Пътищата в област Силистра остават затворени

В цялата страна продължава работата на екипите на пътните служби по разчистването на снега и обработката на пътните настилки с пясък и луга
31 яну 2005 09:29,
Пътищата в област Силистра остават затворени
На някои места в страната пътищата са непроходими Снимка: Булфото

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, с изключение на тези в област Силистра, където всички пътища са затворени за движение на моторни превозни средства, съобщи МВР.

В цялата страна продължава работата на екипите на пътните служби по разчистването на снега и обработката на пътните настилки с пясък и луга.

Затворени за целия зимен сезон са проходите Върбишки, Твърдишки и Троянски, и пътят Шипково-Рибарица.

Поради обилен снеговалеж и снегонавявания временно са затворени пътят Шумен-Силистра /от с. Присое/, Драгоман-с. Малово, Русе-Силистра, Суворово-Ветрино, Добрич-Силистра, Добрич-Тервел, Сеславци-Сушево /община Кубрат/.

Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан, Рожен, Пампорово, Превала, както и в областите Разград, Смолян, Русе, Шумен, и в районите на Белоградчик, Котел, Секирица /Трънско/, пътищата Варна-Балчик, Радомир-Коняво-Кюстендил, е посочено в съобщението.

Товарните автомобили трябва да бъдат с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътищата Пещера-Батак-Доспат, Гоце Делчев-Папаз чаир.

Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета в района на Ардино, по пътищата Батак-Юндола, Велинград-Юндола-Аврамови колиби, Ракитово-Цигов чарк-Батак.

КАТ припомня на шофьорите да карат внимателно, съобразявайки се с усложнената зимна обстановка.

При регистрирани в последното денонощие девет пътни произшествия в страната е загинал един човек, а 11 са ранени, съобщи още МВР.

В София са станали три тежки и 70 леки произшествия, при които са ранени шест човека.


Спонсорирано съдържание