Скандалът с подкупните граничари – атака по България

Евродепутатът Емил Радев твърди, че това е удар заради Шенген
11 сеп 2017 09:07, Петя Славова
44
Скандалът с подкупните граничари – атака по България
Снимка: архив, Булфото

"Поредната атака срещу българските гранични полицаи, неподкрепена въобще с факти и доказателства". Така коментира пред БНТ евродепутатът Емил Радев скандала с обвиненията от страна на холандска евродепутатка Кати Пири спрямо българските граничари в корупция.

Още по темата

"Такива клевети срещу нас в даден момент стават основание за това ние да не влизаме в Шенген например. Това е атака по България", обясни той.

Скандалът тръгна, след като Пири написа писмо до българския й колега Ангел Джамбазки, че е получила близо 200 жалби от граждани на ЕС - турски гастербайтери, пътуващи транзит от България към родината си. Те твърдели, че български граничари ги тормозили с  подкуп от 5 евро до 300 евро.

"Пътниците от турски произход са принуждавани да чакат по 14 часа под слънцето. Българските гранични полицаи ги насилват да дават подкупи, по неизвестни причини им налагат парични глоби, принуждават ги да мият автомобилите си с цел дезинфекция. Онези, които отказват да им плащат, са оставяни да чакат дълго по опашките", разказа холандският евродепутат.

"Няма да допуснем имиджа на България да бъде уронван по такъв брутален начин", коментира още случая Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
14
 
! Отговори
истина преди 6 години
Имиджа на България отдавна е уронен от вас / ГЕРБ/ и от тези преди вас.Името на страната ни се свързва най- често с негативи.
36
3
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Споко, Джамбазки! Скоро сигурно и филм ще има с достатъчни филмов материал, как бъларски митничари прибират подкуп от гастербатери.Жалкото е, че няма да има материал как после те се отчитат на началниците си и т.н и т.н. ...
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом са граждани на ЕС те могат да напускат и влизат през външната граница на ЕС за каквато сме обявени само с лични карти без изискванията за национален паспорт за другите пространства,така че тези от 5 до 300 евро не могат да се пъхнат като в книжка дори и шофьорска да е,освен в технически паспорт на колата,но щом карат с застраховки и лист дето му викат като грис няма начин как да обвият сумичката или да загърнат с нея документите за проверка за зъркане,все някоя камерка като очи ще ги зъркне.
34
4
 
10
 
! Отговори
преди 6 години
Целият свят ни подлива вода а ние сме вечно невинни ша знаете.
33
2
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
дай да видим и ние пич. Или просто си просиш накой да те съди за клевета ! И пак работата опря до митничаря не до граничаря ама нали и ти си като анадолците не правиш разлика между митница,гранична,фито,дезинфекция ... а най-готиното от всичко е, че таз година не са гранични тез дето търсят хора по багажниците а едни цивилни с едни жилетки ... ама ти не си виждал граница и само глупости говориш !
32
3
 
13
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
Митницата е огледало на държавата - от там започва голямото ЧАКАНЕ /което в България е прието за работа/, там е първата среща с корупцията, мърсотията, арогантността, лошите пътища !
31
4
 
19
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Бе чудя ви се хора, колко трябва да сте мозъчно увредени да гласувате за тия политически отпадъци от ГЕРБ?Нали ги гледам, турците са си снимали всичко със скрити камери, виждам ги нашите митничари, на българска граница, с наши униформи, дето казват комшиите, оня му казва ачик-ачик: "Пет евро бакшиш и паспорт!".И турчина бърка, взима паспорта (направи се на ударен), дава му само паспорта, а нашия си настоява: "Пет евро" казва. Кого ще лъжеш бе, депутатино???Шенген - през крив макарон!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименна излизане от Турция търсят гюленисти, на влизане джихадисти и чеченци с канадски шофьорски книжки, те за това се позадръства малко оттатък, обаче евакуиращите се от Турция нямат търпение да стигнат зад Виена и са поизнервени напоследък повече от обичайното по пътя, но може и от магнитните бури да е, много разнообразно се отразяват на скучаещите, тъй да се каже, жени
29
3
 
9
 
! Отговори
шен джен преди 6 години
и кадън Пири си представя външната граница на ЕС като разграден двор. да прати розовия германски бус с хипитата да почистят около бензиностанциите подир холандските си граждани, а султанът на Юропа да открие ферибот до Констанца, най-много денонощие да чакат гастърбайтерите като украинци на делта
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази практика не е от вчера. Още преди четири години наблюдавахме от автобуса близо половин час как на лентата до нас митничаря пропускаше автомобилите на "гастарбайтерите" и вземаше къде по 5, къде по 10, а и по 20 евро и то директно. Едва след като видя, че го наблюдаваме започнаха да му пъхат банкнотите в паспорта, а митничаря светкавично ги издърпваше и пъхаше в джоба. Този митничар и сега го виждам на Калотина. Поздрави на Г-н "Патриота" & Со !
27
8
 
12
 
! Отговори
asdf преди 6 години
Хич да не минават от тука и без това само катастрофи може да се очакват от тези гнусни нагли джагали. Най-неадекватните шофьори на пътя. Карат без да спят от майната си и тука вече са съвсем неадекватни. Като ги видя на магистралата и ми настръхва косата, но няма проблеми те нашите полицаи нали са "разбрани".
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията трябва да се атакува.
25
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драмата на пишман патриота- на всякъде където го хванат в мушенгии вижда атаки срещу българия.
24
5
 
29
 
! Отговори
луди преди 6 години
Каква изненада само, в най-корумпираната държава от ЕС, митничарите вземали подкупи. Не мога да повярвам ;)
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истина е,че напоследък при влизане и излизане на леки автомобили,големите тапи се получават от турска страна! На българско ме ядосват единствено онези пръскали,за обеззаразяване,кито пръскат чиста водица-отива не повече от половин литър за автомобил,ама си плащаш 5 кинта!
22
5
 
6
 
! Отговори
Do #21 преди 6 години
Ne Ti se e nalagalo zashtoto si balgarin +beden" Zatova mein Freund
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova ne e ot vchera .... Taka e ot 30god. Imidg? Kakav imidj bre vseki mi znae
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Често пътувам до Турция и о обатно,точно през Капитан Андреево и до сега не ми се е налагало да давам подкуп или рушвет,за каквото и да е,от двете страни.Добро впечатление ми прави подмяната на старите митничари с млади и приветливи такива,че старите бяха *** и видимо умствено ограничени,единствено мучащи нечленоразделно ***!
19
5
 
10
 
! Отговори
Boje bojeeeee преди 6 години
FAKT !!! She nie balgarite sme gotovi za nqkoi lev da prodadem i dostoinstvoto si Pfui
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удар по България...А не е ли удар по корупцията в България?Защото в тези корупционни схеми са всички от най-ниското ниво,до най-високото ниво.Да не би и катаджиите да не взимат пари?И това ли е "удар по България"?Проблемът е, че всички са в кюпа и даже тези отгоре го организират това. За тях има процент, който съвсем не е малък.Кога ще има реални реферми?Последни сме в ЕС по много показатели. Липсвали доказателстства... Ами питай който и да е шофьр да ти обясни има ли корупция в България.