Пуснаха задържаните за обира в Хасково

Нямало достатъчно доказателства срещу тях
10 юни 2016 10:00,
5
Пуснаха задържаните за обира в Хасково
Снимка: Булфото

Освободиха от ареста задържаните за обира на пощата в Хасково. 24-часовото им задържане изтече снощи, а прокуратурата не го удължи поради липса на доказателства, съобщава Нова тв.

От Централната поща в града бяха задигнали близо 2 милиона лева. По случая са разпитани десетки души.

Двамата задържани и впоследствие освободени са познати с предишни подобни прояви. Единият от тях е участвал в обир на каса от Обредния дом в Хасково, а другият - в обир на трезор в Кърджали.

Още по темата

Голяма част от откраднатите в сряда пари са били предназначени за изплащане на пенсии. Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата.

Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с белина. След това нападателите са демонтирали охранителните камери.

След като са взели парите, са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, са разлели препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Цялята "работа" на полицията е такава!
3
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вече нищо не мога да разбера.Описахте точно как са проникнали в сградата,какво са направили с подробности,а накрая ги пуснаха поради липса на доказателства.!Това вече премина всякакви граници на логиката.Освен,ако не е трик на полицията,за да ги заведат по лесно при парите.Да не стане като оня от Сливен,дето лежи в затвора ,но не казва къде са парите.
2
1
 
10
 
! Отговори
запознат със случая преди 7 години
И полицията и прокоратурата имат изгода от пущането им. Парите са поделени от висши кадри и на двете институции.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснаха задържаните за обира в Хасково - разплатили са се с полицията !