Нелегалният хазарт да минава през филтър

Браншът е против идеята за въвеждане на различни данъци
11 май 2012 10:46, Миглена Иванова
9
Нелегалният хазарт да минава през филтър
Олга Тодорова. Снимка: Личен архив

Необходимо е да се ограничи достъпът до нелегалните оператори на сайтове за хазартни игри чрез филтриране, както и да се криминализират всички действия, с които се нарушават забраните в новия закон за хазарта.

Това каза в интервю за Investor.bg Олга Тодорова, управител на „Евробет“ ООД.

Тодорова обаче поясни, че по доста от текстовете на закона има неясноти. „Надявам се неясните моменти да бъдат изчистени с подзаконовите нормативни актове. Въпрос на време е да видим как Държавната комисия по хазарта (ДКХ) ще разреши тези въпроси“, коментира тя.

Олга Тодорова се противопостави на идеята на финансовия министър Симеон Дянков да бъде въведено различно данъчно облагане за онлайн и офлайн операторите. Ако бъде прието, то би нарушило принципите на равнопоставеност за данъчно облагане на стопанските дейности.

Ако то стане факт в България, това би довело до подвеждането на държавата под отговорност пред Европейския съд и значителни финансови щети за нея“, предупреди Тодорова.

Цялото интервю с Олга Тодорова четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: хазарт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 11 години
tazi kolko e glupava :X:X:X
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да наложат еднаква такса за всички - платилите легални...неплатилите - нелегални
6
0
 
5
 
! Отговори
Сайтчо Филтрето преди 11 години
Оле, Оленце ... затвори очички... блонди. Хем русо, хем хубаво, пък даже може да говори ... глупости разбира се, но има желание и напъва ли напъва кухината над нежното си вратле. Виж сега Оленце, не че вярвам да ме разбереш, пък има опасност като четеш такива неща да погрознееш, а ще бъде язък за ценителите, но ... напиши в Гъгъл следните термини и се опитай да разбереш смисъл им: прокси сървър, динамичен IP адрес, хостинг, пренсочване ... май стига толкоз, че ще се препълниш.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това с филтрирането е голяма глупост!!! Не се ли научиха че филтриране не върши работа!?Домейни могат да се регистрират много по-бързо, отколкото "властите" могат да смогват да ги филтрират.А дори и да можеха, има най-различни методи за заобикаляне - проксита, Tor и т.н.Изобщо - единствения губещ от цялата работа, ще е обикновения потребител, за който ще бъде добавено още едно ниво, на което да бъде "следен" и контролиран.Личи си че тази О. Тодорова няма никакви технически познания. Но какво да се очаква - все пак е завършила стопанско управление, т.е. интересуват я само парите. Не знам как тези хора не осъзнават че с ламтежа си за пари рушат свободата ни. Толкова ли са късогледи?Не виждам и откъде накъде Интернет доставчиците ще бъдат задължавани да изпълняват "полицейски" функции...
4
0
 
7
 
! Отговори
Сиганин преди 11 години
Жоре едно време се казваше: ...чрез наука към прогрес. А по време на демокрацията вече се казва:... чрез *** към прогрес и по-високо обществено положение!
3
0
 
7
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
За какво са ви закони след като направо показно разстрелвате конкуренцията?Един, двама и другите вече ще се научат че този бизнес е само за вас.Да ви имам мизерните коефициенти, ***.БЕТ-ваме си по нет-а и цент не ни брише за тъпата ви фирма
2
0
 
22
 
! Отговори
Жoро тираджийчето преди 11 години
Тая Олга, така като я гледам на колко е години и каква е симпатяга в лицето, за да стане управител на Евробет, бая *** и *** е отнесла от собственика Черепа. Той оня все по такива мацета си пада. Нали Аксиния и Лиана на група ги въртеше двечките, цяла България знае.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като се справят с всички конкурентни сайтове, дано само не прокарат и нормативи за задължително използване на техните монополни сайтове.