Ало измама: Дъщеря ви уби човек, платете!

Жена от Каспичан даде на мним полицай 1200 лв. и злато
10 фев 2015 12:05,
15
Ало измама: Дъщеря ви уби човек, платете!
Снимка: архив Булфото

Жена на 62 години от Каспичан стана поредната жертва на ало измама. Тя се раздели с 1200 лева и златни накити след обаждане от фалшив полицай. Непознатият мъж я информирал, че дъщеря й е убила човек с автомобила си, и поискал пари, за да я спаси от затвор.

За случая съобщиха от полицията в Шумен.

Още по темата
Там измамената жена сигнализирала, че измамникът й се обадил на 7 февруари вечерта на стационарния й телефон. Представил се за полицейски служител и обяснил, че дъщеря й е убила човек с колата си, заради което я очаква лишаване от свобода от 8 до 18 години.

В разговора се намесила и жена, която плачела и се представила за дъщеря й. "Полицаят" обяснил, че "дъщерята" не трябва да говори повече, понеже ченето й е счупено.

Мъжът обяснил, че случаят може да бъде прикрит и попитал възрастната жена дали има как да отиде до банкомат и да изтегли пари. В този момент обаче разговорът прекъснал. Малко по-късно мъжът отново се обадил, жената изтеглила 1200 лева и приготвила златните накити. Около полунощ пред дома й в Каспичан дошъл мъж, който ги получил.

Пред полицейските служители, които разследват измамата, жената обяснила, че щетата е в размер на около 2000 лева.

От полицията напомнят на гражданите при подобни случаи веднага да позвънят на телефон 112, да се свържат с близките си, да не се съгласяват да дават пари, да не съобщават лични данни, информация за банкови сметки и номерата на мобилните си телефони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ей, ама тия пенсионери не се научиха и това е.
9
0
 
1
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
До pff - предупредих ги. Опитах да намеря и номера на входящото обаждане от Виваком, ама не можело. Но проблемът е, че подобно обаждане действително може да убие човек, ако има сериозни проблеми със здравето. Иначе родителите ми не са толкова стари.Относно парите - ами вероятно ме подведе фактът, че стартира изказването си с "а иначе всички са бедни".
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наскоро и на мен се обадиха. Един жален глас попита "ти ли си" плачейки. Аз отговорих "Я си *** майката!"
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поздравления за "жертвата". Колкото и гадна да е постъпката на позвънилия, то действията на "жертвата" по никакъв начин не могат да бъдат оправдани. Ама друго си е да сме над закона и да не носим отговорност за действията си...
6
0
 
17
 
! Отговори
DA преди 9 години
ДОКАТО СИ МИСЛИМ,ЧЕ С ПАРИ ВСИЧКО"ЩЕ СЕ ОПРАВИ",ЩЕ ИМА И ХОРА,КОЙТО ИЗПОЛЗВА ТОЗИ ФАКТ!ИМАЛИ-ДАЛИ,ТОВА Е!!
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В този случай както измамника е за затвор, така и "жертвата" - защото е свършила всичко с ясното съзнание че подкупва ПОЛИЦАЙ за да прикрие УБИЙСТВО.Даже жертвата заслужава по-дълъг престой в затвора - престъплението й е много по-сериозно.
4
0
 
12
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
до pff: Предвид, че са звъняли и на моите родители - да. На случаен принцип е. От едно домакиство от 3-*** човека, всички от които болни, на 1 пенсия, 1 мин. заплата и 1 инвалидна пенсия (преди някой да коментира глупости - ТЕЛК е за брат ми, който е унищожен още като бебе от милите ни доктори) - та, месечен доход общо около 500-600 лв за 3-*** души - богати ли ще ги наречеш, та да не е случаен принцип?
3
0
 
17
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
Същото се случи и на моите родители преди седмица. Както 1 казва - абсолютен шок е за хората. Обадиха ми се късно вечерта, треперейки. Болни хора са, размина им се с лекарства. С малко повече лош късмет - действително ще се превърне в непредумишлено убийство. И те знаеха, че такива обаждания се случват. Но не може човек да се подготви за този шок, особено, ако детето ти е далече и какво ли не ти минава през ума...
2
13
 
3
 
! Отговори
мп преди 9 години
Първо-пенсионер с хил.лв. на карта,а иначе всички са бедни,сТЕЛК,безплатни карти за гр.транспорт,поцял ден обикалят. ВТОРО;нали знаят,че полицаите са лоши и корумпирани-защо им се даверяват?ЗАЩОТО така са свикнали от ТОШОВО враме.Всичко да им е наред-работят не работят,заплатата им е сигурна,връзки.Пък демокрацията била лоша!не е лоша-тя е ужасна,ама те от мрънкане нямат време да се замислят.Поне да спрат да гласуват,яе дообъркват цялата бъркотия.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В интервал от 10 месеца, вече 2 пъти се обаждат на майка ми, че съм пострадала в катастрофа. Въпреки, че е подготвена, първоначалният шок е неизбежен. След всяко такова обаждане тя получава сърдечна криза. Мисля, че подобни престъпления трабва да се наказват не като измама, а като опит за убийство!