Хампарцумян с прогноза: Скоро няма да се вдигнат лихвите

Банкерът смята, че консолидацията на банките не може да става насила
26 юни 2020 15:25, Ния Христова
31
Хампарцумян с прогноза: Скоро няма да се вдигнат лихвите
Снимка: БГНЕС
Въвеждането на ниските лихвени проценти беше свързано с икономиката. В момента, в който тя започне да расте и видим признаци на здравословна инфлация, лихвите ще тръгнат отново нагоре. Засега няма поводи да мислим, че това ще се случи скоро. Друга сериозна спирачка за процеса е нарастващият дълг на правителствата. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в рамките на публична лекция, организирана от Висшето училище по застраховане и финанси, съобщава Bloomberg TV Bulgaria
 
"Докато през 2008 г. банките бяха причината за кризата, сега те са по-скоро инструментът, които ще позволи да се направи реструктурирането", посочи Хампарцумян. 
 
Той смята, че консолидацията на банките не може да става насила, а трябва да има икономически смисъл и управленска воля това да се случи.
 
"Трудно можем да очакваме българска банка да е регионален център за консолидация на банковия бизнес, имайки  предвид, че банковата система на страната ни е голяма колкото тази на един германски град", заяви още експертът. 
 
Според Хампарцумян "в бъдеще, когато условията позволяват, бихме могли да видим у нас създаването на банка с преобладаващ български капитал, подобно на модела на OTP в Унгария например". 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
мадрид преди 3 години
Абе за 2008 не знам дали може да се говори. Сега населението е много обработено...тотални балами без никаква финансова култура. Подписват си робството и си мислят, че са купили нещо. Хем подкопават себе си, хем подкопават хората, които искат да купят нещо със собствени средства, които реално са добавената стойност на техните усилия през даден минал период. Печеливши ... това бяха първите, които изтеглиха кредитите... сега, аз поне не виждам такива
24
0
 
3
 
! Отговори
Стършел преди 3 години
До АнонименСлед като е носил кеша в офиса на Божков, може и това да стане.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо е много тъжен на снимката,явно лихвите по депозити в ЕС ги има и скоро ще е нужно да плащат гадовете
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДС банкер.
21
0
 
8
 
! Отговори
Digger преди 3 години
Наистина ли го изхвърлиха от Уникредит?
20
1
 
12
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Преди да го изхвърлят като мръсно коте от Уникредит ,взимаше 60 000 евро заплата и почти толкова бонуси в края на годината.Познайте от чий джоб са тези пари.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доказан крадец и измамник.Арменския даскал по химия не е банкер , а далавераджия.Нищо общо няма с финансите и мнението му не струва пукнат грош.Банката му окраде милионите на Мартин Петров и стотици други.
18
0
 
12
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Ти по хубаво разкажи как поверената ти банка е доставяла кеш директно в офиса на Божков милиони левове без да се уведоми ДАНС за тегленията над 30000лв
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо евреина ревал, когато се родил арменеца ...
16
0
 
11
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Нещото което левончо не ви казва е че след очакваната дефлация следва инфлация, което ще доведе и по-високи лихви. Мислете с главите си и смятайте преди да теглите големи кредити.
15
0
 
6
 
! Отговори
Ахе преди 3 години
Към Химика Хамхарцу: Има ужасно много натрупан капитал в БАНКИТЕ, чете се опитват да го раздадат от към 2014, само и само да върне нещо:) Поне още 5 години няма да връща. И МВФ и СБ съветваха да харчим, ама вече не го правят.... :) А това е един дългосроооооооочен разговор. И то днес.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам някакво шесто чувство , че на този скоро щ му влизат качулки в офисите. Звездите ми го говорят.=================Ще го рекетират, точно като с Божков!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 3 години
Банкерино, винаги си бил поддл0га на всяка власт, но рано или късно ще осмърдиш някой храст!
12
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Тая лисица лъже.
11
0
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
какво казва този алчен арменец аз правя обратното.
10
0
 
9
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Имам някакво шесто чувство , че на този скоро щ му влизат качулки в офисите. Звездите ми го говорят.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да дуднат, разбирайте обратно.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато падне Вожда, това лято, първия за затвора е Крачуна от близ. После всички псевдо журналисти, които бяха лакеи на властта.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро на тоя ще му свият сърмите...от Европата )
6
1
 
24
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи лихвите по влоговете няма да се покачват, но лихвите по заемите са друго нещо те ще се вдигат! Ето това иска да ви каже тоя ми..дил! А и да лихвите по заемите вече се вдигнаха! Да ви е честито!

Спонсорирани публикации