Легендарният "Москвич" възкръсна от фабриката на "Рено"

"Лада" и китайски коли владеят руския пазар
Обновена: 5 дек 2023 12:55 | 5 дек 2023 11:16, Петър Бойчев
261
Легендарният "Москвич" възкръсна от фабриката на "Рено"
Снимка: БГНЕС

Съветската легенда "Москвич" през ноември за първи път влиза в списъка на 10-те най-продавани марки в страната, показват данни на руската аналитична агенция Autostat, съобщава Ройтерс.

Продажбите на нови пътнически автомобили в Русия през ноември са се увеличили със 113% на годишна база до 109 706 автомобила, съобщи БНР. Продажбите се възстановяват след спада, причинен от санкциите и напускането на страната от  западните автомобилни производители през 2022 г.

Производството на "Москвич" беше подновено тази година в завод в Москва. Руската държава закупи фабриката от Renault през миналата година за символичната една рубла, тъй като френският автомобилен производител напусна пазара след военната инвазия на Москва в Украйна. Източници посочиха пред Ройтерс, че моделът "Москвич 3" е JAC Sehol X4, сглобен в Москва с помощта на комплекти, закупени от китайски партньор.

"Москвич" е девети в списъка на най-продаваните автомобили през ноември, като е продал 1910 и заема пазарен дял от 1,9%. За първите 11 месеца на 2023 г. са продадени 10 676 автомобила "Москвич", сочат още данните.
Лидер по продажби през ноември е "Лада" - най-популярният автомобил в Русия, с продадени 32 651 автомобила и пазарен дял от 29,8%. Китайски автомобили заемат повечето от останалите позиции в списъка на най-големи продажби, измествайки напускащите европейски и японски марки.

Продажбите на китайски автомобили изглежда са достигнали своя връх при повече от 56% от пазара, тъй като вътрешното производство в Русия се възстановява след напускането на западните автомобилни производители, показват данните на Autustat.

Според Autostat през последните 11 месеца в Русия са продадени 939 254 нови пътнически автомобила, което е почти 65% повече на годишна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И на мен да ми бяха оставили тези халета с линиите и аз щях да измисля да сглабям кола на тях. Що да не е Москвич името и. Още повече че нявява спомени.
149
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
12 торби цимент по 50кг (6 багажника и 6 в купето)- никакъв проблем :)
148
5
 
11
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 5 месеца
НЕОБЯТНО
147
3
 
9
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 5 месеца
И аз съм застанал на опашка да си купя ! Да живеят китайските другари. Те са добри, не като американските дрогари !
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
prodali 1910...... 130 mln. darjava?!?! CIRK!
145
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин извършва ГЕНОЦИД над славяните, включително и над руснаците, убива ги умишлено и ги хващат насила и с насилие ги пращат да воюват, въпреки, че те не искат! Няма никаква свобода в Русия, НИКАКВА! Убиваха и журналисти и други хора свидетели, потърпевши, за да скрият жестоката истина за това, което се случва там и тиранията, корупцията, анархията в която живеят! Руснаците са превърнати в жалки роби, без право на глас.
144
4
 
7
 
! Отговори
Мусайбе преди 5 месеца
Ммдаа от 9 продавани марки коли 10 място си е успех. Само не знам за какво го ползват в Русия нито имат бостани нито зеле да го товарят. Има няква скрита тайна далавера.
143
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ъветската легенда "Москвич" през ноември за първи път влиза в списъка на 10-те най-продавани марки в страната, показват данни на руската аналитична агенция Autostat, съобщава Ройтерс. " За лицемерните предатели е много лоша новина а за нормалните хора е добра новина. Тези предатели са щастливи когато има нещо лошо за Русия и се радват тогава когато за Америка се споменава за тях дали е лоша или добра няма значение защото не различават доброто от лошото за тях има една истина -в тая престъпна страна всичко е прекрасно, великолепно, страна мечта , страна в която всеки бу желел да живее тъй ка
142
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До Анонимен 161, Зеленски извършва ГЕНОЦИД над славяните, включително и над украинците, убива ги умишлено и ги хващат насила и с насилие ги пращат да воюват, въпреки, че те не искат! Няма никаква свобода в Украйна, НИКАКВА! Убиваха и журналисти и други хора свидетели, потърпевши, за да скрият жестоката истина за това, което се случва там и тиранията, корупцията, анархията в която живеят! Украинците са превърнати в жалки роби, без право на глас.
141
2
 
14
 
! Отговори
= преди 5 месеца
и какво му е легендарното на този ***? имах такъв та знам, слава богу че още през 1990 г.успях да си спечеля парици и да си купя един Форд Сиера та и аз кола да карам.
140
10
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 161 преди 5 месеца
Проблема е че вече асвабадените от Донецк и Луганск не са очаровани от асвабаждението - я са останали без жилища, я без вода, я без работа, а в най-тежкия случай всички праблеми са им решени веднъж за винаги. Жертвите които дадоха за две години нямаше да ги дадат още две хиляди години в престрелките с укрите след 2014, които към 2022 бяха сведени до единични бройки годишно по официални данни на самите лъйнъръ и дъйнъръ.
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
да си го карат
138
3
 
12
 
! Отговори
аюиащ преди 5 месеца
в петък го купих от мототехника и в понеделник бях на сервиз в дружба - пълен ***
137
7
 
9
 
! Отговори
Димитраков преди 5 месеца
Заради тоя Масквич и белата лада, бая женки и мамашки пратиха нехранимайковците си на фронта с надежда да не се врънат от там в нормално състояние - трябва да се върнат поне без крак или ръка, а още по-добре в черен чувал, защото тогава обезщетението е най-голямо.
136
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 155, Путин не убива никого, Украйна не е независима и не се управлява от украинци, а украинците са използвани като пушечно месо за запада и Русия не воюва срещу самите украинци. Защо да воюва срещу тях, след като самите украинци са руснаци по произход? Русия ще ги освободи, включително и от насаждания нацизъм, превърнаха едни качествени, работливи, образовани хора в глупави(първосигнални) и агресивни нацистки укро зомбита, това направиха запада и им крадяха вътрешните органи и им забраня
135
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнонименАбе , не знам колко се е чупил Москвича, но е факт, че техниката произведена през соца в различните соц държави, издържа над 30 години, а западно немската ни кола редовно я ремонтирахме, а уредите изхвърляхме, просто защото уредите им са направени така, че не издържат повече от гаранционния срок, единствено "БОШ" правеше изключение.
134
4
 
10
 
! Отговори
До 155 преди 5 месеца
Доколкото знам в Украйна са славяни, но Путин убива всеки ден.
133
12
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
един обикновен автомат - АК калашников е най-добрия в света, янките го разглобяват да разберат защо никога не прави засечка!...американски командир във виетнам попитал войника, който носел калашник - защо ти е това нещо - отговорът бил - това нещо работи,сър!
132
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен Като си невеж няма как да знаешь че оръжието типа катюша е измислено от немците а не от руснаците. Орамотявайте се бе хора!!!
131
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На който не му харесват източноевропейските и славянски държави и Русия, изтеглете от нашите държави! Ще се справим и без вас, по-малко ще ограбват държавите ни и убиват славяни!