазата, което логично постави колежките ни пред неудобната необходимост да се къпят с ***, индианци и др. подобни) - отговорът на "домакините" бе: "Абе вие защо изобщо се обаждате! Преди да станете част от СССР не сте произвеждали дори карфици!"...Видно е, че мисленето на фашизоидните руски комунисти с нищо не е по-различно от това на част от пишещите тук.
12
0
 
0
 
! Отговори
бивш нефтохимик преди 15 години
Не се въздържам . Моето мнение е ,че в този бизнес играе В. Златев. От комунист с минало стана капиталист. В нефтохим при дълбочинната от мазута се вадят още горива .т.е. от пръдня се добива боя.Но това беше игра на Костов исие да харижат Нефтохим. Такова животно нема в целия свят -губещ нефтопреработвателен комбинат . Най-голям на Балканите. При преработката на нефта няма отпадни продукти. Влиза "една капка излиза също то количество".А направете си сметката за какви пари говорим и колко трябва да струват горивата. ПП в Гърция са по-евтини. Но Златев има силно лоби сред управляващите. Анадън му.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А така, кажи му го на Течо пелтечо. Знае само да се плюнчи и да пелтечи глупости горкото олигофренче...
10
0
 
0
 
! Отговори
Правилно преди 15 години
Глупаво парче си Течо. Руснаците могат да карат без да внасят нищо, ама друг път.Те така си мислеха и през 80-те години на миналия век. Тогава пак се пъчеха и се ежеха на света, започнаха война в Афганистан и след 7 години мощната им армия беше позорно изритана от там от средновековни племена. Постепенно еженето на руснаците се сведе до хленчене и молби до Запада и САЩ за помощ. Знаеш ли колко години точно САЩ и Западна Европа хранеха руснаците? Почети из руските сайтове има много информация за това време.Ти не помниш това време, Течо, но аз бях в Русия, тогава СССР, точно през 1985-87 година. Нямаш си на идея какво е глад и мизерия. В магазините имаше само черен хляб и фиби. НИЩО ДРУГО. Добре че американците им даваха безвъзмездно пшеница и месо, иначе тази нация просто нямаше вече да съществува.И как стана това, според теб? Точно с подобно технологично ембарго и пълна изолация, които доведоха до технологичното изоставане на Русия с десетилетия.Така ще стане и сега. Представям си технологичните им линии, управлявани от руски компютри, с руски процесори, руски хард дискове и руски памети. Представям си индустрията им, най-вече нефтодобивната и газодобивната без технологиите и оборудването на американските и западно европейските компании. Автомобилостроенето - без американските и британски роботи. Голям смях ще падне. Аз този филм вече съм го гледал, колкото до теб - много ще бъдеш изненадан доколко са уязвими руснаците.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
евала :7 много добре им го каза, на всички ни е писнало от елементарни, невежи и недоносени интелектуално пикльовци!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А от твоето ли поколение некролози зависи всичко?!? Нали ти и такива като теб избраха тия ***, които управляват сега и никога няма да протестират, овен с овен такъв!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по умряло, елементарно и адски наивно писание не съм чел през целия си живот - явно расте адски тъпо поколение, но добре че нищо не зависи от тях
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе, ти си много *** и *** бил! Не очаквах, че има толкова залупени хора останали, но ти ме обори. Откъде имаш тая информация, можеш ли да ми кажеш?!? Що си ***, само ако знаеш. Какви братя, какви 5 лева??? Тия ли радиационни деградирали алкохолици и *** са ни братя? Че ако не сме били ние нямаше да имат нито азбука, нито православна вяра и щяха оща да са си диви и прости, каквито още са, което е факт!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много правилно 2 и аз съм на това мнение!
4
0
 
0
 
! Отговори
te4o преди 15 години
axaxa :D ti znaesh li 4e bratu6kite sa edinstvenata durjava v sveta koqto moje da si kara napred bez da vnasq kakvoto i da bili ot kudeto i da bilo. Boli gi fara Rusnacite za nqkva kirliva Amerika. TI znaesh li 4e na 16 iuni e mojelo da ima voina mejdu RUSSIA i USA samo 4e Qnkite sa se ponasrali. Ruski samoleti sa bili na 100 km ot USA a Ruska podvodnica e vlqzla v Ezero na USA .... :D axhahx tva e podigravka sus USA i sqkvata im voenna tehnologiq :) ne mojesh da hvalish durjava koqto dava 62 000 000 $ za da izmisli himikal koito da pishe v kosmosa .... az RUsnacite prosto da izpolzvat moliv :D nali..... GLUPAVI sa Qnkite i tva si e . RUSSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bratqta N1
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и нашите свалиха цената на дизела с 50 ст. а не се направиха на луди :) както обикновенно
2
0
 
0
 
! Отговори
Правилно преди 15 години
Правилно! Точно така. Американците се смилиха над Русия и позволиха поскъпването на петрола за да помогнат да се възстанови икономиката и.А тъпите руснаци решиха, че са много велики и започнаха да окупират съседните държави.Сега американците ще им дадат такъв урок, че крахът на ССССР при Рейгън ще се стори на кремълските алкохолици като детска игра.Ниската цена на петрола в съчетание с технологична изолация на Русия тип КОКОМ ще пратят братушките отново в 19 век, където е и мястото на тази дива и *** нация.
1
0
 
0
 
! Отговори
slavo преди 15 години
dano poevtinee malko 4e e dosta skapi4ak sega, dopredi 2 bqh v Angliq i tam cenata e sa6tata kato tuk no s ogled na zaplatite koito polu4avat te ne moje da se pravi nikakvo sravnenie i vse pak angli4anite ne sa dovolni ot cenite na petrola i dori praveha protesti a nie Bylgarite si nalqgame parcala i sme saglasni sas vsi4ko

Спонсорирани публикации