Brexit – спусъкът на пазара за акции

Централните банки ще успеят да овладеят напрежението
24 юни 2016 16:00, Екип на Bloomberg
3
Brexit – спусъкът на пазара за акции
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Brexit може да бъде спусъкът, които да задейства натиска и разпродажбите, водещи до корекция на пазара на акции до края на 2016. Не съществуват предпоставки за ръстове в рамките на следващите месеци. Това каза Константин Абрашев, портфолио мениджър на ДСК Родина, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.  

Дългосрочните инвеститори трябва да бъдат по-дефанзивни в рамките на следващите няколко месеца. Индексът FTSE 100 е един от най-добре представящите се индекси в днешната сесия в Европа благодарение на срива на британския паунд и включените в него експортно-ориентирани компании.

Европейският индекс може да бъде един от най-добре представящите се индекси в рамките на следващи месеци при положение, че инвеститорите са хеджирали британския паунд, коментира още експертът. 

Централните банки ще успеят да овладеят напрежението на финансовите пазари, смята още Абрашев. Интервенции от страна на централната банка на Англия може да се очакват през средата на следващия месец или август. Експертът очаква преди това действия от страна на Централната банка на Япония.

Вижте повече във видеото: Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 7 години
"Индексът FTSE 100 е един от най-добре представящите се индекси в днешната сесия в Европа."А вашето *** тук не можахме да го убедим вчера в този елементарен факт. То не бяха обвинения в неграмотност, не беше чудо. Добре е да се вземе предвид и съотношението - с колко пада паунда, с колко се качва ЮК 100, на базата на поне 1 работна седмица. Генерални изводи от първите 20 минути от търговията в петък не може да се правят.
1
2
 
4
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Напълно грешна прогноза, риба се лови в мътна вода, който иска големи печалби точно сега трябва да действа, разбира се с много акъл ;)

Спонсорирани публикации